przed użyciem tego urządzenia
Kenwooda
●
Przeczytaj uważnie poniższe
instrukcje i zachowaj je na wypadek
potrzeby skorzystania z nich
przyszłości.
●
Wyjmij wszystkie materiały
pakunkowe oraz wszelkie etykiety.
bezpieczeæstwo
●
Zawsze usuæ koæci, skórë itp. przed
mieleniem miësa.
●
Mielåc orzechy wrzucaj tylko po
kilka na raz i poczekaj, a¯ ÿruba je
we¶mie; dopiero wtedy wrzucaj
nastëpne.
●
Wyłącz i wyjmij wtyczkę z gniazda:
●●
przed zak¢adaniem lub
zdejmowaniem narzëdzi,
●●
po u¯yciu,
●●
przed czyszczeniem.
●
Zawsze u¯ywaj przewidzianego
popychacza. Nigdy nie wk¢adaj
palców ani narzëdzi kuchennych do
rury podajåcej.
●
Uwa¯aj: brzeszczoty så ostre;
zawsze obchod¶ sië z no¯ami
ostro¯nie podczas u¯ycia i przy
myciu.
●
Upewnij sië przed w¢åczeniem, ¯e
przystawka jest dobrze za¢o¯ona na
miejscu.
●
Nigdy nie pozostawiaj maszyny bez
opieki.
●
Aby uniknåç pora¯enia prådem
nigdy nie dopuszczaj do
zamoczenia korpusu, sznura ani
wtyczki.
●
Nigdy nie używaj uszkodzonej
maszyny. Dla jej sprawdzenia lub
naprawy: patrz rozdział "serwis".
●
Nigdy nie u¯ywaj narzëdzi nie
autoryzowanych przez Kenwooda.
●
Nigdy nie należy pozostawiać
zwisającego przewodu sieciowego
z uwagi na ryzyko ściągnięcia
urządzenia przez dziecko.
●
Nie pozwalać na korzystanie z
urządzenia bez nadzoru przez
niedołężne osoby.
●
Dzieciom nie wolno używać
urządzenia ani bawić się nim.
●
Urządzenie jest przeznaczone
wyłącznie do użytku domowego.
Firma Kenwood nie ponosi żadnej
odpowiedzialności w przypadku
niewłaściwego korzystania z
urządzenia lub nieprzestrzegania
niniejszych instrukcji.
Przed u¯yciem po raz pierwszy
●
Umyj wszystkie czëÿci (patrz punkt
“Pielëgnacja i czyszczenie”).
nakrëtka pierÿcieniowa
ekrany maszynki do mielenia
mięsa: średni, gruby
Nó¯
‚ruba podajåca
Korpus m¢ynka
Stolik
Popychacz
jak zmontowaç m¢ynek
1 W¢ó¯ ÿrubë podajåcå do korpusu.
2 Za¢ó¯ nó¯: powierzchniå tnåcå na
zewnåtrz . Upewnij sië, ¯e nó¯
jest dobrze osadzony, w
przeciwnym razie m¢ynek mo¯e
ulec uszkodzeniu.
3 Za¢ó¯ sitko , umiejscowiajåc
wystëp w wyciëciu sitka.
●
Używaj średniego i grubego
ekranów do surowego i
gotowanego mięsa, ryby, orzechów,
warzyw, twardych serów lub wiórów
owocowych albo suszonych
owoców do puddingów czy
marmolady.
4 Lu¶no dokrëç nakrëtkë
pierÿcieniowå.
30
Polski
Przed czytaniem prosimy roz¢o¯yç pierwszå stronë, zawierajåcå ilustracje