14
PL
3 / TRYBY DZIAŁANIA PIEKARNIKA
*
Sekwencja(e) używana(e) dla wpisu na etykiecie energetycznej zgodnie z normą europejską EN 50304 i
zgodnie z dyrektywą europejską 2002/40/WE.
CCIIEEPPŁŁOO OOBBIIEEGGOOWWEE
(temperatura zalecana
119900°°CC
min. 35°C maks. 250°C)
•
Pieczenie odbywa się za pomocą elementu grzewczego w dnie piekarnika i
wentylatora mieszającego powietrze.
•
Szybki wzrost temperatury: niektóre dania można wkładać do zimnego piekarnika.
•
Zalecany do zachowania miękkości białych mięs, ryb, warzyw.
Do pieczenia kilku dań do 3 poziomów.
CCIIEEPPŁŁOO KKOOMMBBIINNOOWWAANNEE
(temperatura zalecana
118800°°CC
min. 35°C maks. 230°C)
•
Pieczenie odbywa się za pomocą dolnego i górnego elementu grzewczego oraz
wentylatora mieszającego powietrze
•
Połączone są trzy źródła ciepła: mocne podgrzewanie od dołu, lekkie podgrzewanie
obiegowe i lekkie grillowanie dla pozłocenia.
•
Zalecany dla tart, tart z soczystymi owocami, wkładanych najlepiej do naczyń
glinianych.
TTRRAADDYYCCYYJJNNYY
(temperatura zalecana
220000°°CC
min. 35°C maks. 275°C)
•
Podgrzewanie odbywa się za pomocą elementu dolnego i górnego bez mieszania
powietrza.
•
Zalecany do pieczenia powolnego i delikatnego :
mmiięękkkkaa ddzziicczzyyzznnaa
... Do opiekania
ppiieecczzeennii zz mmiięęss cczzeerrwwoonnyycchh
. Aby długo gotować w zamkniętym naczyniu dania wcześniej
podsmażone (
kkoogguutt ww wwiinniiee,, ppoottrraawwkkaa
).
GGRRIILLLL ++ RROOŻŻEENN
(temperatura zalecana
119900°°CC
min. 100°C maks. 250°C)
•
Pieczenie odbywa się naprzemiennie za pomocą górnego elementu grzewczego i
wentylatora
mieszającego powietrze.
•
Podgrzewanie wstępne nie jest konieczne. Drób i pieczenie soczyste i chrupiące z
każdej strony.
•
Rożen działa aż do chwili otwarcia drzwiczek.
•
Wsuń brytfannę na dolną półkę.
•
Zalecane dla drobiu lub pieczeni na rożnie, do opiekania i dogłębnego pieczenia
udźca baraniego, żeber wołowych. Zachowuje miękkość pieczeni z ryb.
GGRRIILLLL ZZMMIIEENNNNYY ŚŚRREEDDNNII II MMOOCCNNYY ++ RROOŻŻEENN
(zalecane pozycje
22 lluubb 44
- min. 1 - maks. 4)
•
Podgrzewanie odbywa się za pomocą elementu górnego.
•
Grill pokrywa całą powierzchnię rusztu. Dla mniejszych ilości grill średni jest tak samo
skuteczny jak grill mocny.
•
Zalecane do grillowania kotletów, kiełbasek, chleba, krewetek układanych na ruszcie.
*