Amica PEB6101R Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
KUCHENKI ELEKTRYCZNEJ ZE STEROWANIEM
Kuchenkę uruchamiać dopiero po przeczytaniu tej instrukcji.
INSTRUKCJA OBSŁUGI
IO-HOB-1098 / 8507876
(07.2019 / v1)
PEB4.1SR
2
Masz wątpliwości? Nie wszystko, co przeczytałeś w instrukcji jest zrozumiałe -
za dzwoń do Centrum Serwisowego, gdzie uzyskasz wszechstronną pomoc.
tel. 801 801 800
SZANOWNY KLIENCIE,
Płyta Amica to połączenie wyjątkowej łatwości obsługi i doskonałej efektywności.
Po prze czy ta niu instrukcji, obsługa płyty nie będzie problemem.
Płyta, która opuściła fabrykę była dokładnie sprawdzona przed zapakowaniem pod wzglę dem
bezpieczeństwa i funkcjonalności na stanowiskach kontrolnych.
Prosimy Państwa o uważną lekturę instrukcji obsługi przed uruchomieniem urządzenia.
Przestrzeganie zawartych w niej wskazówek uchroni Państwa przed niewłaściwym użyt ko-
wa niem.
Instrukcję należy zachować i przechowywać tak, aby mieć ją zawsze pod ręką.
Należy dokładnie przestrzegać instrukcji obsługi w celu uniknięcia nieszczęśliwych wypad-
ków.
Uwaga!
Urządzenie obsługiwać tylko po przeczytaniu / zrozumieniu niniejszej instrukcji.
Urządzenie zostało zaprojektowane wyłącznie jako urządzenie do gotowania.Każde
inne jego zastosowanie ( np. do ogrzewania pomieszczeń) jest niezgodne z jego
przeznaczeniem i może być niebezpieczne.
Producent zastrzega sobie możliwość dokonywania zmian nie wpływających na
dzia ła nie urządzenia.
Oświadczenie producenta
Producent deklaruje niniejszym, że wyrób ten spełnia zasadnicze wymagania wy mie nio nych poniżej
dyrektyw europejskich:
dyrektywy niskonapięciowej 2014/35/UE,
dyrektywy kompatybilności elek tro ma gne tycz nej 2014/30/UE,
dyrektywy ekoprojektowania 2009/125/EC,
i dlatego wyrób został oznakowany oraz została wystawiona dla niego deklaracja zgodności
udostępniana organom nadzorującym rynek.
3
SPIS TREŚCI
Podstawowe informacje............................................................................................2
Wskazówki odnośnie bezpieczeństwa......................................................................4
Jak oszczędzać energię.............................................................................................6
Rozpakowanie...........................................................................................................7
Usuwanie zużytych urządzeń.....................................................................................7
Opis wyrobu...............................................................................................................8
Dane tech nicz ne.........................................................................................................8
Instalacja....................................................................................................................9
Podłączenie płyty do sieci elektrycznej.............................................................11
Obsługa....................................................................................................................13
Załączenie urządzenia do pracy................................................................................13
Od po wied nie naczynia do gotowania..................................................................13
Czyszczenie i konserwacja......................................................................................16
Płytki grzej ne............................................................................................................16
Płyta ro bo cza............................................................................................................16
4
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA UŻYTKOWANIA
Uwaga.Urządzenie i jego dostępne części stają się
gorące podczas użycia. Możliwość dotknięcia ele-
mentów grzejnych powinno być objęte szczególną
troską. Dzieci poniżej 8 roku życia powinny trzymać
się z daleka, chyba że są pod stałą opieką.
Niniejszy sprzęt może być używany przez dzieci w
wieku od 8 lat i wyżej i osoby z ograniczeniami -
zycznymi, czuciowymi albo umysłowymi albo brakiem
doświadczenia i wiedzy, jeśli odbywa się pod nad-
zorem lub zgodnie z instrukcją użytkowania sprzę-
tu, przekazanej przez osoby odpowiadające za ich
bezpieczeństwo. Należy zwracać uwagę na dzieci,
aby nie bawiły się sprzętem. Sprzątanie i czynności
obsługowe nie powinny być robione przez dzieci bez
nadzoru.
Uwaga. Gotowanie bez nadzoru tłuszczu lub oleju
na płycie kuchennej może być niebezpieczne i do-
prowadzić do pożaru.
NIGDY nie próbuj gasić ognia wodą, ale wyłącz
urządzenie i wtedy przykryj płomień np. pokrywką
lub niepalnym kocem.
Uwaga. Niebezpieczeństwo pożaru: nie gromadź
rzeczy na powierzchni do gotowania.
5
WSKAZÓWKI ODNOŚNIE BEZPIECZEŃSTWA
Urządzeniem nie należy sterować zewnętrznym
zegarem lub niezależnym układem zdalnego stero-
wania.
Do czyszczenia płyty nie wolno używać sprzętu do
czyszczenia parą
Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby (w tym dzieci)
o ograniczonej zdolności zycznej, czuciowej lub psychicznej, lub osoby o braku
doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem lub
zgodnie z instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające
za ich bezpieczeństwo.
Należy uważać, żeby elektryczny przewód przyłączeniowy zmechanizowanego
sprzętu nie dotykał gorących części kuchenki.
Wtyczka przewodu przyłączeniowego powinna być dostępna po zainstalowaniu
kuchenki.
Zabrania się instalować kuchenkę w pobliżu urządzeń chłodniczych.
Nie należy pozostawiać kuchenki bez nadzoru podczas smażenia. Oleje i tłuszcze
mogą się zapalić z powodu przegrzania.
Jeżeli nastąpi uszkodzenie kuchenki to można ponownie używać po usunięciu
wady przez fachowca.
Zabrania się dokonywania przeróbek i napraw kuchenki przez osoby nie przeszkolone
zawodowo.
W każdej sytuacji spowodowanej usterką techniczną należy bezwzględnie odłączyć
zasilanie elektryczne kuchenki (stosując powyższą zasadę) i zgłosić usterkę do
naprawy.
Użytkowanie urządzenia do gotowania i pieczenia powoduje wydzielanie się ciepła
i wilgoci w pomieszczeniu, w którym jest zainstalowane. Należy upewnić się, czy
pomieszczenie kuchenne jest dobrze przewietrzane; należy utrzymywać otwarte
naturalne otwory wentylacyjne lub zainstalować środki wentylacji mechanicznej
(okap z mechanicznym wyciągiem).
Długotrwałe intensywne używanie urządzenia może wymagać dodatkowego
przewietrzania, na przykład otwarcia okna lub bardziej skutecznej wentylacji,
np.zwiększenia wydajności wentylacji mechanicznej, jeśli jest stosowana.
6
JAK OSZCZĘDZAĆ ENERGIĘ
Kto korzysta z energii w spo sób od po wie dzial ny, chroni nie tylko do mo
kasę, lecz działa świa do mie na rzecz śro do wi ska na tu ral ne go. Dla te go po
móż my, oszczę dzaj my ener gię elek trycz ną! A czyni się to w na stę pu cy
spo sób:
Stosowanie pra wi dło wych naczyń do go to wa nia.
Garnki z płaskim i grubym dnem po zwa la ją zaoszczędzić do 1/3 energii elek trycz nej. Na le ży
pamiętać o po kryw ce, w prze ciw nym ra zie zużycie energii elek trycz nej wzrasta czte ro krot
nie!
Dobranie naczyń do gotowania do po wierzch ni pola grzejnego.
Naczynie do gotowania nie po win no być ni gdy mniejsze od pola grzejnego.
Dbanie o czystość pól grzej nych i den garnków.
Zabrudzenia zakłócają prze ka zy wa nie cie pła – silnie przypalone za bru dze nia da się czę sto
usunąć już tylko środ ka mi sil nie ob cią ża cy mi śro do wi sko naturalne.
Unikanie niepotrzebnego „za glą da nia do garnków”.
Wyłączanie w porę i wy ko rzy sty wa nie cie pła szczątkowego.
W przypadku długich czasów gotowania wy łą czać pola grzejne na 510 minut przed koń cem
go to wa nia. Oszczędza się przez to do 20% ener gii elektrycznej.
Nie wbudowywanie płyty w bez po śred niej bli sko ści chło dzia rek/za mra ża rek.
Zużycie energii elektrycznej przez nie nie po trzeb nie wzrasta.
7
Urządzenie na czas trans
por tu zostało za bez pie czo ne
przed uszko dze niem przez
opa ko wa nie. Po roz pa ko
wa niu urzą dze nia pro si my
Pań stwa o usu nię cie ele men
tów opa ko wa nia w spo sób nie za gra ża cy
śro do wi sku.
Wszystkie materiały za sto so wa ne do opa
ko wa nia nie szko dli we dla środowiska
na tu ral ne go, w 100% nadają się do odzysku
i oznakowano je od po wied nim symbolem.
Uwaga!Materiały opa ko wa nio we(wo recz ki
po li ety le no we, kawałki sty ro pia nu itp.) na le
ży w trakcie rozpakowywania trzy mać z dala
od dzieci.
ROZPAKOWANIE
USUWANIE ZUŻYTYCH URZĄ DZEŃ
Takie oznakowanie informuje,
że sprzęt ten, po okresie jego
użytkowania nie może być
umieszczany łącznie z innymi
odpadami pochodzącymi z go-
spodarstwa domowego.
Użytkownik jest zobowiązany
do oddania go prowadzącym zbieranie zu-
żytego sprzętu elektrycznego i elektronicz-
nego. Prowadzący zbieranie, w tym lokalne
punkty zbiórki, sklepy oraz gminne jednost-
ki, tworzą odpowiedni system umożliwiają-
cy oddanie tego sprzętu.
Właściwe postępowanie ze zużytym sprzę-
tem elektrycznym i elektronicznym przyczy-
nia się do uniknięcia szkodliwych dla zdrowia
ludzi i środowiska naturalnego konsekwen-
cji, wynikających z obecności składników
niebezpiecznych oraz niewłaściwego skła-
dowania i przetwarzania takiego sprzętu.
To urządzenie jest oznaczone zgodnie z
Dyrektywą Europejską 2002/96/WE oraz
polską Ustawą o zużytym sprzęcie elek-
trycznym i elektronicznym symbolem prze-
kreślonego kontenera na odpady.
8
OPIS WYROBU
Kuchenka elektryczna typoszereg PEB4.1SR
Rys.1
DANE TECHNICZNE
napięcie znamionowe 400/230 V, 50 Hz
wymiary gabarytowe 590 x 520 x 56 mm
masa kuchenki 9,4 kg
Kuchenka wyposażona jest w:
 pola grzejne  normalne Ø 180  1500 W
Ø 145  1000 W
szybkogrzejne* Ø 145  1500 W lub
Ø 180  2000 W
1,2,3,4  płytki grzejne
5 pokrętła przełączników
6 lampka sygnalizacyjna
21
43
5
6
* zależne od modelu
9
INSTALACJA
Przygotowanie blatu mebla do zabudowy płyty
l Grubość blatu mebla powinna wynosić od 28 do 40 mm, głębokość blatu min. 600 mm.
Blat powinien być płaski i dobrze wypoziomowany. Należy uszczelnić i zabezpieczyć blat
od strony ściany przed zalaniem i wilgocią.
l Odległość pomiędzy krawędzią otworu a krawędzią blatu z przodu powinna wynosić min.
60 mm, a z tyłu min. 50 mm.
l Me ble do za bu do wy mu szą mieć okła dzi oraz kle je do jej przy kle je nia od por ne na
tem pe ra tu 100°C. Nie spełnienie tego wa run ku może spo wo do wać zde for mo wa nie
po wierzch ni lub od kle je nie okła dzi ny.
l Krawędzie otworu powinny zostać zabezpieczone materiałem odpornym na wchłanianie
wilgoci.
l Otwór w blacie wykonać zgodnie z wymiarami podanymi na rys.1.
l Pod spodem płyty należy zostawić przynajmniej 80 mm wolnej przestrzeni aby umożliwić
właściwy obieg powietrza i aby uniknąć przegrzania powierzchni wokół płyty.
560
490
min
60
min
50
1
10
INSTALACJA
Instalowanie kuchenek elektrycznych
l W przypadku blatu o grubości 38 mm do mocowania płyty należy wykorzystać 4 uchwyty
“A”. Sposób montażu pokazano na rys. 2 i 3. W przypadku blatu o grubości 28 mm oprócz
uchwytów “A” należy dodatkowo zastosować 4 drewniane klocki o wymiarach 15x15x50
mm. Sposób montażu pokazano na rys. 4 i 5.
l Przykręcić lekko uchwyty od spodu płyty.
l Oczyścić blat, włożyć płytę w otwór i docisnąć do blatu.
l Ustawić uchwyty prostopadle do krawędzi płyty i dokręcić do oporu.
1  blat mebla
2  wkręt
3  uchwyt mocujący
4  płyta grzejna
1  blat mebla
2  wkręt
3  uchwyt mocujący
4  płyta grzejna
5  klocek z drewna
2
3
4
5
4
321
15
15
5
4
321
320
560
490
min
60
min
50
466
560
416 50
490
min
60
min
50
270
50
11
INSTALACJA
Przewód przyłączeniowy należy za mo co wać w od ciąż ce.
INSTALACJA
Przed do ko na niem przyłączenia płyty do in sta la cji elek trycz nej, należy zapoznać się z in for
ma cja mi znaj du cy mi się na ta blicz ce zna mio no wej i schemacie pod łą cze nia.
UWAGA! Instalator jest zobowiązany wydać użyt kow ni ko wi „świa dec two przy łą cze nia kuch ni
do in sta la cji elek trycz nej” (znajduje się w karcie gwarancyjnej).
Inny sposób podłączenia płyty niż po ka za no na sche ma cie może spo wo do wać jej uszko dze nie.
Przyłączenie płyty do instalacji elektrycznej
Uwaga!
Przyłączenia do in sta la cji może do ko nać tyl ko wy kwa li ko wa ny in sta la tor po sia da cy
sto sow ne upraw nie nia. Za bra nia się sa mo wol ne go do ko ny wa nia prze bek lub zmian
w in sta la cji elek trycz nej.
Wskazówki dla instalatora
Płyta jest przystosowana fabrycznie do zasilania prądem przemiennym trójfazowym (400 V
3N ~50 Hz). Przystosowanie płyty do zasilania prądem jednofazowym (230 V) jest możliwe
poprzez odpowiednie zmostkowanie na listwie przyłączeniowej wg zamieszczonego schematu
połączeń. Schemat połączeń jest zamieszczony również na spodniej części osłony dolnej.
Dostęp do listwy przyłączeniowej jest możliwy po zdjęciu pokrywki na osłonie dolnej. Należy
pamiętać o właściwym doborze przewodu przyłączeniowego uwzględniając rodzaj podłączenia
i moc znamionową płyty.
Uwaga!
Należy pamiętać o konieczności podłączenia obwodu ochronnego do zacisku listwy
przyłączeniowej, oznaczonego znakiem . Instalacja elektryczna zasilająca płytę
powinna być zabezpieczona odpowiednio dobranym zabezpieczeniem lub po
zabezpieczeniu linii zasilającej, odpowiednim wyłącznikiem umożliwiającym odcięcie
dopływu prądu w sytuacji awaryjnej.
12
Dla sieci 400/230 V podłączenie trój fa
zo we z przewodem neu tral nym, mostek
łą czy za ci ski 45, przewody fazowe pod
łą czo ne do 1, 2 i 3, przewód neu tral ny
do 45, prze wód ochron ny do
Dla sieci 400/230 V podłączenie dwu fa
zo we z przewodem neu tral nym, most ki
łą czą za ci ski 23 oraz 45, prze wód
ochronny do
Dla sieci 230 V podłączenie jed no fa
zo we z przewodem neu tral nym, most ki
łą czą za ci ski 123 oraz 45,przewód
ochronny do
SCHEMAT MOŻLIWYCH POŁĄCZEŃ
Uwaga! Napięcie elementów grzejnych 230V.
Uwaga! W przypadku każdego z połączeń przewód
ochronny musi być po łą czo ny z zaciskiem .
1
2
3
1N~
OWY
3X 4 mm
2
OWY
4X 2,5 mm
2
OWY
5X 1,5 mm
2
Przewody fazowe  L1=R, L2=S, L3=T; N  przewód neutralny;  przewód ochronny
Zalecany
ro dzaj
prze wo du
przy łą cze
nio we go
2N~
3N~
1
2
3
3
4
5
1
2
3
5
4
PE
L1
N
1
2
3
5
4
L1
L2
PE
N
1
2
3
5
4
L1
L2
PE
N
L3
INSTALACJAINSTALACJA
13
OBSŁUGA
Prosimy o szczegółowe zapoznanie się z treścią instrukcji obsługi i postępowanie
zgodnie z zawartymi w niej wskazówkami.
Informacje dotyczące kuchenki , znajdują się na nalepce tabliczki zna mio no wej.
Załączenie urządzenia do pracy:
Załączenie wybranego pola grzejnego (1,2,3,4) następuje przez prze krę ce nie po krę tła
(5), w tym momencie zapali się lampka sygnalizacyjna (6), sto pień na grza nia pola re gu
lu je my odpowiednią nastawą na pokrętle. Ele men ty grzej ne sterowane prze łącz ni ka mi
energii , które umożliwiają skokową re gu la cję mocy, co pozwala na wy ko rzy sta nie w
pełni zadanej energii w za leż no ści od po trzeb użyt kow ni ka i nie powoduje jej strat.
Co należy wykonać przed pierwszym użytkowaniem płytek elektrycznych ?
P
łytki przed rozpoczęciem użytkowania wygrzewać 4 min. bez garnków.
Przy pierw szym użyciu może na stą pić przej ścio we wydzielanie zapachów
dla te go na le ży włączyć wen ty la cję w po miesz cze niu lub otworzyć okno.
UŻYTKOWANIE PŁYTEK GRZEJNYCH
Jak oszczędzić energię?
Rys. 4
Rys. 5
A B C
14
OBSŁUGA
Dobry garnek oszczędza energię. Pra wi dło wo dobrany garnek powinien posiadać gru be
pła skie dno o średnicy równej średnicy płytki grzejnej, gdyż wtedy jest naj lep sze prze
no sze nie ciepła (Rys. 4).
Jak tracimy energię?
Rys. 5 A. Za mały garnek do tej płytki.
Rys. 5 B. Garnek ma wklęsłe dno.
Rys. 5 C. Nieprawidłowo położona po kryw ka.
Zwróć uwagę na:
nie włączać pola grzej ne go bez ustawionego naczynia,
stawiać garnki tylko z czy stym i suchym dnem,
nie wolno na kuchence przygotowywać potraw w na czy niach z two rzyw sztucz nych,
nie kłaść na gorącą ku chen wyrobów z two rzyw sztucznych np. ły że czek, wi del
czy ków itp.,
używaj naczyń z po kryw ka mi, pamiętaj aby po kryw ka nie wystawała poza obrys na
czy nia i skro pli ny nie kapały na kuchenkę,
chroń płytkę przed korozją,
wyłączaj płytkę na 5  10 min. przed zdjęciem garnka,
wyłączona włączona
włączona
Rys.6
Symbole znajdujące się nad pokrętłami in for mu ją, który przełącznik steruje którą płyt
ką.
Płytka jest wyłączona, jeżeli:
— cyfra ,,0’’ na pokrętle znajduje się pod pionową kreską umieszczoną na płycie
roboczej w przypadku stosowania opi sów położeń na obwodzie pokrętła,
— wskaźnik na pokrętle znajduje się pod cyfrą ,,0’’ umieszczoną na płycie ro bo czej
w przy pad ku stosowania opisów położeń na płycie roboczej.
Moc płytki można regulować stopniowo po krę ca jąc pokrętłem w prawo lub w lewo.
Włą cze nie którejkolwiek z płytek, powoduje za pa le nie się lampki sygnalizacyjnej.
1
2
3
0
1
2
3
0
1
2
3
0
15
OBSŁUGA
Położenie
pokrętła
Przykładowy rodzaj czynności
zagotowanie,szybkie rozgrzanie,smażenie
opiekanie mięs, ryb
wolne smażenie
gotowanie większej ilości potrawy, go to wa nie
zup
gotowanie ziemniaków
duszenie warzyw
wyłączenie
3
2
1
0
Smażenie
Dla rozgrzania tłuszczu ustawić pokrętło w poz. 3, a następnie położyć pieczeń i usta wić
pokrętło w poz. 2 i potem w zależności od potrzeb zwiększyć lub zmniej szyć moc płytki.
Uwagi ogólne o użytkowaniu płytek grzej nych.
Płyta w zależności od odmiany może być wyposażona w płytki normalne i szyb ko
grzej ne.
Gotowanie i smażenie na płytce nor mal nej i szybkogrzejnej
Płytka szybkogrzejna różni się tym od nor mal nej, że posiada zwiększoną moc i dla roz róż
nie nia ma namalowany centralnie czer wo farbą okrąg. W trakcie użyt ko wa nia może on
ulegać stopniowemu wypalaniu się.
Gotowanie
Dla zagotowania potrawy pokrętło ustawia się w poz. 3, a następnie dla dalszego go to wa nia
powrócić do poz. 1 i potem w za leż no ści od potrzeb zmniejszyć lub zwięk szyć moc płytki. (tabl.)
16
Dbałość użytkownika o bieżące utrzy ma nie
płyty w czy sto ści oraz wła ści wa jej kon ser wa
cja, wywierają zna czą cy wpływ na wy dłu że nie
okresu jej bez a wa ryj nej pracy.
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA
Przed rozpoczęciem czyszczenia,
należy kuchenkę wyłączyć
(wszystkie przełączniki ustawić
na ,,0’’) i poczekać wystygnie.
Następnie wytrzeć kuchenkę
miękką szmatką z niewielką
ilością płynu do mycia naczyń. Nie
wolno używać ostrych środków do
szorowania.
Do czyszczenia nie może być uży
wa ny sprzęt do czysz cze nia parą.
Poza czynnościami mającymi na celu bie żą ce utrzy ma nie płyty w czy sto ści na le ży:
przeprowadzać okresowe kon tro le dzia ła nia ele men tów ste ru cych i ze spo łów ro bo czych
płyty. Po upły wie gwa ran cji, przy naj mniej raz na dwa lata, na le ży zle cić w punk cie obsługi
serwisowej wy ko na nie prze glą du tech nicz ne go płyty,
usunąć stwierdzone usterki eks plo ata cyj ne,
dokonać okresowej konserwacji ze spo łów ro bo czych płyty,
Przeglądy okresowe
Płyta robocza
Emaliowaną płytę roboczą czyścimy tylko przy pomocy ciepłej wody z dodatkiem niewielkiej
ilości płynów do mycia naczyń. Silne zabrudzenie można usunąć wyłącznie płynami
delikatnymi do szorowania naczyń.
Płytki grzejne
Za bru dze nie, np. spalone resztki potraw z powierzchni płytek usuwamy miękką szmat
(czarnej powierzchni płytek nie wolno niczym myć i szorować). Na to miast nierdzewne
pierścienie ozdobne my je my przy użyciu płynów do mycia naczyń lub delikatnych płyn nych
środków do szo ro wa nia i wycieramy do sucha.
Powierzchnie płytek od czasu do czasu przecieramy olejem wazelinowym lub olejem
silikonowym.
Nie wolno używać do tego celu tłuszczów zwierzęcych i roślinnych takich jak
masło, smalec, olej itp.
17
GWARANCJA, OBSŁUGA POSPRZEDAŻNA
Gwarancja
Świadczenia gwarancyjne wg karty gwarancyjnej
Producent nie odpowiada za jakiekolwiek szkody spowodowane nieprawidłowym po stę po
wa niem z wyrobem.
Obsługa posprzedażna
W przypadku gdy zaistnieją jakiekolwiek problemy związane z użytkowaniem sprzętu Ami ca
to nasze CENTRUM SERWISOWE zapewni Państwu szybką i w pełni profesjonalną pomoc.
Chcemy bowiem wszystkim, którzy zaufali marce Amica zagwarantować pełen komfort ko
rzy sta nia z naszego wyrobu.
Proszę z tabliczki znamionowej wpisać tutaj typ i nr fabryczny płyty
Typ...................................................... Nr fa brycz ny.................................................
18
19
Amica S.A.
ul.Mickiewicza 52
64510 Wronki
tel. 67 25 46 100
fax 67 25 40 320
www.amica.com.pl
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

Amica PEB6101R Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi