32
Konserwacja // CCzyszczenie
•OSTRZE¯ENIE: Zaleca siê regularne czyszczenie kuchenki i usuwanie
resztek produktów z jej wnêtrza i elementów zewnêtrznych urz¹dzenia.
U¿yæ wilgotnej g¹bki z dodatkiem œrodka do mycia. Je¿eli urz¹dzenie nie jest
utrzymywane w czystoœci, jego powierzchnie mog¹ ulec uszkodzeniu co ma
wp³yw na trwa³oœæ urz¹dzenia i mo¿e równie¿ prowadziæ do
niebezpiecznych sytuacji. Je¿eli drzwiczki lub uszczelka drzwiczek s¹
uszkodzone, nie nale¿y u¿ywaæ kuchenki przed wykonaniem naprawy przez
kompetentn¹ osobê.
• Czyszczenie wnêtrza kuchenki nale¿y wykonywaæ kiedy jest letnia. U¿yæ
zmywaka z drobnej we³ny stalowej z dodatkiem p³ynu do mycia.
Nie myæ urz¹dzenia za pomoc¹ myjki parowej.
• U¿ywanie produktów œciernych, alkoholu lub rozpuszczalników nie jest
zalecane; mog¹ one powodowaæ uszkodzenia urz¹dzenia.
• W przypadku powstania zapachów lub silnego zabrudzenia kuchenki, nale¿y
w kuchence zagotowaæ wodê z dodatkiem soku z cytryny lub octu w
fili¿ance przez 2 min i wyczyœciæ œcianki z dodatkiem p³ynu do mycia.
• Talerz mo¿na wyj¹c w celu u³atwienia czyszczenia.
Aby u³atwiæ ich wyjmowanie, nale¿y je przechyliæ naciskaj¹c na
zewnêtrzn¹ krawêdŸ. W przypadku wyjêcia trzpienia napêdowego, nale¿y
zapobiegaæ przedostaniu siê wody do otworu wa³ka silnika.
Nale¿y pamiêtaæ o ustawieniu na miejscu trzpienia, wspornika rolkowego i talerza obrotowego.
WWOODDAA
++
MMYYDD££OO
Serwis ppo ssprzeda¿y
• Je¿eli urz¹dzenie uleg³o awarii:
-
Sprawdziæ, cczy ddrzwi nnie ss¹ uuszkodzone.
• Je¿eli urz¹dzenie nie dzia³a,
przed
skontaktowaniem siê z serwisantem:
- Sprawdziæ zasilanie elektryczne.
- Sprawdziæ poprawnoœæ zamkniêcia drzwiczek.
- Sprawdziæ wykonane programowanie.
UWAGA: nnigdy nnie wwykonywaæ ssamodzielnie nnapraw.
OSTRZE¯ EN IE: inne osoby ni¿ przeszkolony serwisant nara¿aj¹ siê na niebezpieczeñstwo w
przypadku samodzielnego wykonywania konserwacji lub napraw wymagaj¹cych zdjêcia os³on
chroni¹cych przed ekspozycj¹ na dzia³anie mikrofal.
Ewentualne iinterwencje nna uurz¹dzeniu mmusz¹ bbyæ wwy
konane
przez wwykwalifikowanego sspecjalistê pposiadaj¹cego aautoryzacjê mmarki.