Kenwood CP706 Instrukcja obsługi

Kategoria
Powolne kuchenki
Typ
Instrukcja obsługi

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

przed użyciem urządzenia
Kenwood
Przeczytaj uważnie poniższe
instrukcje i zachowaj je na
wypadek potrzeby skorzystania z
nich przyszłości.
Wyjmij wszystkie materiały
pakunkowe oraz wszelkie etykiety.
bezpieczeństwo
Niniejsze urządzenie wytwarza
parę, która może spowodować
oparzenie.
Uważaj, żeby nie poparzyć się
parą wydobywającą się z
wolnowaru, zwłaszcza zdejmując
pokrywkę.
Należy zachować ostrożność
podczas operowania naczyniem
do powolnego gotowania,
ponieważ wszystkie jego części
ogrzewają się podczas używania.
Należy używać rękawic
kuchennych.
Nie podnoś podstawki w trakcie
eksploatacji i jeżeli zawartość
rondla jest nadal gorąca.
Zachowaj szczególną ostrożność
przy przenoszeniu rondla, jeśli
jego zawartość jest gorąca.
Nie wolno używać uszkodzonego
naczynia do powolnego gotowania.
Kontrola i reperacja: patrz:
„obsługa i ochrona konsumenta “.
Nie korzystaj z rondla, jeśli jest
pęknięty lub uszkodzony w
dowolny inny sposób.
Nie wolno umieszczać jednostki
bazowej, kabla ani wtyczki w
wodzie – grozi to porażeniem
elektrycznym. Elementy
sterowania należy utrzymywać
suche i w czystości.
Nie zostawiać kabla tak, aby
zwisał i mógł być chwycony przez
dziecko.
Jeżeli urządzenie nie jest
używane, należy wyłączyć je z
gniazda zasilania.
Nie umieszczać urządzenia ani
jego elementów na kuchence ani
w piekarniku.
Nie używać urządzenia na
powierzchniach wrażliwych na
działanie temperatury.
Nie używać urządzenia do
powolnego gotowania w pobliżu
ani pod zasłonami lub innymi
palnymi materiałami.
Korzystaj z wolnowaru tylko pod
warunkiem, że masz odpowiedni
rondel.
Nie używaj na zewnątrz.
Nie przykrywaj rondla niczym
innym, jak tylko dostarczoną w
zestawie pokrywką.
Niniejsze urządzenie nie powinno
być używane przez osoby (w tym
dzieci) o ograniczonych
zdolnościach fizycznych,
umysłowych lub o zaburzonych
zmysłach, jak również przez osoby
niedoświadczone i nie znające się
na urządzeniu, dopóki nie zostaną
one przeszkolone na temat zasad
eksploatacji tego urządzenia lub
nie będą nadzorowane przez
osobę odpowiadającą za ich
bezpieczeństwo.
Należy sprawować kontrolę nad
dziećmi, żeby nie bawiły się
urządzeniem.
Urządzenie jest przeznaczone
wyłącznie do użytku domowego.
Firma Kenwood nie ponosi żadnej
odpowiedzialności w przypadku
niewłaściwego korzystania z
urządzenia lub nieprzestrzegania
niniejszych instrukcji.
bezpieczeństwo
żywności
Mięso (łącznie z drobiem), ryby i
owoce morza należy gotować
dokładnie. Nie gotować tych
produktów ze stanu zmrożonego.
109
Polski
Prosímy roz¢o¯yç ilustracje na pierwszej stronie
110
Nie odgrzewać żywności w
urządzeniu do powolnego
gotowania.
Przed jedzeniem upewnić się, że
żywność została zagotowana.
Nigdy nie podgotowywać
(częściowo gotować) mięsa i
drobiu z celem póżniejszego
umieszczenia w lodówce i
ugotowania w innym czasie.
Należy przestrzegać rad producenta
składników dotyczących gotowania,
szczególnie w przypadku
suszonych fasoli. Na przykład
suszoną czerwoną fasolkę należy
namoczyć przez noc, a następnie
gotować na kuchence na mocnym
ogniu przez co najmniej 10 minut na
patelni lub w świeżej wodzie do
gotowania, aby usunąć substancje
toksyczne przed odcedzeniem i
dodaniem do urządzenia do
powolnego gotowania.
przed podłączeniem
Upewnij się, że napięcie prądu jest
zgodne z wartością wymienioną na
dnie urządzenia.
Urządzenie spełnia wymagania
normy 89/336/EEC Europejskiej
Wspólnoty Gospodarczej.
przed użyciem po raz pierwszy
Umyj części, patrz ‘konserwacja i
czyszczenie’
legenda
pokrywka
misa do gotowania
jednostka bazowa
uchwyty
gałka sterowania (CP706)
kontrolka (CP706)
Model CP707
wyświetlacz
przycisk wysokiej temperatury
(High)
przycisk niskiej temperatury (Low)
przycisk funkcji podgrzewania
(Warm)
przycisk zwiększenia czasu
przycisk ON/OFF
przycisk zmniejszenia czasu
eksploatacja ręcznego
wolnowaru (CP706)
1 Postępuj zgodnie z przepisem i
umieść składniki w misie do
gotowania.
2 Umieść rondel w podstawce.
Uwaga – żeby uniknąć poparzeń
podczas zdejmowania rondla,
upewnij się, że umieściłeś go w
podstawce tak, jak pokazane
jest na rysunku , żeby
uchwyty na rondlu znajdowały
się nad uchwytami na
podstawce.
3 Przykryj pokrywką i podłącz
wolnowar do prądu.
4Wybierz odpowiednie ustawienie
(wysoka lub niska temperatura,
podgrzewanie). Zapali się
kontrolka i rozpocznie się
gotowanie .
5 Gotuj przez odpowiednią ilość
czasu.
6 Po ugotowaniu wyłącz garnek i
odłącz go z gniazda zasilania.
eksploatacja
elektronicznego
wolnowaru (CP707)
1 Postępuj zgodnie z przepisem i
umieść składniki w rondlu.
2 Umieść rondel w podstawce.
Uwaga – żeby uniknąć poparzeń
podczas zdejmowania rondla,
upewnij się, że umieściłeś go w
podstawce tak, jak pokazane
jest na rysunku , żeby
uchwyty na rondlu znajdowały
się nad uchwytami na
podstawce.
3 Przykryj pokrywką.
4 Podłącz wolnowar do prądu.
5 Wciśnij przycisk ON/OFF, aby
uruchomić wolnowar. Wyświetlacz
się zaświeci i pokaże się na nim
0:00. Wyświetlacz przestanie się
świecić, jeśli przez 30 sekund nie
zostanie wciśnięty żaden przycisk.
6Wybierz odpowiednie ustawienie,
wciskając przycisk wysokiej lub
niskiej temperatury albo wybierając
tryb podgrzewania. Po prawej
stronie wyświetlacza ukaże się
ikonka, a naprzeciwko wybranego
przycisku pojawi się kreska.
Rozpocznie się gotowanie
sygnalizowane miganiem
wyświetlacza.
7 Gotuj przez wymagany czas.
8 Aby przerwać gotowanie, wciśnij
przycisk ON/OFF jeden raz. Aby
wyłączyć wolnowar, przytrzymaj
przycisk ON/OFF przez 5 sekund.
Po użyciu odłącz wolnowar od
prądu.
ustawienie timera
(CP707 only)
1Wykonaj kroki 1 – 5 podane
powyżej.
2 Ustaw odpowiedni czas gotowania
wciskając przycisk zwiększenia
czasu (+) lub przycisk
zmniejszenia czasu (-). Timer
można ustawiać z 30minutowymi
odstępami na maksymalnie 10
godzin dla wysokich lub niskich
temperatur, natomiast w przypadku
trybu podgrzewania ustawienie
timera ogranicza się do 2 godzin.
3Wybierz odpowiednie ustawienie,
wciskając przycisk wysokiej lub
niskiej temperatury albo wybierając
tryb podgrzewania. Po prawej
stronie wyświetlacza ukaże się
ikonka, a naprzeciwko wybranego
przycisku pojawi się kreska.
Rozpocznie się gotowanie i
odliczanie czasu, sygnalizowane
miganiem wyświetlacza. Timer
będzie odliczał czas z 1minutową
przerwą.
Uwaga: jeśli nie wybierzesz
ustawienia w ciągu 15 sekund,
timer powróci do ustawienia 0:00 i
będzie wymagał zresetowania.
4 Pod koniec gotowania przy
wysokiej lub niskiej temperaturze
wolnowar przełączy się na tryb
podgrzewania i zacznie odliczać 2
godziny. Po 2 godzinach
urządzenie przestanie się
podgrzewać, a na wyświetlaczu
wyświetli się 0:00.
5 Aby wyłączyć wolnowar,
przytrzymaj przycisk ON/OFF
przez 5 sekund. Po użyciu odłącz
wolnowar od prądu.
Uwaga: przez dłuższy czas
gotując z włączoną funkcją
timera upewniaj się, że jedzenie
w rondlu nie wysycha ani się nie
pali.
eśli w trakcie gotowania chcesz
zmienić czas gotowania, po prostu
wciśnij przycisk zwiększania lub
zmniejszania czasu.
wskazówki dotyczące
czasu gotowania
Podany poniżej czas gotowania
należy traktować jako wskazówkę.
Może ulegać zmianom w
zależności od typu produktów i ich
ilości.
przy niskiej temperaturze (low)
jedzenie przyrządza się stopniowo
w ciągu dnia. Przy tym ustawieniu
gotowanie trwa zazwyczaj około 6-
8 godzin. To ustawienie należy
wybierać przyrządzając delikatne
produkty, których właściwości
smakowe zyskają na powolnym
gotowaniu, na przykład pieczone
jabłka albo owoce z wrzątku.
przy wysokiej temperaturze
(high) proces gotowania będzie
szybszy w porównaniu do
ustawienia przy niskiej
temperaturze. Gotowanie będzie
trwało 3-5 godziny.
111
tryb podgrzewania (keep warm)
korzystaj z tego ustawienia wtedy,
kiedy jedzenie jest już gotowe, a ty
chcesz, żeby pozostało ciepłe. Nie
podgrzewaj jedzenia przez więcej
niż dwie godziny po przyrządzeniu.
Po użyciu wyłącz urządzenie.
Zdejmowanie pokrywki zmniejsza
temperaturę wewnątrz rondla, więc
ogranicz czas bez pokrywki do
minimum i szybko nakładaj
pokrywkę z powrotem.
rady dotyczące
używania garnka do
powolnego gotowania
1 Przygotowuj i używaj składników o
temperaturze pokojowej, nie
wyjętych prosto z lodówki.
Jednakże składników takich jak
mięso i ryby nie należy
pozostawiać poza lodówką na
czas dłuższy niż to konieczne.
Należy wyjąć je z lodówki tak, aby
usunąć z nich szron i
przechowywać przykryte czystą
folią lub w woreczku plastikowym.
Nie przyrządzaj jedzenia
zawczasu. Przechowuj w lodówce.
2Warzywa korzenne, takie jak
marchew, cebula i brukiew należy
kroić na dość małe kawałki,
ponieważ ich gotowanie trwa
dłużej niż gotowanie mięsa.
3 Wszystkie składniki należy kroić na
równe części, aby zapewnić
równomierne gotowanie.
4 Podsmażenie mięsa i warzyw na
oddzielnej patelni przed
gotowaniem pomoże usunąć część
tłuszczu z mięsa, a także wzmocni
aromat mięsa i warzyw. Nie jest to
jednak konieczne.
5 Podczas gotowania nie należy
podnosić pokrywki bardziej niż to
konieczne, ponieważ spowoduje to
obniżenie temperatury i
wyparowanie cieczy. W zależności
od tego, jak często i na jak długo
pokrywka jest podnoszona, może
okazać się konieczne przedłużenie
gotowania o dodatkowych 20-30
minut.
6 Żywność należy gotować
wyłącznie w misie do gotowania.
Nie wolno umieszczać żywności
bezpośrednio w jednostce
bazowej.
7 Nie wolno zanurzać gorącej misy
do gotowania w zimnej wodzie
natychmiast po użyciu ani wlewać
wrzącej wody do zimnej misy do
gotowania. Nagła zmiana
temperatury może spowodować jej
pęknięcie.
8 Po kilku miesiącach stosowania
glazura na misie może popękać.
W przypadku naczyń
kamionkowych z glazurą jest to
normalne zjawisko i nie ma
wpływu na działanie garnka do
powolnego gotowania.
9W przypadku dostosowywania
tradycyjnych przepisów gotowania
może okazać się konieczne
zredukowanie ilości używanej
wody. W przypadku wolnego
gotowania ciecz nie wyparowuje
tak szybko jak w przypadku
gotowania tradycyjnego, chociaż
pewna ilość cieczy jest konieczna
do przewodzenia ciepła.
10 Nie należy napełniać garnka do
powolnego gotowania ponad
2
3
jego objętości.
11 Produkty mleczne, łącznie ze
śmietaną, kwaśną śmietaną i
jogurtem, należy dodawać pod
koniec gotowania, aby zapobiec
ścinaniu się białka.
112
12 Zamrożone warzywa, takie jak
groszek, należy najpierw rozmrozić
i dodawać do rondla podczas
ostatniej godziny gotowania.
Zapewni to zachowanie koloru i
konsystencji warzyw, oraz utrzyma
odpowiednią temperaturę
wewnątrz garnka-wkładki.
13 Najlepsze wyniki można uzyskać,
kiedy składniki są zanurzone w
cieczy.
14 Należy usunąć zbędny tłuszcz z
mięsa.
15 Podczas gotowania całych
kawałków należy zapewnić, aby
były dobrze umieszczone w misie
do gotowania i należy zawsze
dodawać ciecz. Podczas procesu
gotowania należy je częściowo
obrócić.
16 Używanie gorących produktów
przyspieszy proces gotowania.
17 Aby zagęścić sos itp., należy
zamieszać mąkę kukurydzianą z
odrobiną zimnej wody tak, aby
powstała jednolita pasta. Dodać
mieszankę do misy do gotowania
pod koniec procesu gotowania.
Sos należy przykryć i gotować
jeszcze przez chwilę, aż zacznie
bulgotać i zgęstnieje.
18 Uwaga: dookoła pokrywki mogą
pojawić się plamki po rozpryskach.
utrzymanie i
czyszczenie
Przed myciem urządzenie należy
wyłączyć, odłączyć od zasilania i
schłodzić.
jednostka bazowa
Należy wytrzeć zewnętrzną część
garnka do powolnego gotowania
wilgotną ściereczką, a następnie
osuszyć.
Nie wolno zanurzać jednostki bazowej
w wodzie.
pokrywka, misa do gotowania
Umyć w gorącym roztworze ze
środkami czyszczącymi, opłukać, a
następnie dobrze wysuszyć.
żywność, która przywarła
wewnątrz misy, można usunąć za
pomocą miękkiej szczoteczki.
Misę do gotowania oraz pokrywkę
można myć w zmywarce.
obsługa i ochrona
konsumenta
Ze względu na bezpieczeństwo,
jeśli uszkodzony został przewód,
musi on zostać wymieniony przez
specjalistę firmy KENWOOD lub
przez upoważnionego przez tę
firmę specjalistę .
Jeśli potrzebujesz pomocy w
związku z:
eksploatacją swojego urządzenia
albo
obsługą lub naprawą
skontaktuj się ze sklepem, w
którym nabyłeś urządzenie.
113
PRZEPISY
Podany czas gotowania należy
traktować jako wskazówkę, zawsze
upewniaj się, że jedzenie nie jest
surowe i jest bardzo gorące, zanim
podasz go do stołu. Różne ilości
produktów też mogą wpłynąć na czas
gotowania.
zupa z ziemniaków,
cheddara i szczypiorku
4 średnie ziemniaki, obrane i
pokrojone w plasterki
1 duży ząbek czosnku
475 ml bulionu
220 g tartego sera Cheddar
50 g posiekanego świeżego
szczypiorku
sól i pieprz
Do garnka-wkładki włóż ziemniaki,
czosnek i zalej bulionem. Gotuj przy
wysokie (High) temperaturze przez 2-
3 godziny. Wyciągnij i wymieszaj w
mikserze do odpowiedniej
konsystencji. Z powrotem wlej
mieszankę do garnka-wkładki i dodaj
ser, szczypiorek i przyprawy. Przy tym
samym ustawieniu na wysokie (High)
temperaturę gotuj przez kolejne 30
minut. Przed podaniem dodaj ser i
śmietanę.
duszona wołowina z
warzywami
15 ml / 1 łyżka stołowa oleju
900 g udŸca
1 pokrojona i obrana cebula
3 obrane marchewki, pokrojone na
płatki o grubości 1 cm
500 ml gorącego wywaru
wołowego
Rozgrzej oliwę na patelni i zrumień
wołowinę ze wszystkich stron. Dodaj
warzywa i smaż, aż nabiorą złocistego
koloru. Przenieś mieszankę do
garnka-wkładki, zalej gorącym
bulionem i dodaj przyprawy. Gotuj pod
pokrywką przez około 4 godziny przy
wysokie (High) temperaturze lub około
7-8 godzin przy niskie (Low).
wołowina na piwie
600 g chudego duszonej wołowiny,
pokrojonej na 2,5 –centymetrowe
kostki
2 średnie ziemniaki, każdy
pokrojony na osiem kawałków
1 duża cebula, pokrojona na osiem
kawałków
2-3 marchewki pokrojone na
kawałki o grubości 2 cm
300 ml piwa
200 ml wywaru wołowego
20 ml posiekanej świeżej pietruszki
25 g świeżego tymianku z
usuniętymi łodygami
20-30 ml / 1-2 łyżki stołowe mąki
kukurydzianej
sól i pieprz
Umieść wszystkie składniki w garnku-
wkładce, gotuj przez około 5
1
2 godziny
przy wysokie (High) temperaturze albo
7-8 godzin przy niskie (Low). Zmiksuj
chaber z małą ilością zimnej wody,
aby powstała jednolita masa. Zdejmij
pokrywkę i dodaj masę do garnka,
dobrze wymieszaj. Nałóż pokrywkę z
powrotem i gotuj przez jeszcze jakiś
czas, aż soki zaczną bulgotać i zrobią
się lekko gęste.
114
sos boloński
Można stosować jako baza na
spaghetti po bolońsku lub lasagne
15 ml / 1 łyżka stołowa oleju
1 duża posiekana cebula
5 pokrojonych plastrów boczku
650 g chudej mielonej wołowiny
1 puszki po 454 g pokrojonych
pomidorów
1 obrany i rozdrobniony ząbek
czosnku
1 płaskie łyżki / 15 ml (lub do
smaku) przecieru pomidorowego
sól i pieprz
150 g drobno pokrojonych grzybów
Rozgrzej olej na dużej patelni i
podsmaż cebulę, aż zbrązowieje.
Przełóż do rondla. Na patelni
podsmaż bekon i również włóż do
rondla. Usmaż mięso, aż nabierze
brązowego koloru, dodaj posiekane
pomidory, zaczekaj aż się zagotują i
także przełóż mieszankę do rondla.
Umieść w rondlu pozostałe składniki.
Gotuj przy wysokiej temperaturze
przez około 3-4 godziny albo przy
niskiej przez około 6-7 godzin.
coq au vin
150 g pokrojonego w kostki
boczku
1 duża posiekana cebula
1 rozdrobnione ząbki czosnku
300 g grubo pokrojonych pieczarek
dwuzarodnikowych
4 kawałków piersi z kurczaka bez
kości
275 ml czerwonego wina
375 ml gorącego wywaru z
kurczaka
sól i pieprz
mąka kukurydziana (opcja)
Umieścić wszystkie składniki w garnku
do powolnego gotowania. Przykryj
pokrywką i gotuj przy wysokie (High)
temperaturze przez około 4 godziny
albo przy niskie (Low) przez 6-7
godzin. Na życzenie możesz zagęścić
soki dodając zmiksowany z wodą
chaber. Zdejmij pokrywkę i dodaj
masę do garnka, dobrze wymieszaj (w
razie konieczności wyjmij piersi
kurczaka i pozostaw w ciepłym
miejscu, póki będziesz dodawać masę
z chabru). Nałóż pokrywkę z
powrotem i gotuj przez jeszcze jakiś
czas, aż soki zaczną bulgotać i zrobią
się lekko gęste.
duszony kurczak z
estragonem
15 g masła
15 ml / 1 łyżka stołowa oleju
4 kawałków piersi z kurczaka
1 drobno posiekana cebula
150 ml wytrawnego białego wina
150 ml gorącego wywaru z
kurczaka
4 gałązek estragonu
50 m bitej śmietany
sól i pieprz
1 łyżki stołowe / 15 ml mąki
kukurydzianej
Rozgrzej masło i olej na patelni.
Wrzuć kawałki kurczaka i zrumień z
obu stron. Przełóż kurczaka do
rondla. Podsmaż cebulę i włóż do
rondla, dolewając wino, bulion i
dodając dwie gałązki estragonu i
włoszczyznę. Przykryj pokrywką i
gotuj przy wysokiej temperaturze
przez około 3 godziny albo przy
niskiej przez około 6 godzin. Pod
koniec gotowania wyjmij kawałki
kurczaka i pozostaw w trybie
podgrzewania. Wymieszaj mąkę
kukurydzianą z wodą, aby powstała
gładka masa i dodaj do wolnowaru
razem ze śmietaną, dobrze
wymieszaj. Włóż z powrotem kawałki
kurczaka do rondla, przykryj pokrywką
i gotuj przez jakiś czas, aż danie
zgęstnieje. Posiekaj pozostały
estragon i dodaj do rondla. Od razu
podawaj.
115
pieczone jabłka
3 jabłek do gotowania (wybrać
odpowiednią wielkość,
dopasowaną do rozmiarów misy
do gotowania)
75 g mieszanych suszonych
owoców
2.5 ml cynamonu
25 g miałkiego cukru
nieoczyszczonego
75 ml zimnej wody
Umyć jabłka i usunąć gniazdo
nasienne, a następnie przy użyciu
ostrego noża w każdym z nich zrobić
szczeliny w skórce wokół środka.
Włożyć jabłka do misy do gotowania.
Wymieszać owoce, cynamon i cukier,
a następnie wypełnić tą mieszanką
środek każdego jabłka. Dodać wodę i
przykryć pokrywką. Gotować przy
ustawieniu niskie (Low) przez około
2-4 godziny (w zależności od rozmiaru
i gatunku jabłek).
budyń ryżowy
75 g ryżu krótkoziarnistego lub
ryżu budyniowego
50 g cukru pudru
1 litr mleka
25 g masła
mielona gałka muszkatołowa
Umieść ryż, cukier i mleko w garnku-
wkładce, dobrze wymieszaj. Na
powierzchni umieść zestrugane masło
i posyp gałką muszkatołową. Przykryj
pokrywką i gotuj przy wysokie (High)
temperaturze przez około 2-3 godziny
albo przy niskie (Low) przez 4-5
godzin. Po 1. godzinie gotowania
wymieszaj składniki w garnku. Zrób to
jeszcze raz w trakcie dalszego
gotowania.
chutney z jabłek
Kawałki korzenia imbiru pokrojone
w kostki o grubości 1 cm
7.5 ml przypraw do peklowania
700 g przygotowanych,
pokrojonych jabłek do gotowania,
np. Bramleys
100 g sułtanek
100 g drobno pokrojonej cebuli
1 duży, obrany i rozdrobniony
ząbek czosnku
150g cukru nieoczyszczonego
150 ml octu słodowego
Owinąć imbir i przyprawy do
peklowania małym kawałkiem muślinu
i związać.
Umieścić wszystkie składniki w misie
do gotowania i dobrze wymieszać.
Przykryć pokrywką i gotować przy
ustawieniu niskie (Low) przez około 8
godzin. Pod koniec gotowania zdjąć
pokrywkę, wymieszać składniki i
przełączyć na ustawienie wysokie
(High), a następnie gotować jeszcze
przez 30-60 minut lub aż do
osiągnięcia wymaganej konsystencji.
Lekko schłodzić i umieścić w czystych
słoikach, a następnie natychmiast
przykryć.
Powstanie około 900 g potrawy.
116
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141

Kenwood CP706 Instrukcja obsługi

Kategoria
Powolne kuchenki
Typ
Instrukcja obsługi
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla