- Przed składaniem i rozkładaniem elementów urządzenia oraz
ustawianiem każdej części zawsze wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka
elektrycznego.
- Aby zapobiec uszkodzeniu urządzenia, upewnij się, że w miejscu
połączenia dzbanka blendera i części silnikowej nie ma jedzenia ani
płynów.
- Nigdy nie używaj akcesoriów ani części zamiennych innych
producentów ani takich, które nie są zalecane przez rmę Philips. W
przypadku użycia takich akcesoriów lub części gwarancja traci ważność.
- Nie przekraczaj maksymalnego poziomu zawartości oznaczonego na
akcesoriach.
- Nigdy nie wkładaj palców ani żadnych przedmiotów do dzbanka
blendera podczas pracy urządzenia.
- Przed założeniem dzbanka blendera na część silnikową upewnij się, że
część tnąca jest do niego dobrze przymocowana.
- Nie dotykaj ostrzy części tnącej blendera podczas czyszczenia. Są one
bardzo ostre i można się nimi łatwo skaleczyć.
- W przypadku zablokowania ostrzy przed usunięciem składników, które
je blokują, wyjmij wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.
- Nie wolno wypełniać dzbanka składnikami o temperaturze wyższej niż
80ºC.
- Aby zapobiec rozlewaniu się płynów, nie wlewaj do dzbanka blendera
więcej niż 1,5 litra płynu, zwłaszcza przy miksowaniu z dużą szybkością.
Nie wlewaj do dzbanka blendera więcej niż 1,25 litra płynu, który jest
gorący lub może wytworzyć dużo piany.
- Jeśli składniki przywierają do ścianek dzbanka blendera, wyłącz
urządzenie i wyjmij wtyczkę z gniazdka elektrycznego, a następnie za
pomocą łopatki usuń składniki ze ścianek.
- Przed zamontowaniem dzbanka blendera załóż uszczelkę na część
tnącą. W przeciwnym razie urządzenie będzie przeciekać.
- Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdź, czy pokrywka została
prawidłowo zamknięta/założona na dzbanek oraz czy miarka została
poprawnie umieszczona w pokrywce.
- Nie należy używać ltra do miksowania składników o temperaturze
wyższej niż 80°C.
- Nie należy przeciążać ltra, dlatego nie wkładaj do ltra więcej niż
135 g nienamoczonych ziaren soi lub 150 g owoców.
- Przed włączeniem urządzenia zawsze sprawdź, czy pokrywka została
prawidłowo zamknięta/założona oraz czy miarka została poprawnie
umieszczona w pokrywce.
- Przed włożeniem do ltra pokrój owoce na mniejsze kawałki.
- Namocz suche składniki (np. ziarna soi) przed włożeniem ich do ltra.
90