T-Fal P2500700 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Środki ostrożności
Aby zapewnić bezpieczeństwo, urdzenie jest zgodne z odpowiednimi normami i przepi-
sami:
- Dyrektywa dotycca Urdz ciśnieniowych
- Materiy pozostające w kontakcie z produktami spożywczymi:
Znaj czas na przeczytanie wszystkich informacji, a w razie tpliwci zawsze konsultuj
„Podręcznik użytkownika.
Tak jak w przypadku każdego sprzętu kuchennego, postępuj ostrożnie zwłaszcza, jeżeli
używasz szybkowaru w obecności dzieci.
Nie wkładaj szybkowaru do rozgrzanego piekarnika.
W trakcie przemieszczania szybkowaru pod ciśnieniem zachowaj maksymal ostrność.
Nie dotykaj gorących powierzchni. Trzymaj za uchwyty i przyciski. W razie potrzeby yj
rękawic kuchennych.
Nie używaj szybkowaru do innego celu niż ten, do którego został przeznaczony.
Szybkowar gotuje pod ciśnieniem. Nieprawidłowe użytkowanie może spowodow po-
parzenia. Przed rozpoczęciem gotowania, upewnij się czy szybkowar jest prawidłowo
zamknty. Patrz rozdział„Zamykanie.
Przed otworzeniem szybkowaru, upewnij się czy zar znajduje się w peniu dekom-
presji.
Nigdy nie otwieraj szybkowaru na siłę. Upewnij s czy ciśnienie wewnątrz spadło. Patrz
rozdział„bezpieczeństwo.
Nigdy nie ywaj szybkowaru bez płynu, może to spowodować poważne uszkodzenia.
Upewnij się czy podczas gotowania, w szybkowarze zawsze jest wystarczająca ilć płynu.
Stosuj odpowiednie źródła grzewcze, zgodnie z instrukc obugi.
Nie napełniaj szybkowaru powyżej 2/3 obtci (oznaczenie maksymalnego napełnienia).
W przypadku produkw, które powkszają swoją obtość podczasgotowania, na przykład
ryż, odwodnione warzywa lub mus owocowy, nie napełniaj szybkowaru powyżej połowy
jego pojemności.
Po gotowaniu mięs pokrytych warstwą skóry (na przykład ozorka wowego), istnieje nie-
bezpieczeństwo spęcznienia pod wpływem ciśnienia; nie należy przebijać mięsa jeżeli jego
sra jest wzta - istniejeryzyko poparzenia. Zalecamy przebij mięso przed gotowaniem.
W przypadku produkw ciastowatych (rozgotowany groszek, rabarbar), przed otwarciem
lekko potrśnij szybkowarem, aby produkty nie wytrysły na zewtrz.
Przed każdym użyciem spraw czy zawory nie zatkane. Patrz rozdzi„przed gotowa-
niem.
Nie używaj szybkowaru do smenia na oleju pod ciśnieniem.
Nie ingeruj w system bezpieczeństwa, poza wskazówkami dotyczącymi czyszczenia i kon-
serwacji.
Stosuj wyłącznie oryginalne części zamienne TEFAL pasujące do zakupionego modelu. W
szczególności, stosuj zbiorniki i pokrywy
.
Opary alkoholu łatwopalne. Podgrzewaj bez pokrywy przez około dwie minuty. Zwć
szczegól uwagę na urdzenie podczas przygotowywania posiłków, do których użyto al-
koholu.
Nie wykorzystujszybkowarudo przechowywania produktów kwaśnych lub solonych przed
i po gotowaniu ze względu na niebezpieczeństwo uszkodzenia zbiornika.
Zachowaj podręcznik obsługi
A - Regulator ciśnienia
B - Kanał odprowadzenia pary
C
-
Zawór bezpieczeństwa
D
-
Wskaźnik ciśnienia
E
-
Przycisk otwierania
F
-
Rączka pokrywy
G
-
Oznaczenie położenia pokrywy
H
-
Oznaczenie pożenia regulatora
ciśnienia
I
-
Uszczelka pokrywy
J
-
Kosz do gotowania na parze
K
-
Podstawka kosza do gotowania na
parze
F
-
Rączka zbiornika
M
-
Zbiornik
N
-
Uchwyt zbiornika
O
-
Oznaczenie maksymalnego poziomu
Dane techniczne
Średnica dna szybkowaru - modele
Informacje normatywne:
Górne ciśnienie robocze: 80 kPa.
Maksymalne ciśnienie bezpieczeństwa: 170 kPa.
Odpowiednie źródła grzewcze
Szybkowar można stosować na wszyst-
kich modelach kuchenek, w tym również indukcyjnych.
Na płycie elektrycznej i indukcyjnej, ywaj płyty o śred-
nicy identycznej lub mniejszej od dna rondla.
Na płycie witroceramicznej, upewnij się czy dno zbiornika
jest cz yste i gładkie.
Na gazie, płomień nie może wystawać poza średnicę
zbiornika.
Pojemność Ø Zbiornika Ø Dna
Model ze stali
nierdzewnej
4 L 22 cm 19 cm P25042
6 L 22 cm 19 cm P25007
7 L 22 cm 19 cm P25008
GAS YTA
ELEKTRYCZNA
WITROCERAMICZNA
HALOGENOWA
PROMIENNIKOWA
INDUKCYJNA
SPIRALA
ELEKTRYCZNA
Schemat opisowy
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Akcesoria TEFAL
Dostęp ne na rynku akcesoria do szybkow ar u
:
Aby wymienić inne części lub naprawić urządzenie, należy
skontaktow się z autoryzowanym serwisem marki TEFAL.
Stosować wyłącznie oryginalne części zamienne TEFAL od-
powiednie do zakupionego modelu.
Obsługa
Otwieranie
Kciukiem pociągnij przycisk otwierania (E) i przesuń
go do położenia
Rys. 1
Przytrzymując rączkę zbiornik a (L) lewą ręką,
przek ręć prawą ręką rączkę pokry wy (F) przeciwnie
do ruchu wskazówek zegara, do otworzenia
Rys. 2
. Następnie podnieś pokrywę.
Zamykanie
Póż pokry płasko na zbiorniku dopasowując trójką ty
na pokrywie do trójkątów na rączce zbiornika
Rys. 3
Przekręć pokrywę maksymalnie w lewo
Rys. 3
Popchnij przycisk otwierania (E) ustawiając w pożeniu
Rys. 4.
Minimalny poziom
Zawsze wlewaj minimal ilość płynu, co najmniej 250 ml (2
filiżanki).
Gotowanie na parze
Do szybkowaru należy nalać c o najmniej 750 ml (6
filiżanek).
Postaw kosz (J) na specjalnym stojaku (K)
Rys. 5
Akcesoria Symbol
Uszczelka X2010003
Produkty umieszczone
w koszu nie powinny
dotykać pokrywy szyb-
kowaru.
Maksymalny poziom
Nigdy nie napniaj szybkowaru powyżej 2/3 wysokości
zbiornika (oznaczenie maksymalne)
Rys. 6
Niektóre produkty
W przypadku produktów, które powiększa swoją objętość
podczas gotowania, na przykład ryż, odwodnione warzywa
lub mus owocowy, nie napniaj rondla powyż ej poło wy
jego pojemności
Rys. 6
Używanie regulatora cnienia (A)
Gotowanie produktów delikatnych i warzyw
Ustaw piktogram regulator (A) naprzeciwko oznacze-
nia (H).
Gotowanie mięsa i produktów zamrożonych
Ustaw piktogram regulator (A) naprzeciwko oznacze-
nia (H).
Odprowadzenie pary
Ustaw piktogram regulator (A) naprzeciwko oznacze-
nia (H).
Zdejmowanie regulatora ciśnienia
Przed zdjęciem regulatora (A) odstaw urządzenie do wysty-
gnięcia.
Naciśnij regulator i przekręć go, aby ustawić położenie
naprzeciwko oznaczenia (H)
Rys. 7
Zdejmij regulator.
Zakładanie regulatora ciśnienia
Załóż regulator roboczy, ustawiając na oznaczeniu (H).
Naciśnij
regulator
, a następnie przekręć ustawiając w odpo-
wiedniej pozycji.
Pierwsze ycie
Napełnij wodą do 2/3 poje mnoś ci zbiornika. (oznaczenie
maksymalne).
Ustaw stojak na kosz (K) na dnie zbiornika i umieść na nim
kosz (J).
Zamknij szybkowar.
Ustaw regulator ciśnienia (A) w położeniu .
Postawić szybkowar na źródle grzewczym ustawionym na
maksymalną moc.
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Gdy para zacznie wydostawać się przez regulator, zmniejsz
moc grzewczą i rozpocznij odliczanie 20 minut.
Po upływie 20 minut, wyłącz podgrzewanie.
Ustaw regulator ciśnienia (A) w położeniu
Gdy wskaźnik ciśnienia (D) opadnie: w
szybkowarze nie ma już podwyższonego ciśnienia.
Otwórz szybkowar.
Wypłucz szybkowar wodą i wysusz.
Uwaga: pojawienie się plam na dnie zbiornika nie oznacza
zmniejszenia jakości metalu. Jest to osad kamienia. Aby go
usuć, można zmywaka ku chenn ego nas ączonego
rozpuszczonym octem.
Przed rozpoczęciem gotowania
Przed każdym yciem wyjmij regulator (A) (patrz rozdział
„Uż ywanie regulatora ciśnienia”) i sprawdź wzrokowo pod
światło, czy kanał regulator roboczego (B) nie jest zatk any.
W razie potrzeby, wyczyść go wykałaczką
Rys. 8
Sprawdź czy regula tor bezpiecz eństwa (C) jest ruchomy:
patrz rozdział„czyszczenie i konserwacja.
Ustaw na miejsce regulator roboczy (A) i wybierz położenie
lub .
Przed rozpoczęciem gotowania, upewnij się czy szybkowar
jest prawidłowo zamknięty.
Postaw szybkowar na źródle grze wczym ustawionym na
maksymalną moc.
Podczas gotowania
Gdy regulator ciśnienia (A) zaczyna uwalniać parę w spo-
sób ciągły, wydając przy tym regularny więk (świst), po-
trawa zaczyna się gotować - należy zmniejsz moc
podgrzewania.
Zacznij odliczać czas podany w przepisie.
Gdy czas gotowania minie, wyłącz źródło grzewcze.
Zakończenie gotowania
Odprowadzenie pary
Po wyłączeniu źródła grzewczego, masz dwie możliwości:
Powolne obniżenie cnienia: ustaw regulator ci śnienia
(A) w położeniu . Gdy wskaźnik ciśnienia (D) opadnie: w
szybkowarze nie ma już podwyższonego ciśnienia.
Szybkie obniżenie ciśnienia: włóż szybkowar pod kran z
zimną wodą. Gdy wskaźnik ciśnienia (D) opadnie: w rondlu
nie ma już podwszonego ciśnienia. Ustaw regulator
ciśnienia (A) w położeniu .
Możesz otworz pokrywę.
Czyszczenie i konserwacja
Czyszczenie rondla
Aby urządzenie działało prawiowo, należy przestrzeg za-
lecdotyczących czyszczenia i konserwacjipokażdymużyciu.
Umyj szybkowar po każdym gotowaniu w letniej wodzie z
dodatkiem płynu do mycia naczyń. Postępuj w taki sam
sposób z koszem.
Nie ywaj środków zawierających chlor.
Nie przegrzewaj zbiornika gdy jest pusty.
Czyszczenie wnętrza zbiornika
Myj myjką kuchenną z dodatkiem środka do mycia naczyń.
Jeżeli wewnątrz zbiornika ze stali nierdzewnej znajdują się
plamy opalizujące, wyczyść je za pomocą octu.
Czyszczenie zbiornika na zewnątrz
Myj myjką kuchenną z dodatkiem środka do mycia naczyń.
Czyszczenie pokrywy
Myj pokry pod bieżącą letnią wodą za p omocą gąbki z
dodatkiem środka do mycia naczyń.
Czyszczenie uszczelki pokrywy
Po każdym gotowaniu, wyczyść uszczelkę (I) i jej gniazdo.
Zakładanie uszczelki pokazane jest na rysunkach
Rys. 9 -
10
Czyszczenie regulatora ciśnienia (A)
Zdejmowanie regulatora cnienia (A): patrz rozdział
„Uż ywanie regulatora ciśnienia.
Wyczyść regulator ciśnienia (A) pod bieżącą wodą z kranu
Rys. 11
Jeżeli p odczas
obniżania ciśnienia
zauważysz nienaturalne
prys kanie: ustaw regu-
lator w położeniu , a
nastę pnie powoli
obniżaj ciśnienie zwra-
cac uwagę czy pryska-
nie ustało.
Zbiornik i kosz można
myć w zmywarce do
naczyń.
W zmywarce do naczyń
nie wolno myć pokrywy.
Aby jak najdłużej za-
chować szybkowar w
dobrym stanie, nie
należy go przegrzewać
gdy jest pusty.
Brunatne plamy oraz za-
ry sowania , które mo
pojaw s ię na skutek
ugotrwego ytko-
wania nie stanowią pro-
blemu.
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Czyszczenie kanału odprowadzania pary znajdującego
się wewnątrz pokrywy
Zdejmij regulator (A).
Spraw wzrokowo pod światło, czy kanał odprowadzania
pary jest drożny i okrągły. W razie potrzeby, wyczyść go
wykałaczką
Rys. 8
Czyszczenie zaworu bezpieczeństwa
(C)
Wyczć część zaworu bezp ieczeństwa zn ajdu jącą si ę
wewnątrz pokrywy, przepłukując wodą.
Spraw jego działanie naciskając lekko zawór, który powi-
nien się bez problemu wcisnąć
Rys. 12
Wymiana uszczelki szybkowaru
Zmieniaj uszczelkę szybkowaru raz w roku.
Zmieniaj uszczelkę szybkowaru jeżeli jest przerwana.
Zakładaj wyłącznie oryginalną uszczelkęTEFAL pasującą do
zakupionego modelu.
Przechowywanie szybkowaru
Umieść odwróconą pokry na zbiornik.
Bezpieczeństwo
Twój sz ybkowar wyposażony jest w kila zabezpieczeń:
Zabezpieczenie zamknięcia:
-
Jeżeli urządze ni e ni e jest praw id łowo zamknte,
wskaźnik ciśnienia nie podnosi się, co oznacza, że szyb-
kowar nie może zwiększ ciśnienia.
Zabezpieczenie otwarcia:
-
Jeżeli szybkowar jest pod ciśnieniem nie można przes-
tawić przycisku otwierania. Nigdy nie otwieraj szybko-
waru na siłę. W żadnym wypadku nie działaj na wskaźnik
ciśnienia. Upewnij się czy ciśnienie wewnątrz spadło.
Dwa zabezpieczenia nadciśnienia:
-
Pierws ze zabe zpie czenie: zawór be zpie czeństwa (C),
który znajduje się na p okrywie uwalnia ciśnien ie oraz
parę poziomo
Rys. 13
-
Drugie zabezpieczenie: uszczelka (I) pozwala wydostać
się parze pionowo na obrzeżach pokrywy
Rys. 14
Jeżeli jedno z zabezpieczeń nadciśnienia zostanie
uruchomione:
Wyłącz źródło grzewcze.
Poczekaj, sz ybkowar całkowicie ostygnie.
Otwórz.
Sprawdź i wyczć regulator ciśniania (A), kanał odprowad-
zania pary (B), zar bezpieczeństwa (C) oraz uszczelkę (I).
Nigdy nie ywaj do
tego celu ostrych lub
spiczastych przedmio-
tów.
Po 10 latach użytkowa-
nia,należybezwzgdnie
zlec przegd szybko-
waru w autoryzowanym
serwisie markiTEFAL.
Zalecenia dotyczące użytkowania
1 - Wydostająca się z regulatora ciśnienia para jest bardzo
gorąca.
2 - Gdy tylko wsknik ciśnienia podnosi się, o tw arcie
szybkowaru staje się niemożliwe.
3 - Ta k jak w przypadku każdego sprtu kuchen nego,
pospuj ostrożnie jeżeli używasz szybkowaru w
obecności dzieci.
4 - Uwaga na strumień pary.
5 - Do pr zenoszenia szybkowaru ywaj rączki i uchwytu na
zbiorniku.
6 - Nie przechowuj produktów wewnątrz szybkowaru.
7 - Nigdy ni e y waj środków zawierających chlor, które
mogą uszkodzić powłokę ze stali nierdzewnej.
8 - Nie myj pokrywy w zmywarce do naczyń. Nie zanurzaj
pokrywy w wodzie.
9 - Zmieniaj uszczelkę raz w roku.
10 - Przed czyszczeniem szybkowar powinien być
wystudzony i opróżniony.
11 - Po 10 latach ytkowania, należy bezwzględnie zlecić
przegląd szybkowaru w autoryzowanym serwisie mark i
TEFAL.
Gwarancja
W ramach ytkowania zgodnie z instrukcją obsługi, zbior-
nik szybkowaru marki TEFAL jest objęty 10 letnią gwarancją
na:
- J akiekolwiek us terki zwzane z metalową ko nstr ukcj ą
zbiornika,
- Jakiekolwiek przedwczesne zużycie się metalu dna.
Inne części i wykonanie obte jednoroczną gwa-
rancją (z wyjątkiem przepisów prawnych w danym k raju) na
wszelkie usterki lub wady produkcyjne.
Gwarancja będzie rozpatrywana wyłącznie po przeds-
tawieniu paragonu lub faktury z datą zakupu.
Gwarancja nie obejmuje:
Uszkodzeń wywoł anych nieprzestrzeganiem środków os-
trożności lub niedbałym ytkowaniem, w tym wnież:
- Uderzeniami, upadkami, wkładaniem do piekarnika,
- Myciem pokryw y w zmywarce do naczyń.
Jedynie autoryzowane serwisy mar ki TEFAL mogą rozpa-
trz gwarancję.
Pod inform acyjnym numerem telefonu mna otrzym
adres najbliższego autoryzowanego serwisu TEFAL.
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
TEFAL odpowiada na Twoje pytania
Problemy Zalecenia
Jeżeli szybkowar b
podgrzewany bez płynu
wewnątrz:
Sprawdź szybkowar w autoryzowanym serw is ie marki
TEFAL.
Jeżeli wskaźnik ciśnienia
nie podniósł się, a podczas
gotowania nie wydostaje
się para z zaworu:
Jest to normalne zjawisko podczas pierwszych minut go-
towania.
Jeżeli sytuacja się nie zmienia, spraw czy:
- Źródło grzewcze jest ustawione na wystarczającą moc;
jeżeli nie, należy zwiększ moc.
- Ilość płynu w zbiorniku jest wystarczająca.
- Zawór roboczy znajduje się w położeniu lub .
- Szybkowar jest dobrze zamknięty.
- Uszczelka lub brzeg zbiornika nie uszkodzone.
Jeżeli wskaźnik ciśnienia
podniósł się, a podczas
gotowania nie wydostaje
się para z regulatora:
Jest to normalne zjawisko podczas pierwszych minut go-
towania.
Jeżeli sytuacja się nie zmienia,
Wystu urządzenie pod zimną wodą, a następnie otwórz.
Wyczyść regulator pary i kanał odprowadzania pary
- Rys.
8
i spraw czy zawór bezpieczeństwa można wcisnąć bez
oporu
- Rys. 12
Jeżeli para wydostaje się
wokół pokrywy, sprawdź:
Czy pokrywa jest dobrze zamk nięta.
Ustawienie uszczelki pokrywy.
Stan uszczelki, wymień w razie potrzeby.
Czy pokrywa, uszc zelka i jej gniazdo w pokrywie, zawór
bezpieczeństwa oraz regulator pary czyste.
Stan brzegów zbiornika.
Jeżeli produkty przypaliły
się w szybkowarze:
Nalej do zbiornika wody i pozostaw na kilka minut przed
jego umyciem.
Nigdy nie ywaj środków zawierających chlor.
Jeżeli nie możesz otworz
pokrywy:
Spraw czy wskaźnik ciśnienia jest w dolnym położeniu.
Jeżeli nie: zmniejsz ciśnienie, w razie potrzeby włóż szyb-
kowar pod kran z zimną wodą.
Jeżeli produkty nie
ugotowane lub przypaliły
się, sprawdź:
Czas gotowania.
Moc źródła grzewczego.
Ustawienie regulatora pary.
Ilości płynu.
Oznaczenia przepisowe
Oznakowanie Lokalizacja
Identyfikacja producenta lub marki handlowej Rączka pokryw y.
Rok produkcji i nr partii Wewnątrz pokrywy.
Symbol modelu
Ciśnienie robocze (PF)
Maksymalne ciśnienie bezpieczeństwa (PS)
Pojemność
Na zewnętrznym dnie zbiornika.
SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Tabela czasów gotowania
Warzywa
Gotowanie
ŚWIEŻE
Zawórwpołożeniu
1
MROŻONE
Zawórwpołożeniu
2
Karczochy
- na parze*
18 min.
- w wodzie**
15 min.
Szparagi
- w wodzie
5 min.
Buraki czerwone
- na parze
20 - 30 min.
Pszenica (warzywa suche)
- w wodzie
15 min.
Brokuły
- na parze
3 min. 3 min.
Marchew
Talarki - na parze
7 min. 5 min.
Seler
- na parze
6 min.
- w wodzie
10 min.
Grzyby
wplasterkach - na parze
1 min. 5 min.
w całości - w wodzie
1 min. 30
Zielona kapusta
Pokrojona - na parze
6 min.
w liściach - na parze
7 min.
Brukselka
- na parze
7 min.
5 min. - w wodzie
Kalafior
- w wodzie
3 min. 4 min.
Cukinie
- na parze
6 min. 30 9 min
- w wodzie
2 min.
Endywia
- na parze
12 min.
Szpinak
- na parze
5 min. 8 min.
- w wodzie
3 min.
Fasola szparagowa
- na parze
8 min. 9 min.
Fasola suszona
- w wodzie
20 min.
Soczewicazielona(warzywasuche)
- w wodzie
10 min.
Rzepa
- na parze
7 min.
- w wodzie
6 min.
Groszek
- na parze
1 min. 30 4 min
Por w plasterkach
- na parze
2 min. 30
Dynia (purée)
- w wodzie
8 min.
Ziemniaki pokrojone na
ćwiartki
- na parze
12 min.
- w wodzie
6 min.
Groch łamany (warzywasuche)
- w wodzie
14 min.
Ryż (warzywa suche)
- w wodzie
7 min.
* Produkty w koszu do gotowania na parze
** Produkty w wodzie
Mięsa - Ryby
ŚWIEŻE
Zawór w położeniu 2
MROŻONE
Zawór w położeniu 2
Jagnięcina (udziec 1,3 kg) 25 min
35 min
Wołowina (pieczeń 1 kg) 10 min
28 min
Miętus (filety 0,6 kg) 4 min
6 min.
Wieprzowina (pieczeń 1 kg) 25 min
45 min
Kurczak (cały 1,2 kg) 20 min
45 min.
Łosoś (4 dzwonki 0,6 kg) 6 min
8 min.
Tuńczyk (4 steki 0,6 Kg) 7 min
9 min.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153
  • Page 154 154
  • Page 155 155
  • Page 156 156
  • Page 157 157
  • Page 158 158
  • Page 159 159
  • Page 160 160
  • Page 161 161
  • Page 162 162
  • Page 163 163
  • Page 164 164
  • Page 165 165
  • Page 166 166
  • Page 167 167
  • Page 168 168
  • Page 169 169
  • Page 170 170
  • Page 171 171
  • Page 172 172
  • Page 173 173
  • Page 174 174
  • Page 175 175
  • Page 176 176
  • Page 177 177
  • Page 178 178
  • Page 179 179
  • Page 180 180
  • Page 181 181
  • Page 182 182
  • Page 183 183
  • Page 184 184
  • Page 185 185
  • Page 186 186
  • Page 187 187
  • Page 188 188
  • Page 189 189
  • Page 190 190
  • Page 191 191
  • Page 192 192
  • Page 193 193
  • Page 194 194
  • Page 195 195
  • Page 196 196
  • Page 197 197
  • Page 198 198
  • Page 199 199
  • Page 200 200
  • Page 201 201
  • Page 202 202
  • Page 203 203
  • Page 204 204
  • Page 205 205
  • Page 206 206
  • Page 207 207
  • Page 208 208
  • Page 209 209
  • Page 210 210
  • Page 211 211
  • Page 212 212
  • Page 213 213
  • Page 214 214
  • Page 215 215
  • Page 216 216
  • Page 217 217
  • Page 218 218
  • Page 219 219
  • Page 220 220
  • Page 221 221
  • Page 222 222
  • Page 223 223
  • Page 224 224
  • Page 225 225
  • Page 226 226
  • Page 227 227
  • Page 228 228
  • Page 229 229
  • Page 230 230
  • Page 231 231
  • Page 232 232
  • Page 233 233
  • Page 234 234
  • Page 235 235
  • Page 236 236
  • Page 237 237
  • Page 238 238
  • Page 239 239
  • Page 240 240
  • Page 241 241
  • Page 242 242
  • Page 243 243
  • Page 244 244
  • Page 245 245
  • Page 246 246
  • Page 247 247
  • Page 248 248
  • Page 249 249
  • Page 250 250
  • Page 251 251
  • Page 252 252
  • Page 253 253
  • Page 254 254
  • Page 255 255
  • Page 256 256
  • Page 257 257
  • Page 258 258
  • Page 259 259
  • Page 260 260
  • Page 261 261
  • Page 262 262
  • Page 263 263
  • Page 264 264
  • Page 265 265
  • Page 266 266
  • Page 267 267
  • Page 268 268
  • Page 269 269
  • Page 270 270
  • Page 271 271
  • Page 272 272
  • Page 273 273
  • Page 274 274
  • Page 275 275
  • Page 276 276
  • Page 277 277
  • Page 278 278
  • Page 279 279
  • Page 280 280
  • Page 281 281
  • Page 282 282
  • Page 283 283
  • Page 284 284
  • Page 285 285
  • Page 286 286
  • Page 287 287
  • Page 288 288
  • Page 289 289
  • Page 290 290
  • Page 291 291
  • Page 292 292

T-Fal P2500700 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi