AEG BS731410NM Skrócona instrukcja obsługi

Typ
Skrócona instrukcja obsługi
PIEKARNIK PRO COMBI
KRÓTKI
PRZEWODNIK
SKRÓCONA INSTRUKCJA
PL
Przydatne
wskazówki na
początek. Przepis
na następnej
stronie pozwala
poznać różne
funkcje urządzenia.
21 3 4 5 7 8 9 106
Pole czujnika
Wyświetlacz
Włączanie/Wyłączanie
Opcje
Mój ulubiony program
Temperatura/Szybkie
nagrzewanie
Dół/Góra
OK
Oświetlenie piekarnika
Zegar
Minutnik
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Filet wieprzowy z rozmarynem
Składniki (4-6 porcji)
800 g letu wieprzowego
4 gałązki rozmarynu
2 małe ząbki czosnku
500 g młodych ziemniaków
60 g masła
2 cebule
sól i pieprz
700 ml 30-40 min 170ºC 1 Pieczenie parowe (25/75) Stopień trudności: średni
Sposób przyrządzenia
1. Dokładnie opłukać
ziemniaki i przeciąć je na
pół. Posiekać cebule..
2. Przyprawić let wieprzowy
solą i pieprzem i podsmażyć
na niewielkiej ilości oleju, w
wysokiej temperaturze.
3. Posmarować masłem naczynie
żaroodporne, a następnie
włożyć let drobiowy,
ziemniaki, cebule, rozmaryn i
czosnek. Na wierzch położyć
niewielką ilość masła.
4. Piec w uprzednio rozgrzanym
piekarniku w temperaturze
170ºC (pieczenie parowe
25/75) przez 30-40 minut.
Rozmaryn i
czosnek idealnie
komponują się z
letem wieprzowym
w tym łatwym do
przyrządzenia daniu
jednogarnkowym.
Pieczenie parowe (25/75)
170°C
0:30-0:40
Więcej informacji na
temat korzystania z
piekarnika parowego
można znaleźć na
stronie www.aeg.com
Nacisnąć jednokrotnie
Gotowanie wspomagane
892964906-A-472013
1. Warzywa tradycyjne
2. Zapiekanka ziemniaczana
3. Chleb wiejski
4. Bułki
5. Filet rybny
6. Gotowana ryba (pstrąg)
7. Knedle ze śliwkami
8. Gicz cielęca
9. Ryż
10. Lasagne
11. Wyrastanie ciasta
12. Duszone mięso
13. Pieczeń wieprzowa
14. Pieczeń cielęca
15. Pieczeń jagnięca
16. Pieczeń z dziczyzny
17. Kurczak cały
18. Pizza
19. Quiche Lorraine
20. Biszkopt cytrynowy
21. Sernik
22. Cannelloni
23. Ciasto Gotowe
24. Pizza Gotowa
25. Gotowe Danie Ziemniaczane
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

AEG BS731410NM Skrócona instrukcja obsługi

Typ
Skrócona instrukcja obsługi