64
Wymiary dla zabudowy
Ważna wskazówka
Aby wykluczyć problemy podczas zabudowywania urządzenia
i zapobiec jego uszkodzeniu, wymagane jest bezwzględne
zapewnienie poniższych warunków!
Wymagane jest aby szafka kuchenna była wyregulo-
wana w poziomie i w pionie.
Minimalna grubość ściany korpusu szafki kuchen-
nej = 16 mm.
W tym miejscu wyprowadzony jest przewód sieciowy z tyłu
urządzenia..
Użyteczna długość przewodu sieciowego:
EWT 16..: 2000 mm
EWT 23..: 2000 mm
EWT 35..: 2800 mm
Na podstawie powyższych informacji wybrać odpowiednio
położone gniazdo sieciowe.
Gniazdo sieciowe nie może być położone za
urządzeniem i musi być łatwo dostępne.
A
560 mm - 570 mm
B
min. 550 mm (zalecane 560 mm)
C
70 mm
D
30 mm
E
EWT 16.. - 874-890 mm
EWT 23.. - 1220-1236 mm
EWT 35.. - 1772-1788 mm
Wentylacja urządzenia
Ważna wskazówka
Wolny przekrój otworu wen-
tylacyjnego musi wynosić
c o n ajmni e j 20 0 cm ² od do ł u
do górnego otworu wentyl-
acyjnego.
Rodzaje otworów wylotowych powietrza
1
Bezpośrednio nad urządzeniem
2
Nad szafką nadstawną
3
Na szafce nadstawnej z ozdobną kratką z przodu
Ważna wskazówka
Podczas korzystania z ozdobnych kratek należy
pamiętać, że wolny przekrój otworu wentylacyjnego
wynika z sumy poszczególnych otworów w kratce.
Tylko wycięcie o powierzchni 200 cm² nie jest
wystarczające do włożenia kratki wentylacyjnej.
A
min. 200 cm³
B
min. 500 mm
C
min. 40 mm
D
min. 500 mm
E
min. 40 mm
Transport urządzenia
OSTROŻNIE
Ryzyko obrażeń i uszkodzenia na skutek nieprawidłowego
transportu!
- Transportować urządzenie zapakowane.
- Transportować urządzenie w pozycji pionowej.
- Nie transportować urządzenia w pojedynkę.