VT 264
PL
461965629431
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
DANE TECHNICZNE
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO przygotowania:
Tostów z serem i kanapek na gorąco
Kiełbasek
Grillowania na rożnie
Ziemniaków z serem
Pieczonych owoców
FUNKCJA "JET MENU"
GRILLOWANIE
FUNKCJA KOMBINOWANA GRILLA
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI DO gotowania różnych rodzajów zamrożonych potraw.
K
UCHENKA automatycznie wybierze potrzebną metodę gotowania, czas i moc.
F
UNKCJA TA SŁUŻY WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja „Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kate-
gorii. Należy użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
A
BY UZYSKAĆ NAJLEPSZE REZULTATY, należy KONIECZNIE:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
ROZMRAŻANIE JET DEFROST
RODZAJ ŻYWNOŚCI
ZALECANA
ILOŚĆ
AKCESORIA DO ZASTOSO
WANIA
W CZASIE
GOTOWANIA
q
RYŻ, RÓŻNE RODZAJE 300G - 650G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO
UŻYTKU W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
w
MAKARON, RÓŻNE RODZAJE 250G - 550G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO
UŻYTKU W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
e
ZUPA 250G - 1 000G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO
UŻYTKU W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
r
GOTOWE DANIE OBIADOWE /
POTRAWA ZAMROŻONA
200G - 500G TALERZ PRZEZNACZONY DO UŻYTKU
W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
t
WARZYWA MIESZANE 150G - 600G NACZYNIE PRZEZNACZONE DO
UŻYTKU W KUCHENCE MIKROFALOWEJ
ZAMIESZAĆ POTRAWĘ
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W PONIŻSZEJ TABELI oraz w przypad-
ku, gdy waga jest mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z procedurą „Goto-
wanie oraz podgrzewanie za pomocą mikrofal”.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V / 50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2000 W
B
EZPIECZNIK 10 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 800 W
G
RILLOWANIE 850 W
W
YMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
299 X 521 X 391
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
200 X 326 X 320
WYBIERANIE POZIOMU MOCY
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lazanii
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych
zapiekanek
160 W GOTOWANIE mięsa
90 W Z
APIEKANIE owoce
0 W
P
RZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania
F
UNKCJA TA SŁUŻY DO przygotowywania takich
potraw jak zapiekanka, lasagne, drób oraz pie-
czone ziemniaki.
KLASA ŻYWNOŚCI ILOŚĆ PORADY
q
MIĘSO 100 G - 2 KG Mięso mielone, kotlety, steki lub pieczenie.
w
DRÓB 100 G - 2,5 KG Kurczak w całości, w kawałkach lub lety.
e
RYBY 100 G - 1,5 KG Całe steki lub lety.
r
WARZYWA 100 G - 1,5 KG Warzywa mieszane, groszek, brokuły, itp.
t
BOCHENEK CHLEBA 100 G - 1 KG Bochenek, bułki lub rogale.
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, które nie zostały wymienione w tabeli, oraz jeśli waga jest
mniejsza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z instrukcją "Gotowania i podgrzewa-
nia za pomocą mikrofal", a do rozmrażania ustawić moc 160 W.