5 Włóż małe przedmioty do koszyka i umieść koszyk w pojemniku. Załóż pokrywkę na
pojemnik. (rys. 8)
6 Naciśnij i przekręć pokrętło regulacji temperatury i ustaw je w pozycji /. (rys. 5)
Wskaźnik zacznie świecić na czerwono w sposób ciągły i usłyszysz sygnał dźwiękowy
informujący o rozpoczęciu sterylizacji.
Po około 15 minutach usłyszysz trzy sygnały dźwiękowe. Wskaźnik zamiga trzy razy na
czerwono i zmieni kolor na zielony, sygnalizując, że sterylizacja została zakończona.
7 Wyjmij butelki lub inne przedmioty z pojemnika i wyciągnij wtyczkę urządzenia z gniazdka
elektrycznego.
Niektóre gotowane na parze warzywa i owoce są idealne dla dzieci w wieku od 4 miesięcy i
starszych. Gotowanie na parze jest najzdrowszą metodą przygotowywania pokarmu, gdyż zachowuje
wiele witamin i innych składników odżywczych. W podgrzewaczu typu 3 w 1 można gotować na
parze 50–150 g twardych oraz miękkich warzyw i owoców. Czas gotowania zależy od ich ilości,
rodzaju i temperatury.
1 Za pomocą miarki nalej 200 ml wody do zbiornika. (rys. 3)
2 Pokrój warzywa lub owoce na drobne kawałki i włóż je do miseczki do gotowania na parze.
Umieść miseczkę na podstawie i załóż na nią przykrywkę. (rys. 9)
3 Naciśnij i przekręć pokrętło regulacji temperatury i ustaw żądany czas gotowania na parze:
15, 20, 25 lub 30 minut. (rys. 5)
Wskaźnik zacznie świecić na czerwono i usłyszysz sygnał dźwiękowy sygnalizujący
rozpoczęcie gotowania na parze.
Gdy upłynie ustawiony czas gotowania na parze, usłyszysz trzy sygnały dźwiękowe. Wskaźnik
zamiga na zielono.
Zdejmij przykrywkę z miseczki do gotowania na parze.
Jeśli produkty nie są dobrze ugotowane, sprawdź, czy w podstawie jest wystarczająco dużo
wody. Jeśli nie, dodaj więcej wody, a następnie ustaw nowy czas gotowania na parze, aby
włączyć ponownie urządzenie.
4 Gdy jedzenie będzie gotowe, zdejmij miseczkę do gotowania na parze z podstawy i wyjmij
wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.
1 Za pomocą miarki nalej 200 ml wody do zbiornika. (rys. 3)
2 Włóż zamrożone jedzenie do miseczki do gotowania na parze i załóż przykrywkę na
miseczkę. (rys. 10)
3 Naciśnij i przekręć pokrętło regulacji temperatury i ustaw żądany czas gotowania na parze:
15, 20, 25 lub 30 minut. (rys. 5)
Wskaźnik zacznie świecić na czerwono i usłyszysz sygnał dźwiękowy sygnalizujący
rozpoczęcie gotowania na parze.
Gdy upłynie ustawiony czas gotowania na parze, usłyszysz trzy sygnały dźwiękowe, a wskaźnik
zamiga na zielono.
Zdejmij przykrywkę i sprawdź, czy jedzenie jest rozmrożone.
Jeśli nie jest, sprawdź, czy w podstawie jest wystarczająco dużo wody i w razie konieczności
dodaj więcej wody. Następnie ustaw nowy czas gotowania na parze, aby ponownie włączyć
urządzenie.
4 Gdy jedzenie rozmrozi się, zdejmij miseczkę do gotowania na parze z podstawy i wyjmij
wtyczkę urządzenia z gniazdka elektrycznego.
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
POLSKI 63