PL
5- Użytkowanie
19
▶ Mrożonki można delikatnie rozmrażać w komorze lodówki. Oszczędza to energię.
▶ Proces starzenia owoców i warzyw, takich jak cukinia, melon, papaja, banan, ananas, itp.
może zostać przyspieszony w lodówce. W związku z tym nie zaleca się przechowywania
ich w lodówce. Jednakże dojrzewanie mocno zielonych owoców może być wspomaga-
ne przez pewien okres czasu. Cebula, czosnek, imbir i inne warzywa korzeniowe powinny
być przechowywane w temperaturze pokojowej.
▶ Nieprzyjemne zapachy wewnątrz lodówki to znak, że coś się wylało i wymaga czyszcze-
nia. Patrz: KONSERWACJA I CZYSZCZENIE.
▶ Różne rodzaje żywności powinny być umieszczone w różnych obszarach, zgodnie z ich
właściwościami (rys. 5.13.1).
1 Peklowane jedzenie, jedzenie w puszkach itp.
2 Masło, ser, jajka, przyprawy itp.
3 Produkty mięsne, przekąski itp.
4 Wino, szampan itd.
5 Jajka, jedzenie w puszkach, przyprawy
itp.
6 Makaron, mleko, tofu, przetwory mle-
czne itp.
7 SKRZYNKA WILGOTNOŚCI: sałatki,
owoce i warzywa
8 Butelkowane napoje i jedzenie
9 Szuada w mojej strefe
owoce, warzywa, sałatki (owoce i war-
zywa) Napoje w puszkach (Q-Cool)
Świeże jedzenie (0°C Fresh)
Peklowane jedzenie, jedzenie w pusz-
kach itp.
Masło, ser, jajka, przyprawy itp.
Produkty mięsne, przekąski, makaron,
mleko, tofu, nabiał itp.
Jajka, jedzenie w puszkach, przyprawy
itp.
Butelkowane napoje i jedzenie
Szuada w Mojej stree
owoce, warzywa, sałatki (owoce i wa-
rzywa) Napoje w puszkach (Q-Cool)
Świeżażywność (0°C Fresh)
1 Peklowane jedzenie, jedzenie w pusz-
kach itp.
2 Masło, ser, jajka, przyprawy itp.
3 Produkty mięsne, przekąski itp.
4 Wino, szampan itd.
5 Jajka, jedzenie w puszkach, przyprawy,
itp.
6 makaron, mleko, tofu, przetwory mle-
czne itp.
7 SKRZYNKA WILGOTNOŚCI: sałatki,
owoce i warzywa
8 Napoje
9 i butelkowane napoje i jedzenie
1
2
3
4/6
5
7
8
Model:A3FE744CPJ
Model:HB20FPAAA
Model:A3FE743CPJ