A. Panel sterowania
B. Komora chłodziarki
1. Oświetlenie
2. Wentylator z filtrem
2a. przycisk wentylatora
2b. pokrywa wentylatora
3. Półki /Obszar półek
4. Półka na butelki
5. System zimnego powietrza Multi-flow
6. Komora chłodziarki (najlepsza na mięso i ryby)
7. Tabliczka znamionowa z nazwą handlową
8. Pojemnik na owoce i warzywa
9. Przegroda pojemnika na owoce i warzywa
10. Zestaw do zmiany kierunku otwierania drzwi
11. Przegroda
12. Półki drzwiowe
C. Komora zamrażarki
13. Górna szuflada lub klapka (strefa zamrażania)
14. Pojemnik na lód i/lub akumulator zimna
15. Półki
16. Obszary do przechowywania mrożonych produktów
spożywczych
16a. Kosz “Eco green” (tylko w modelach z funkcją ECO
GREEN)
17. Uszczelki drzwi
Ochrona przed bakteriami (w zależności od modelu):
- Filtr antybakteryjny w wentylatorze (2)
- Dodatki antybakteryjne w pojemniku na owoce i warzywa (8)
- Uszczelki drzwiowe są wykonane z materiałów
ograniczających rozwój bakterii (17).
Uwagi:
- Liczba oraz rodzaj akcesoriów zależą od modelu.
- W razie przerwy w dostawie prądu akumulator zimna będzie
pomagać w dłuższym utrzymaniu optymalnej temperatury
przechowywania.
- Wszystkie półki, w tym półki drzwiowe, można wyjmować.
- Temperatura wewnątrz urządzenia zależy od temperatury
otaczającego powietrza, częstotliwości otwierania drzwi oraz
od miejsca, w którym stoi urządzenie. Podczas ustawiania
temperatury należy uwzględnić te czynniki.
- Akcesoria urządzenia nie nadają się do mycia w zmywarce.
- Po włożeniu produktów sprawdzić, czy drzwi komory
zamrażarki zamykają się prawidłowo.
W CELU ZWIĘKSZENIA POWIERZCHNI
PRZECHOWYWANIA
Z komory zamrażarki można korzystać bez koszy i klapek, co
pozwala zwiększyć ilość miejsca do przechowywanie dużych
artykułów oraz zoptymalizować zużycie energii.
Artykuły spożywcze można umieścić bezpośrednio na
półkach. W przypadku zamrażania dużych ilości produktów
spożywczych, zalecamy pozostawienie dolnego kosza na
miejscu i umieszczenie artykułów spożywczych
przeznaczonych do zamrożenia na górnej komorze
zamrażarki.
URUCHOMIENIE URZĄDZENIA
Po podłączeniu urządzenia do zasilania zaczyna ono działać
automatycznie.
Po uruchomieniu urządzenia należy odczekać co najmniej 4-
6 godzin przed włożeniem żywności do środka.
Kontrolki LED na panelu sterowania zapalą się na ok. 1
sekundę, a po procesie inicjalizacji zostaną wyświetlone
ustawienia urządzenia.
Uwaga: Włożenie do chłodziarki produktów spożywczych
zanim osiągnie ona wymaganą temperaturę grozi zepsuciem
się żywności.
MATA USTAWCZA (w zależności od modelu)
Mata ustawcza to mata, która
pozwala lepiej zorganizować
miejsce na półce i zapewnia
odpowiednią amortyzację
podczas układania ciężkich
artykułów spożywczych. Niektóre
szczeliny maty można również
wykorzystać do układania butelek (w położeniu poziomym).
W celu wyjęcia maty (np. do czyszczenia lub w celu
umieszczenia maty na innej półce) należy najpierw wyjąć
półkę, na której leży mata. Matę można myć w zmywarce.
PÓŁKI HYDROSENSE (w zależności od modelu)
Specjalne profilowanie półek HydroSense stwarza barierę,
która ogranicza rozlewanie się cieczy, a zapobiegając ich
kapaniu na inne półki, ułatwia czyszczenie.
PÓŁKA SIATKOWA (w zależności od modelu)
Półka siatkowa to siatka, którą
można wykorzystać do
przechowywania małych
artykułów bezpośrednio pod
półką szklaną, co pozwala
maksymalnie wykorzystać
dostępną pojemność. Pociągnąć
półkę siatkową, aby ją załadować/wyładować (używając do
tego celu uchwytu z przodu).
Siatka jest elastyczna: nie należy jej przeładowywać,
wkładając do niej duże lub ciężkie rzeczy. Maksymalna
dopuszczalna waga produktów: 2 kg.
W celu wyjęcia siatki (np. do czyszczenia lub aby użyć ją na
innej półce), należy najpierw wyjąć półkę szklaną, pod którą
zamocowano siatkę. Półkę siatkową można myć w
zmywarce.
GB PL AECA
UKR
ROBG
RUS
HSKCZFINDKNSGRIPENLFD
KARTA URZĄDZENIA
PL