5
PRZED PRZYSTĄPIENIEM DO
UŻYTKOWANIA PŁYTY KUCHENNEJ
Niniejsza instrukcja obowiązuje jedynie w
krajach, których symbole umieszczone są na
tylnej okładce instrukcji obsługi oraz na
urządzeniu.
• Materiały z opakowania (plastikowe worki,
części polistyrenowe itd.) stanowią
potencjalne zagrożenie i należy trzymać je
poza zasięgiem dzieci.
• Sprawdzić, czy podczas transportu płyta
kuchenna nie uległa uszkodzeniu.
• Instalacja i podłączenie elektryczne
powinny być wykonane przez
wykwalifikowanego technika, zgodnie z
instrukcjami producenta i lokalnymi
przepisami bezpieczeństwa.
ZALECENIA DOT. OCHRONY ŚRODOWISKA
1. Opakowanie
Materiał z opakowania nadaje się całkowicie
do przetworzenia i jest oznaczony symbolem
recyklingu , który oznacza, że materiał ten
musi być dostarczony do lokalnego zakładu
utylizacji odpadów.
Piekarnik
Niniejsze urządzenie posiada oznaczenia
zgodnie z Dyrektywą Europejską 2002/96/WE
w sprawie zużytego sprzętu elektrycznego i
elektronicznego (WEEE).
Zapewniając prawidłowe złomowanie
niniejszego urządzenia przyczynią się
Państwo do ograniczenia ryzyka wystąpienia
negatywnego wpływu produktu na środowisko
i zdrowie ludzi.
Symbol na urządzeniu lub w dokumentacji
do niego dołączonej oznacza, że urządzenia nie
należy utylizować jak zwykłych odpadów
domowych. Należy oddać je do punktu
zajmującego się utylizacją i recyklingiem
urządzeń elektrycznych i elektronicznych.
Prowadzący zbieranie, w tym lokalne punkty
zbiórki, sklepy oraz gminne jednostki, tworzą
odpowiedni system umożliwiający oddanie
tego sprzętu.
W celu uzyskania dodatkowych informacji
dotyczących przetwarzania, odzyskiwania oraz
recyklingu niniejszego produktu należy
skontaktować się z odpowiednimi urzędami,
punktami zbiórki odpadów komunalnych lub ze
sklepem, w którym produkt został zakupiony.
Deklaracja zgodności
• Płyta kuchenna została zaprojektowana,
wyprodukowana i wprowadzona na rynek
zgodnie z:
- wymogami bezpieczeństwa Dyrektywy
Gazowej EWG nr 90/396;
- wymogami bezpieczeństwa Dyrektywy
Niskonapięciowej 2006/95/WE
(zastępującej Dyrektywę 73/23/EWG)
- warunkami ochrony WE podanymi w
dyrektywie “EMC” 2004/108;
- wymogami dyrektywy EWG 93/68.
• Płyta kuchenna została zaprojektowana
do użytku z produktami spożywczymi i
jest zgodna z Rozporządzeniem (WE)
1935/2004.
• Płyta kuchenna (klasa 3) jest
przeznaczona wyłącznie do gotowania.
Jakiekolwiek inne użycie (np. ogrzewanie
pomieszczeń) jest niewłaściwe i
niebezpieczne.
• Aby osiągnąć pełną satysfakcję z płyty
kuchennej, należy uważnie przeczytać
instrukcję i zachować ją na przyszłość.