Kenwood Chef KM200 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi
side 78 Bruksanvisning
Gratulerer med kjøpet av Kenwood. Med et så stort utvalg av tilbehør, er den mer enn bare
en mikser. Det er en kjøkkenkunstner-maskin. Vi håper du vil ha stor glede av den.
Robust. Pålitelig. Allsidig. Kenwood.
sivu 86 käyttöohjeet
Onnittelut Kenwood-ostoksen johdosta! Koneeseenne kuuluu niin suuri määrä erilaisia laitteita,
että se on todellakin paljon enemmän kuin pelkkä vatkain. Tämä yleiskone on alansa viimeisintä
huutoa ja toivotamme teille miellyttäviä työhetkiä sen parissa.
Vahva. Luotettava. Monipuolinen. Kenwood.
sayfada
94
kkuullllaannıımm yyöönneerrggeelleerrii
Kenwood karı…tırıcıyı seçtiòiniz için tebrikler. Kenwood'un kapsamlı ek parça dizisi istediòiniz
yiyeceòi hazırlama olanaòı verir. Kenwood yalnızca bir karı…tırıcı aygıt deòil, mutfak sanatı
aracıdır. Zevkle kullanınız.
Kenwood saòlam, güvenilir ve kullanı…lıdır.
str.
102 návod k pou¥ití
Blahop¡ejeme Vám ke koupi spot¡ebiïe znaïky Kenwood. Díky •irokému sortimentu
dodávaného p¡íslu•enství jste zakoupili víc, ne¥ jen kuchyñskƒ strojek. Získali jste •piïkovƒ
kuchyñskƒ robot. Vê¡íme, ¥e Vám bude dob¡e slou¥it.
Robustní. Spolehlivƒ. Univerzální. Kenwood.
oldal
110 használati utasítás
Köszöntjük a Kenwood vásárlói körében! Az Ön által kiválasztott robotgép a csatlakoztatható
változatos tartozékok révén a legtöbb konyhai munkában segítòtársa lesz. Reméljük, örömmel
használja majd.
Ellenálló, megbízható, sokoldalú - Kenwood.
str.
118 instrukcje
Gratulujemy zakupu Kenwooda. Majåc tak szeroki asortyment narzëdzi jest on wiëcej, ni¯
malakserem. Jest on dzie¢em bie¯åcej sztuki kuchennej. Mamy nadziejë, ¯e sië Paæstwu
spodoba.
Mocny. Niezawodny. Uniwersalny. Kenwood.
странице
126 Указания по применению
Мы рады, что вы приобрели кухонный комбайн нашей фирмы. Благодаря широкому
ассортименту имеющихся насадок этот прибор является не просто миксером - это
современный кухонный комбайн. Пользуясь им, вы получите истинное удовольствие.
Прочный. Надежный. Универсальный. Изготовитель - фирма
KENWOOD.
 134  
      Kenwood.     
           ,    
    .     .
. . . Kenwood.
Kenwood
Norsk
Suomi
Türkçe
Cesky
Magyar
Polski
Русский
Ekkgmij
´d°w
¢FKOLU‹ 144 ÅH∫W
≤NMµJr ´Kv ®d«¡ §NU“ ØOMuËœ. ˱l ¢u≠d ¢AJOKW Ë«ßFW ØNcÁ ±s «∞LK∫IU‹, ≠Nu ∞Of ±πdœ îö©W. °q «≤t §NU“ ±D∂a
¨U¥W ≠w «∞dË´W Ë«ô¢IUÊ.«≤MU ≤Q±q ¢L∑FJr °t.
±∑Os, ±u£u‚, ±∑Fbœ «ôß∑FLUô‹, ØOMuËœ.
bezpieczeæstwo
Wy¢åcz i wyjmij wtyczkë z gniazdka sieciowego przed zak¢adaniem lub
zdejmowaniem narzëdzi, po u¯yciu i przed czyszczeniem.
Urzådzenie nie jest przeznaczone do u¯ytku bez nadzoru przez ma¢e
dzieci lub osoby niepe¢nosprawne.
Trzymaj palce z daleka od czëÿci ruchomych i za¢o¯onych narzëdzi.
Nigdy nie pozostawiaj w¢åczonego malaksera bez opieki; trzymaj dzieci
z dala od niego.
Nigdy nie pracuj na uszkodzonym malakserze. Sprawd¶ go w punkcie
obs¢ugi lub oddaj do naprawy - patrz ‘serwis’ na str. 124.
Nigdy nie u¯ywaj narzëdzi nie autoryzowanych, ani te¯ wiëcej, ni¯
jednego narzëdzia na raz.
Nigdy nie przekraczaj iloÿci maksymalnych, podanych na str. 120.
Nie pozwalaj, aby urzådzeniem bawi¢y sië dzieci.
Przed u¯yciem narzëdzia przeczytaj do¢åczone do niego instrukcje
bezpiecznej obs¢ugi.
Malakser jest przeznaczony wy¢åcznie do u¯ytku domowego.
przed w¢o¯eniem wtyczki do gniazdka
Upewnij sië, ¯e napiëcie sieci jest takie same, jak podane na tabliczce
znamionowej pod spodem malaksera.
Urzådzenie jest zgodne z Dyrektywå EWG Nr. 89/336/EEC.
przed u¯yciem po raz pierwszy
1 Usuæ wszystkie materia¢y opakowania.
2 Umyj czëÿci: patrz punkt ‘pielëgnacja i czyszczenie’ na str. 124.
poznaj swój malakser Kenwooda
koæcówki dla przystawek koæcówka wysokoobrotowa
koæcówka dla sokownicy do cytrusów
koæcówka wolnoobrotowa
gniazdo dla narzëdzi
mikser g¢owica miksera
zatrzask koæcówki napëdzajåcej
miska
d¶wignia podnoszenia g¢owicy
w¢åcznik/wy¢åcznik i regulacja prëdkoÿci
podstawa z silnikiem
mieszad¢o ‘K’
trzepaczka
hak do zagniatania ciasta
szpatu¢ka
poznaj swój malakser kuchenny Kenwood
119

Polski
narzëdzia do miksowania i niektóre ich zastosowania
mieszad¢o ‘K’
Do ciastek, biszkoptów, ciasta kruchego, lukrów, nadzienia, eklerów i
t¢uczonych ziemniaków
trzepaczka
Do ubijania jaj, ÿmietanki, ciasta naleÿnikowego, babek bez t¢uszczu,
bezów, serników, musów, sufletów. Nie u¯ywaj trzepaczki do mieszanin
cië¯kich (np. ucierania t¢uszczu z cukrem) - mo¯e to jå uszkodziç.
Hak do ciasta
Do ciast dro¯d¯owych.
jak u¯ywaç funkcji ubijania/zagniatania
1 Obróç d¶wignië podnoszenia g¢owicy w lewo i podnieÿ g¢owicë miksera,
a¯ sië zatrzaÿnie.
aby za¢o¯yç narzëdzie 2 Obróç a¯ do oporu nastëpnie wciÿnij.
3 Za¢ó¯ miskë na podstawie - pociÿnij i obróç w prawo
4 Obróç d¶wignië podnoszenia g¢owicy w lewo i opuÿç g¢owicë miksera,
sië zatrzaÿnie.
5 Nastaw odpowiedniå prëdkoÿç, nastëpnie w¢åcz obracajåc pokrët¢o
regulacji prëdkoÿci.
Prze¢åczaj na do pracy impulsami.
aby wyjåç narzëdzie 6 Wykrëç je.
wskazówki
Czësto wy¢åczaj i zeskrobuj miskë szpatu¢kå.
Najlepiej sië ubijajå jajka w temperaturze pokojowej.
Przed ubijaniem piany z bia¢ek upewnij sië, ¯e na trzepaczce i w misce nie
ma t¢uszczu ani ¯ó¢tka.
Na kruche ciasto u¯ywaj zimnych sk¢adników, chyba ¯e przepis podaje
inaczej.
zagniatanie chleba
wa¯ne
Nigdy nie przekraczaj maksymalnych iloÿci podanych poni¯ej -
przeciå¯y to malakser.
Jeÿli s¢ychaç wytë¯onå pracë silnika - wy¢åcz malakser, wyjmij po¢owë
ciasta i zagniataj ka¯då po¢ówkë oddzielnie.
Sk¢adniki mieszajå sië najlepiej, jeÿli wlaç najpierw p¢yny.
pojemnoÿci maksymalne
Modele KM300, 400, 410 Modele KM600, 800, 810
ciasto kruche
Iloÿç måki: 68 dag Iloÿç måki: 91 dag
gëste ciasto dro¯d¯owe
Iloÿç måki: 1,36kg Iloÿç måki: 1,5kg
ciasto ‘angielskie’
Iloÿç ca¢kowita: 2,2kg Iloÿç ca¢kowita: 2,4kg
miëkkie ciasto dro¯d¯owe
Iloÿç måki: 1,3kg Iloÿç måki: 2,6kg
ciasto chlebowe s¢odkie
Iloÿç ca¢kowita: 2,5kg Iloÿç ca¢kowita: 5kg
mieszanina na keks
Iloÿç ca¢kowita: 2,7kg Iloÿç ca¢kowita: 4,5kg
bia¢ka
12 16
prëdkoÿci
mieszad¢o ‘K’
ucieranie t¢uszczu z cukrem zacznij na prëdkoÿci “min”, stopniowo
zwiëkszajåc do 5.
¢åczenie jaj z utartå mieszaninå od 4 do “max”.
dodawanie måki, owoców itp. od “min” do 1
ciasta “wszystko od razu” zacznij na prëdkoÿci “min” i stopniowo
zwiëkszaj do “max”.
ucieranie t¢uszczu z måkå od “min” do 2.
bicie piany
Stopniowo zwiëkszaj do ‘max’.
hak do ciasta
Zacznij od ‘min’, stopniowo zwiëkszaj do 1.
czyszczenie jest opisane na str. 124
P
120
ubijanie/zagniatanie
problem
Trzepaczka lub mieszad¢o ‘K’ uderza o dno miski lub nie dosiëga
sk¢adników na dnie miski.
rozwiåzanie
Wyreguluj wysokoÿç. Postëpuj jak ni¯ej:
1 Wyjmij wtyczkë z gniazdka sieciowego.
2 Podnieÿ g¢owicë miksera i za¢ó¯ trzepaczkë lub mieszad¢o.
3 Trzymaj za narzëdzie, nastëpnie zlu¶nij nakrëtkë .
4 Opuÿç g¢owicë miksera.
5 Wyreguluj wysokoÿç przez obracanie wa¢ka. Najlepiej jest, gdy
trzepaczka lub mieszad¢o “K” prawie dotyka dna miski .
6 Podnieÿ g¢owicë trzymajåc za trzepaczkë lub mieszad¢o “K” i dociågnij
nakrëtkë.
zak¢adanie i pos¢ugiwanie sië os¢onå
przeciwrozbryzgowå okråg¢å lub w
kszta¢cie “D” (jeÿli przewidziana)
1 Podnieÿ g¢owicë miksera, a¯ zaskoczy.
2 Za¢ó¯ miskë w podstawie.
3 Nasuæ os¢onë, a¯ wejdzie na miejsce . Czëÿç z zawiaså powinna byç
umiejscowiona jak na rysunku: okråg¢å wzglëdnie “D” .
4 Za¢ó¯ odpowiednie narzëdzie.
5 Opuÿç g¢owicë miksera upewniajåc sië, ¯e kszta¢t os¢ony jest
dopasowany do kszta¢tu miski.
Podczas miksowania sk¢adniki mo¯na dodawaç bezpoÿrednio do miski
pos¢ugujåc sië podnoszonå klapkå w os¢onie.
Zdejmowanie os¢ony nie jest konieczne, aby zmieniç narzëdzie.
6 Aby zdjåç os¢onë, podnieÿ g¢owicë miksera i zsuæ jå.
usuwanie niesprawnoÿci
121
dostëpne narzëdzia i przystawki
Aby kupiç narzëdzie nie przewidziane w zestawie, prosimy sië skontaktowaç z punktem us¢ugowym
KENWOODA.
122
narzëdzie oznaczenie narzëdzia
przystawka do makaronu A936 w zestawie z 6 sitkami
przystawka do krajania/siekania
na niskiej prëdkoÿci A948 w zestawie z 4 bëbnami
super m¢ynek A950 w sk¢ad zestawu wchodzå:
a du¯a koæcówka do kie¢bas
bmaa koæcówka do kie¢bas
c koæcówka do rurek z miësa “kebbe”
m¢ynek do ziarna
A941
sokownica do cytrusów A995
mikser A993 poliakrylanowy 1,2 l; A994 szklany 1,2 l; A996 ze stali
nierdzewnej 1,5 l
multi-m¢ynek A938 w zestawie z 4 szklanymi s¢oikami i 4 zakrëtkami
przystawka do krajania/siekania
na wysokiej prëdkoÿci A998 w zestawie z 3 tarczami tnåcymi
tarcze dodatkowe a ekstra zgrubna tarcza do siekania nr cz. 639021
b tarcza do ucierania nr cz. 639150
c tarcza do frytek zwyk¢ych nr cz. 639083
sokownica do pracy ciåg¢ej A935
maszynka do lodów CHEF A953 MAJOR A954
obieraczka do ziemniaków CHEF A934 MAJOR A952
przecierak i sito CHEF A992 MAJOR A930
miska okråg¢a kenlyte CHEF 265026 MAJOR 412095
os¢ona przeciwrozbryzgowa
okråg¢a a CHEF i MAJOR 444347
miska “D” kenlyte CHEF 489969
os¢ona przeciwrozbryzgowa “D” a CHEF 604349
miski ze stali nierdzewnej polerowane CHEF 638821 MAJOR 642779
pokrowiec CHEF 533722 MAJOR 606397
b
c
a
czyszczenie i serwis
czyszczenie i pielëgnacja
Zawsze wy¢åcz i wyjmij wtyczkë z gniazdka przed czyszczeniem.
Na koæcówkach i mo¯e sië ukazaç nieco smaru po pierwszym
u¯yciu. Jest to normalne - wystarczy wytrzeç.
podstawa z silnikiem
Wytrzyj wilgotnå ÿciereczkå, a nastëpnie suchå.
Nigdy nie u¯ywaj abrazyjnych ÿrodków czyszczåcych i nie zanurzaj
w wodzie.
miski
Myj rëcznie i dok¢adnie osusz.
Jeÿli miska jest ze stali nierdzewnej, nigdy nie u¯ywaj druciaka,
we¢ny stalowej ani ÿrodków bielåcych. Kamieæ usuwaj octem.
Trzymaj z dala od ¶róde¢ ciep¢a (kuchenki, prodi¯a, mikrofalówki).
narzëdzia
Myj rëcznie i dok¢adnie osusz.
Mycie mieszad¢a “K”, trzepaczki i haka do zagniatania ciasta w
zmywarce do naczyæ moøe spowodowaç ich odbarwienie.
os¢ona przeciwrozbryzgowa
Myj rëcznie i dok¢adnie osusz.
serwis i ¢åcznoÿç z klientami
Jeÿli sznur ulegnie uszkodzeniu, to z uwagi na bezpieczeæstwo musi go
wymieniç wy¢åcznie KENWOOD, wzglëdnie autoryzowany punkt
naprawczy KENWOODA.
Gdy potrzebujesz pomocy:
W pos¢ugiwaniu sië malakserem
W zamówieniu innego narzëdzia
W serwisie lub naprawie
prosimy sië skontaktowaç z miejscem zakupu swego malaksera.
124
przepisy
Wa¯ne wskazówki do zagniatania ciasta na chleb podane na str. 120
bia¢y chleb - gëste ciasto ‘angielskie’
sk¢adniki
1,36kg måki chlebowej
15ml (3 ¢y¯eczki) soli
2,5 dag ÿwie¯ych dro¯d¯y lub 1,5 dag/20ml dro¯d¯y suszonych plus 5ml
(1 ¢y¯eczka) cukru
0,75 l ciep¢ej wody (43˚C). U¯yj termometru, lub wlej 0,25 l wrzåtku do 0,5
l zimnej wody.
2,5 dag smalcu
metoda 1 dro¯d¯e suszone (typ wymagajåcy rozrobienia): wlej ciep¢ej wody do
miski. Dodaj dro¯d¯e, cukier i odstaw na ok. 10 minut, a¯ sië spieniå.
dro¯d¯e ÿwie¯e: rozkrusz do måki.
Inne rodzaje dro¯d¯y: postëpuj wed¢ug wskazówek wytwórcy.
2 Wlej p¢yn do miski. Wsyp måkë (ze ÿwie¯ymi dro¯d¯ami, jeÿli zosta¢y
u¯yte), dodaj sól i smalec.
3 Wyrabiaj na minimalnej prëdkoÿci przez 45 - 60 sekund. Nastëpnie
zwiëksz prëdkoÿç do 1, jeÿli trzeba dodajåc måki, a¯ ciasto sië wyrobi.
4 Wyrabiaj przez dalsze 3 - 4 minuty na prëdkoÿci 1, a¯ ciasto bëdzie
g¢adkie, elastyczne i bëdzie odstawaç od miski.
5 Prze¢ó¯ ciasto do nasmarowanej torby polietylenowej lub do miski,
przykryj ÿciereczkå. Pozostaw w ciep¢ym miejscu, a¯ podwoi swojå
objëtoÿç.
6 Wyrabiaj przez 2 minuty na prëdkoÿci 1.
7 Nape¢nij ciastem do po¢owy pó¢kilogramowe, nasmarowane foremki,
wzglëdnie ukszta¢tuj ciasto w bu¢eczki. Nastëpnie przykryj ÿciereczkå i
pozostaw w ciep¢ym miejscu, a¯ ciasto podwoi swojå objëtoÿç.
8 Piecz bochenki w 230˚C/Gaz 8 przez 30 - 35 minut lub bu¢eczki przez
10 - 15 minut.
Upieczony chleb powinien odzywaç sië pusto, gdy go postukaç od spodu.
bia¢y chleb - miëkkie ciasto s¢odkie
sk¢adniki
2,6kg zwyk¢ej måki
1,3 l mleka
30 dag cukru
45 dag margaryny
10 dag ÿwie¯ych dro¯d¯y lub 5 dag dro¯d¯y suszonych
6 rozbe¢tanych jaj
5 szczypt soli
metoda 1 Stop margarynë w ciep¢ym mleku (43˚C)
2 dro¯d¯e suszone (typ wymagajåcy rozrobienia): wlej ciep¢ej wody do
miski. Dodaj dro¯d¯e, cukier i odstaw na ok. 10 minut, a¯ sië spieniå.
dro¯d¯e ÿwie¯e: rozkrusz do måki i dodaj cukier.
Inne rodzaje dro¯d¯y: postëpuj wed¢ug wskazówek wytwórcy.
3 Wlej mleko do miski. Dodaj rozbe¢tane jaja i 2kg måki.
4 Miksuj na prëdkoÿci minimum przez 1 minutë, nastëpnie na prëdkoÿci 1
przez dalszå minutë. Zgarniaj w dó¢ miski.
5 Dodaj sól i pozosta¢å måkë i wyrabiaj na minimalnej prëdkoÿci przez 1
minutë, nastëpnie na prëdkoÿci 1 przez 2 - 3 minuty, a¯ ciasto bëdzie
g¢adkie i równomiernie wyrobione.
6 Nape¢nij ciastem do po¢owy pó¢kilogramowe, nasmarowane foremki,
wzglëdnie ukszta¢tuj ciasto w bu¢eczki. Nastëpnie przykryj ÿciereczkå i
pozostaw w ciep¢ym miejscu, a¯ ciasto podwoi swojå objëtoÿç.
7 Piecz bochenki w 200˚C/Gaz 6 przez 20 - 25 minut lub bu¢eczki przez 15
minut.
8 Upieczony chleb powinien odzywaç sië pusto, gdy go postukaç od spodu.
Wychodzi ok. 10 bochenków.
125
Podane iloÿci odnoszå sië do
modeli KM600, 800 i 810. majåc
model KM300, 400 lub 410 we¶
po¢owë podanych iloÿci i wsyp
ca¢å måkë od razu.
przepisy c.d.
tort truskawkowo-morelowy
sk¢adniki: biszkopt
3 jajka
7,5 dag cukru-kryszta¢u
7,5 dag måki
nadzienie i garnirowanie
150ml ÿmietanki podwójnej
Cukier do smaku
22 dag truskawek
22 dag moreli
metoda 1 Przepo¢owiç morele i usunåç pestki. Gotowaç do miëkkoÿci
w minimalnej iloÿci wody, dodajåc cukier do smaku.
2 Umyç truskawki i pokrajaç na pó¢.
3 Na ciasto biszkoptowe ubiç jajka z cukrem na maksymalnej prëdkoÿci,
a¯ mieszanina bëdzie bia¢a i gësta.
4 Zdejmij miskë i trzepaczkë. Dodawaj måkë du¯å metalowå ¢y¯kå
mieszajåc rëcznie - ostro¯nie, aby ciasto by¢o lekkie.
5 Prze¢o¯yç mieszaninë do dwóch 18cm foremek, nasmarowanych i
wy¢o¯onych papierem pergaminowym.
6 Piec w 180°C/Gaz 4 przez ok. 20 minut, a¯ ciasto bëdzie sprë¯ynowaç
pod dotkniëciem.
7 Wy¢o¯yç na druciany ruszt.
8 Ubiç ÿmietankë na maksymalnej prëdkoÿci, a¯ bëdzie sztywna. Dodaç
cukier do smaku.
9 Grubo posiekaç morele i trzeciå czëÿç truskawek. Po¢åczyç z po¢owå
ÿmietanki.
10 Rozsmarowaç na jednym z biszkoptów, przykryç drugim.
11 Rozsmarowaç pozosta¢å ÿmietankë na wierzchu i ozdobiç pozosta¢ymi
truskawkami.
bezy
sk¢adniki
4 bia¢ka
25 dag przesianego cukru-pudru
metoda 1 Wy¢ó¯ blachë nieprzylegajåcym papierem pergaminowym.
2 Ubijaj bia¢ka z cukrem na maksymalnej prëdkoÿci przez ok. 10 minut, a¯
bëdå sztywne.
3 Prze¢ó¯ masë ¢y¯kå na blachë (lub u¯yj wyciskacza z koæcówkå
gwiazdkå 2,5cm).
4 Piecz w 110°C/Gaz 1/4 przez ok. 4 - 5 godzin, a¯ bezy bëdå sztywne i
twarde. Jeÿli zacznå bråzowieç, lekko uchyl drzwiczki piekarnika.
Trzymaj bezy w szczelnie zamkniëtym pojemniku.
kruche ciasto
sk¢adniki
45 dag måki, przesianej wraz z solå
5ml (1 ¢y¯eczka) soli
22 dag t¢uszczu (wymieszaj smalec i margarynë prosto z lodówki)
ok. 80ml (4 ¢y¯ki sto¢owe) wody
uwaga
Nie przemieszaj zanadto.
metoda 1 Wsyp måkë do miski. Z grubsza posiekaj t¢uszcz i dodaj do måki.
2 Miksuj na prëdkoÿci 1, a¯ mieszanina bëdzie przypomina¢a tartå bu¢kë.
Wy¢acz, zanim zacznie wyglådaç t¢usto.
3 Dodaj wodë i miksuj na minimalnej prëdkoÿci. Wy¢åcz natychmiast, gdy
woda zostanie zaabsorbowana.
4 Piecz w temperaturze ok. 200°C/Gaz 6, odpowiednio do nadzienia.
hamburgery
sk¢adniki
25 dag dobrej wo¢owiny bez ÿciëgien
metoda 1 Pokraj w kostkë 2,5cm.
2 Jeÿli nie masz maszynki do miësa, u¯yj miksera i przemielaj niewielkie
iloÿci na raz. U¯ywaj prëdkoÿci 2 przez 15 sekund maksimum. Oczyÿç
miëdzy ostrzami przed ka¯då nastëpnå partiå miësa.
3 Wymieszaj z przyprawami np. cebulå, zio¢ami (ÿwie¯ymi lub suszonymi);
dodaj grubo zmielony pieprz ziarnisty, sok i skórkë z cytryny.
4 Ukszta¢tuj dwa kotlety i piecz na ruszcie w ÿrednio-wysokiej
temperaturze a¯ bëdå upieczone na wskroÿ.
126
«∞LªHIW °AJq K
«∞LªHIW
îDU· «∞FπOs
ôœîU‰ «œ«… ±U
ô“«∞W ´b… ±U
±ö•EU‹ ±HOb…
±ö•EW ≥U±W
±FπMU‹ ¸ÆOIW «∞IAd…
´πOMW îLOd… ÆUßOW
«∞MuŸ «∞∂d¥DU≤w
´πOMW îLOd… ©d¥W
≤uŸ Øu≤∑OMM∑U‰
±e¥Z ØOp «∞HUØNW
°OU÷ «∞∂Oi
«∞LªHIW ´Kv ®Jq K
«∞ªHo
îDU· «∞FπOs
«∞ªö©W
1
2
3
4
5
6
145
´bœ («œË«‹) «∞ªKj («∞LeÃ) Ë°Fi ±s «ß∑FLUô¢NU
∞FLq «∞JOp Ë«∞∂ºJu¥X Ë«∞LFπMU‹ Ë«∞GDU¡ «∞πKObÍ Ë«≤u«Ÿ «∞∫Au Ë«ÅU°l «∞∫KuÈ
Ë«∞∂DU©f «∞LNdËßW.
∞K∂Oi Ë«∞Jd¥r Ë«∞LªOi Ë«∞∫KuÈ «ôßHMπOW ´b¥LW «∞bßr Ë«∞Ld≤m ËØFp «∞π∂MW Ë«∞LußOW
Ë«∞MHOªW. ô ¢º∑FLq «∞LªHIW ô≤u«Ÿ «∞Le¥Z «∞∏IOKW (±∏q ´Lq Ød¥r «∞ºLs Ë«∞ºJd) - ≠Ib
¢K∫o «∞Cd¸ °NU.
_±e§W «∞ªLOd….
ôß∑FLU‰ «∞ªö©W
«°d ´∑KW ¸≠l «∞d√” °U¢πUÁ •dØW «∞ºU´W Ë«¸≠l ¸√” «∞ªö©W •∑v ¥IHq.
«°d «∞v «Ê ¢∑uÆn £r «œ≠l.
¸ØV «∞u´U¡ ´Kv «∞IU´b… - «{GDt ∞ößHq £r «°d °U¢πUÁ •dØW «∞ºU´W .
∞ªHi ¸√” «∞ªö©W, «¸≠Ft ÆKOö, £r «°d ´∑KW ¸≠l «∞d√” °U¢πUÁ •dØW «∞ºU´W. «îHCt
•∑v ¥IHq.
«≤∑o ßd´W ±U, £r ®Gq «∞πNU“ °∂d ±H∑UÕ «∞ºd´W.
{l «∞LH∑UÕ ´Kv ±u{l «∞∑AGOq ´Kv œ≠FU‹ ∞K∑AGOq ´Kv œ≠FU‹ ÆBOd….
≠JNU.
«ËÆn «∞∑AGOq Ë«ÆAj «∞Lu«œ ¢Jd«¸« ±º∑FLö «∞LIADW.
«Ê «∞∂Oi «∞cÍ ≥u °b¸§W •d«¸… «∞Gd≠W ≥u «ô≠Cq ∞KªHo.
Æ∂q îHo °OU÷ «∞∂Oi, ¢QØb ±s ´b ˧uœ ®∫r «Ë ÅHU¸ °Oi ´Kv «∞LªHIW «Ë ≠w «∞u´U¡.
«ß∑FLq ±u«œ« °U¸œ… ∞KLFπMU‹ ±U ∞r ¢b´u ©d¥IW «∞FLq «∞v îö· –∞p.
«±u¸ ¢∑FKo °FLq «∞ª∂e
«°b« ô ¢∑πUË“ «∞JLOU‹ «∞IBuÈ «∞LcØu¸… «œ≤UÁ - ≠Ib ¢∫Lq «∞LJMW «Ø∏d ±s ©UÆ∑NU.
«–« ßLFX «∞LJMW ¢∫Uˉ «∞FLq °BFu°W, «ËÆn «∞∑AGOq Ë«îdà ≤Bn «∞FπOs Ë≤Hc «∞FLq
´Kv œ≠F∑Os ±MHBK∑Os.
¢Leà «∞Lu«œ ´Kv «≠Cq ˧t «–« Ë{l «∞ºUzq «Ëô.
«∞JLOU‹ «∞IBuÈ
¢AOn ±Oπu¸
Ë“Ê «∞bÆOo: 086 §r - °UË≤b Ë8 «Ë≤BW Ë“Ê «∞bÆOo: 019 §r - 2 °UË≤b
Ë“Ê «∞bÆOo: 63.1 Øπr - 3 °UË≤b Ë“Ê «∞bÆOo: 5.1 Øπr - 3 °UË≤b Ë 5 «Ë≤BW
«∞u“Ê «∞JKw: 81.2 Øπr - 4 °UË≤b Ë 31 «Ë≤BW «∞u“Ê «∞JKw: 4.2 Øπr - 5 °UË≤b Ë 5 «Ë≤BW
Ë“Ê «∞bÆOo: 3.1 Øπr - 2 °UË≤b Ë 41 «Ë≤BW Ë“Ê «∞bÆOo: 6.2 Øπr - 5 °UË≤b Ë 21 «Ë≤BW
«∞u“Ê «∞JKw: 5.2 Øπr - 5 °UË≤b Ë 8 «Ë≤BW «∞u“Ê «∞JKw: 5 Øπr - 11 °UË≤b
«∞u“Ê «∞JKw: 27.2 Øπr - 6 °UË≤b «∞u“Ê «∞JKw: 55.4 Øπr - 01 °UË≤b
21 61
±H∑UÕ «∞ºd´W
∞FLq Ød¥r «∞ºLs Ë«∞ºJd, «°b√ ´Kv «∞ºd´W «∞b≤OU "nim", £r «¸≠l «∞ºd´W ¢b¸¥πOU «∞v
«∞b¸§W «∞IBuÈ "xam".
îHo «∞∂Oi ∞OB∂` ±e¥Z Ød¥Lw «∞Iu«Â 4- «∞∫b «ôÆBv.
«∞b±Z ≠w «∞bÆOo, «∞HUØNW «∞a «∞∫b «ôœ≤v- 1.
«≤u«Ÿ «∞JOp, «°b« °U∞ºd´W «∞b≤OU £r ¸≠FNU ¢b¸¥πOU «∞v «∞ºd´W «∞IBuÈ.
œ±Z «∞ºLs ≠w «∞bÆOo «∞ºd´W «∞b≤OU-2.
¢e«œ «∞ºd´W ¢b¸¥πOU «∞v «∞∫b «ôÆBv.
«°b√ °U∞ºd´W «∞b≤OU Ë«¸≠FNU ¢b¸¥πOU «∞v 1.
P
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105
  • Page 106 106
  • Page 107 107
  • Page 108 108
  • Page 109 109
  • Page 110 110
  • Page 111 111
  • Page 112 112
  • Page 113 113
  • Page 114 114
  • Page 115 115
  • Page 116 116
  • Page 117 117
  • Page 118 118
  • Page 119 119
  • Page 120 120
  • Page 121 121
  • Page 122 122
  • Page 123 123
  • Page 124 124
  • Page 125 125
  • Page 126 126
  • Page 127 127
  • Page 128 128
  • Page 129 129
  • Page 130 130
  • Page 131 131
  • Page 132 132
  • Page 133 133
  • Page 134 134
  • Page 135 135
  • Page 136 136
  • Page 137 137
  • Page 138 138
  • Page 139 139
  • Page 140 140
  • Page 141 141
  • Page 142 142
  • Page 143 143
  • Page 144 144
  • Page 145 145
  • Page 146 146
  • Page 147 147
  • Page 148 148
  • Page 149 149
  • Page 150 150
  • Page 151 151
  • Page 152 152
  • Page 153 153

Kenwood Chef KM200 Instrukcja obsługi

Kategoria
Akcesoria do miksera / robota kuchennego
Typ
Instrukcja obsługi