Montaż
A) Jeśli blat jest drewniany, zastosować
odpowiednie wsporniki, zaciski i wkręty
będące na wyposażeniu.
• Ustawić 4 zaciski (A), jeśli nie zostały jeszcze
zamontowane, wokół ramy płyty, w
odpowiednich gniazdach, patrz Rys. 1.
• Wymierzyć środek boków pionowych wycięcia
jak na Rys. 2.
• Ustawić środek wsporników (C) na
wymierzonym uprzednio środku boku.
• Górna krawędź wsporników musi być w jednej
linii z powierzchnią blatu.
• Przymocować zaciski używając 4 śrub (B)
załączonych w komplecie, które należy włożyć
do uprzednio przygotowanych otworów.
• Włożyć płytę kuchenną w przygotowany otwór
tak, by zaciski (A) zostały zablokowane w
odpowiednich elementach wsporników
ustalających (C Rys. 4 i 5).
B) Jeżeli blat roboczy jest marmurowy lub z
innych materiałów (plastik, ceramika,
kamień itp.), płytę kuchenną należy
przymocować za pomocą wsporników, kod 310
18528 4819
(należy zamówić w punktach serwisowych).
• Włożyć płytę w blat roboczy (patrz schemat).
• Ustawić wsporniki (C), tak jak to pokazano na
rysunku, zależnie od grubości blatu.
• Należy wkręcić trzy śruby (E) w otwory (D).
B
Rys. 2
Rys. 1
A
Rys. 3
C
Rys. 4
Rys. 5
A
Blat min. 20 mm
Blat maks. 50 mm