Czyszczenie i konserwacja
CZYSZCZENIE POWIERZCHNI
ROBOCZEJ
Aby usunąć pozostałości żywności i lód z
powierzchni roboczej podczas pracy
urządzenia, skorzystaj ze szpatułki lub
skrobaka. Do czyszczenia powierzchni
roboczej urządzenia podczas jego pracy
można użyć również alkoholu etylowego.
Anty-grill należy czyścić łagodnym
środkiem czyszczącym. Pamiętaj, by przed
czyszczeniem urządzenia wyłączyć je i
zaczekać, aż powierzchnia robocza
osiągnie temperaturę pokojową.
UWAGA
Podczas pracy urządzenia nie czyść
powierzchni roboczej wodą, ponieważ
będzie ona szybko zamarzać.
CZYSZCZENIE FILTRA POWIETRZA
Aby zapewnić optymalne działanie systemu
mrożenia, otwory wentylacyjne znajdujące
się z przodu i z tyłu urządzenia nie mogą
być zabrudzone ani zakurzone. Regularnie
sprawdzaj i czyść otwory wentylacyjne, jeśli
zachodzi taka potrzeba.
Przed czyszczeniem filtra powietrza
upewnij się, czy urządzenie jest wyłączone.
W celu sprawdzenia i wyczyszczenia filtra
powietrza, wyjmij go zgodnie z poniższą
instrukcją:
1. Wysuń przednią część urządzenia poza
krawędź blatu/stołu, tak, aby uzyskać
dostęp do przegrody filtra (około 5,1–
7,6 cm/2–3").
2. Obróć o 90° zaczepy przytrzymujące
filtr, aby uzyskać dostęp do filtra (może
być konieczne odkręcenie nakrętek za
pomocą wkrętaka do nakrętek 8
mm/5⁄16”).
3. Złap filtr za pomocą szczypiec
półokrągłych i wyciągnij na 2,54 cm/1”
poza obszar przegrody.
4. Złap palcami część filtra znajdującą się
poza obszarem przegrody i delikatnie
wyciągnij.
5. Wyczyść filtr z kurzu i brudu roztworem
wody i łagodnego środka czyszczącego,
opłucz i dokładnie wysusz przed
ponownym umieszczeniem w
przegrodzie.
UWAGA
Nie kładź urządzenia na boku w celu
umożliwienia dostępu do filtra powietrza.
Więcej informacji dotyczących konserwacji i
czyszczenia anty-grilla znajduje się na
kanale YouTube PolyScience Culinary.