Whirlpool AMW 834 TB Recipe book

Typ
Recipe book

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

PRZEPISY KULINARNE
RETSEPTIRAAMAT
RECEPŠU GRĀMATA
MAISTO GAMINIMO
RECEPTŲ KNYGA
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 16SC_000316_cluster BALTIC.indd 1 30-11-2009 14:55:5630-11-2009 14:55:56
LATVIEŠU
CRISP RECEPTES
PICA 10. LPP.
SPĀŅU OMLETE 11. L
PP.
CĀLIS VĪNA MĒRCĒ 11. L
PP.
ĀBOLU STRŪDELE 11. L
PP.
SAUTĒŠANAS RECEPTES
RĪSI AR SĒNĒM 11. LPP.
TVAICĒTU DĀRZEŅU IZLASE 11. L
PP.
PILDĪTI PIPARI 11. L
PP.
POLSKI
POLSKI
PRZEPISY DLA FUNKCJI CRISP
PIZZA STR. 3
OMLET HISZPAŃSKI
STR. 4
KURCZAK W SOSIE WINNYM
STR. 5
STRUDEL JABŁKOWY
STR. 5
PRZEPISY DLA FUNKCJI STEAM
RYŻ Z GRZYBAMI STR. 6
BUKIET WARZYW NA PARZE
STR. 7
NADZIEWANA PAPRYKA
STR. 7
EESTI
PRUUNISTAMISE RETSEPTID
PITSA LK 17
HISPAANIA OMLETT L
K 17
KANA VEINIKASTMES L
K 17
ÕUNASTRUUDEL L
K 17
AURUTAMISE RETSEPTID
RIIS SEENTEGA LK 17
AURUTATUD KÖÖGIVILJASEGU L
K 17
AURUTATUD PAPRIKA L
K 17
LIETUVIŠKAI
SKRUDINTŲ PATIEKALŲ RECEPTAI
PICA 24 PSL.
ISPANIŠKAS OMLETAS 24 P
SL.
VIŠTIENA VYNO PADAŽE 24 P
SL.
OBUOLIŲ ŠTRUDELIS 24 P
SL.
GARUOSE GAMINTŲ PATIEKALŲ RECEPTAI
RYŽIAI SU GRYBAIS 24 PSL.
GARINTŲ DARŽOVIŲ ASORTI 24 P
SL.
ĮDARYTOS PAPRIKOS 24 P
SL.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 26SC_000316_cluster BALTIC.indd 2 30-11-2009 14:56:0830-11-2009 14:56:08
W zależności od modelu kuchenki mikrofalowe wyposażone są w talerze do opiekania różnych rozmiarów,
umożliwiające uzyskanie optymalnych rezultatów pieczenia. Aby wybrać prawidłowe ilości składników do
danego przepisu, należy zmierzyć średnicę talerza:
średni/duży średnica talerza wynosi około 30 cm
mały średnica talerza wynosi około 25 cm.
PIZZA
4 PORCJE
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 2 GODZ. 30 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1415 MIN. NA ŚREDNIM/DUŻYM TALERZU
1113 MIN. NA MAŁYM TALERZU
Rozprowadzić drożdże w ciepłej wodzie (37°C). Wsypać mąkę 1.
do miski, dodać rozpuszczone drożdże, olej i sól. Dobrze
wymieszać i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Przykr
ciasto i pozostawić w ciepłym miejscu na około 2 godziny, by
wyrosło.
Nasmarować lekko talerz tłuszczem.2.
Spłaszczyć ciasto dłonią tak, aby przykryło całą powierzchnię 3.
talerza do opiekania, po czym ponakłuwać je widelcem.
Odsączyć i posiekać pomidory z puszki, po czym rozprowadzić 4.
je równomiernie na cieście. Dodać pokrojoną w kostkę
mozzarellę, oregano, sól i lekko skropić oliwą.
Ustawić program Crisp. Piec pizzę przez 14-15 minut; w 5.
przypadku małego talerza do opiekania pizzę skrócić czas
pieczenia do 11-13 minut.
Aby nadać potrawie wyjątkowy smak:
Jako alternatywne dodatki do pizzy proponujemy
szynkę, oliwki, karczochy, warzywa itp.
S
KŁADNIKI ŚREDNI/DUŻY MAŁY
TALERZ DO OPIEKANIA TALERZ DO OPIEKANIA
mąka 230-250 g 150-160 g
drożdże 15 g 10 g
woda 150 ml 100 ml
olej 30 ml (2 łyżki) 15 ml (1 łyżka)
sól
SKŁADNIKI NADZIENIA:
pomidory w sosie 350 g 250 g
własnym
mozzarella 175 g 125 g
sól, oregano, niewielka ilość oleju
niewielka ilość oleju do wysmarowania talerza
3
Przepisy dla
funkcji Crisp
POLSKI
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 36SC_000316_cluster BALTIC.indd 3 30-11-2009 14:56:1730-11-2009 14:56:17
OMLET HISZPAŃSKI
4 PORCJE
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1518 MIN. NA ŚREDNIM/DUŻYM TALERZU
1214 MIN. NA MAŁYM TALERZU
Podgrzewać talerz do opiekania wysmarowany olejem lub 1.
masłem przez 2½ -3 minuty na funkcji Crisp.
Ułożyć na talerzu pokrojone w kostkę ziemniaki, ustawić 2.
funkcję Crisp i piec je przez 6-8 minut.
Dodać cebulę i piec jeszcze przez 4-5 min (kuchenka ma być 3.
nadal ustawiona na funkcję Crisp). Podczas pieczenia potrawę
należy raz zamieszać.
W międzyczasie ubić w misce jajka z mlekiem, dodać sól i 4.
pieprz.
Wylać masę jajeczną na ziemniaki i piec przez 2-3 minuty na 5.
ustawieniu Crisp.
Podawać na ciepło lub na zimno z surówką.6.
Aby nadać potrawie specjalny smak:
Aby jeszcze bardziej przyrumienić omlet: należy go
pozostawić na ruszcie jeszcze przez 3-4 minuty.
SKŁADNIKI ŚREDNI/DUŻY MAŁY TALERZ
TALERZ DO DO OPIEKANIA
OPIEKANIA
zamrożone pokrojone w kostkę
ziemniaki 250 g 150 g
masło lub olej 15 ml (1 łyżka) 15 ml (1 łyżka)
siekana cebula 1 średnia 1 mała
jaja 4 3
mleko 30 ml (2 łyżki) 30 ml (2 łyżki)
sól, pieprz
4
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 46SC_000316_cluster BALTIC.indd 4 30-11-2009 14:56:2130-11-2009 14:56:21
KURCZAK W
SOSIE WINNYM
4 PORCJI
FUNKCJA: MIKROFALA
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1516 MIN.
1 kg kurczaka (ok.)
30 g (2 łyżki) masła lub margaryny
1 łyżka słodkiej papryki lub sosu sojowego
3-4 listki bazylii
1 ½ dl (150 ml) wytrawnego białego wina
SOS:
100 ml śmietany
1 łyżka mąki kukurydzianej
szczypta soli z przyprawami
½ gorzkiego migdała
OZDOBA:
200 g ciemnych lub białych winogron
20 g prażonych płatków migdałowych
Umyć i osuszyć kurczaka, pociąć go na porcje i usunąć 1.
tłuszcz.
Włożyć do naczynia przeznaczonego do kuchenki mikrofalowej 2.
masło lub margarynę. Przykryć pokrywką, ustawić moc na
350 W i odczekać 1 minutę, aż masło tłuszcz się stopi, po
czym wymieszać słodką paprykę lub sos sojowy i posmarować
tą mieszanką kurczaka. Umieścić kurczaka w naczyniu
przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej, dodać bazylię i
wino.
Przykryć, ustawić moc na 750 W i piec przez 12 minut.3.
Wymieszać śmietanę z mąką kukurydzianą i wylać na 4.
kurczaka. Piec pod przykryciem jeszcze przez 2-3 minut z
mocą ustawioną na 750 W. W razie potrzeby dodać sól i starty
gorzki migdał.
Przeciąć winogrona na pół i usunąć z nich nasiona.5.
Ułożyć kurczaka na półmisku i udekorować go winogronami i 6.
prażonymi płatkami migdałowymi.
Aby uprażyć płatki migdałowe, należy je rozłożyć na talerzu do 7.
opiekania i opiekać przez 2-3 minuty, mieszając co minutę.
5
STRUCLA
68 PORCJI
FUNKCJA: CRISP
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MIN.
CZAS PIECZENIA: 1516 MIN
SKŁADNIKI
2 krążki ciasta francuskiego, każdy o
wadze 220-240 g
6 jabłek
1 pomarańcza
50 g orzechów włoskich
50 g orzeszków piniowych
1 łyżka (5 ml) mielonego cynamonu
50 g rodzynek sułtanek
50 ml rumu
50 g cukru
100 g bułki tartej
DO POSMAROWANIA:
1 jajko
50 ml mleka
Namoczyć rodzynki w rumie.1.
Obrać jabłka, pokroić je na plasterki i wymieszać z posiekanymi 2.
orzechami włoskimi, orzeszkami piniowymi, cukrem, skórką
pomarańczową i cynamonem.
Ułożyć jeden krążek ciasta tak, aby częściowo nachodził na 3.
drugi i rozwałkować je tak, by tworzyły jeden kawałek.
Dodać do jabłek rodzynki i bułkę tartą. Bułka tarta wchłonie 4.
sok z jabłek.
Rozłożyć jabłka na cieście i zwinąć je wzdłuż.5.
Nadać zwiniętemu ciastu okrągły kształt i umieścić je na 6.
talerzu do opiekania, pozostawiając na jego dnie papier z
ciasta. Lekko ścisnąć strudel.
Wykonać na nim kilka nacięć i posmarować rozbełtanym 7.
jajkiem z dodatkiem mleka.
Ustawić funkcję Crisp na 15-16 minut.8.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 56SC_000316_cluster BALTIC.indd 5 30-11-2009 14:56:2530-11-2009 14:56:25
RYŻ Z GRZYBAMI
Wsypać ryż do dolnej części garnka do gotowania na parze, 1.
dodać sól i wodę.
Przykryć pokrywą i ustawić 6-TY ZMYSŁ na 10 minut. (lub na 2.
zalecany czas gotowania dla danego rodzaju ryżu)
Pozostawić ryż w naczyniu jeszcze na kilka minut, po czym 3.
przełożyć go do natłuszczonej formy na ciasto. Wyłożyć na
talerz i udekorować smażonymi grzybami i świeżą bazylią.
NA 4 PORCJE
SKŁADNIKI
350 g ryżu
sól
ilość wody stosowna do rodzaju ryżu
250 smażonych grzybów
bazylia
FUNKCJA: 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT
CZAS GOTOWANIA: 10  18 MINUT
6
Przepisy dla
funkcji Steam
Funkcja Steam – do gotowania na parze jest używana na co dzień do
przygotowywania posiłków przez coraz więcej osób. Jest ona uważana
za jedną z najzdrowszych metod gotowania.
Nadaje się do przygotowywania większości produktów spożywczych,
od gotowania warzyw poprzez różne artykuły spożywcze, takie jak
ryby, mięso i owoce! Zaskakuje przy tym różnorodnością przepisów
kulinarnych.
Naczynie do gotowania na parze zostało zaprojektowane z myślą o
przygotowywaniu potraw w kuchence mikrofalowej w najbardziej
optymalny sposób. Woda znajdująca się w dolnej części naczynia
nagrzewa się i przy pomocy pary wytworzonej w jej wnętrzu gotuje
umieszczone tam produkty żywnościowe, w bardzo wilgotnym
powietrzu.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 66SC_000316_cluster BALTIC.indd 6 30-11-2009 14:56:2530-11-2009 14:56:25
7
BUKIET WARZYW NA
PARZE
Przygotować warzywa. Obrać ziemniaki i marchew i pokroić je na 1.
kawałki. Pociąć na kawałki również cukinię, a kalafior podzielić
na różyczki.
Wlać wodę do dolnej części garnka do gotowania na parze i dodać 2.
soli. Włożyć kratkę do gotowania na parze (wkładkę) i ułożyć na
niej warzywa podzielone na grupy. Przykryć pokrywką.
Ustawić funkcję gotowania na parze 6-TYZMYSŁ na 6 – 10 minut. 3.
Uwaga! Ustawienie czasu gotowania na parze uzależnione jest
od pory roku!
NA 4 PORCJE
SKŁADNIKI
50 g cukinii
50 g szparagów
50 g marchwi
50 g fasolki szparagowej
50 g ziemniaków
50 g kalafiora
100 ml wody
sól
FUNKCJA: 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT
CZAS GOTOWANIA: 6 10 MINUT
NADZIEWANA PAPRYKA
NA 24 PORCJE
FUNKCJA: MIKROFALE 6TY ZMYSŁ GOTOWANIE NA PARZE
CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT.
CZAS GOTOWANIA: 6 MINUT.
CZAS POZOSTAWIENIA W NACZYNIU PRZED PODANIEM: 5 MINUT.
SKŁADNIKI
2 – 3 papryki, 400 – 450 g
400 g mielonego mięsa
1 cebula
1 – 2 ząbki czosnku
15 ml oliwy z oliwek
30 ml przecieru pomidorowego
1 ml gałki muszkatołowej
5 ml soli
1 ml czarnego pieprzu
1 jajko
1 kromka białego chleba bez skórki
30 ml startego parmezanu
100 ml wody lub bulionu
Posiekać cebulę i czosnek. Przełożyć do naczynia, dodać 1.
oliwę i gotować pod przykryciem przez 1½ -2 minuty z mocą
ustawioną na 750 W. Odczekać, aż ostygnie.
Przeciąć papryki na pół i usunąć z nich nasiona. Ułożyć 2.
papryki na sitku.
Wymieszać mielone mięso, cebulę, przecier pomidorowy, 3.
sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Dodać jajko i bułkę tartą.
Napełnić papryki tak przygotowanym farszem. Posypać z
wierzchu startym parmezanem.
Wlać wodę lub bulion do dolnej części garnka do gotowania 4.
na parze. Ułożyć papryki u góry i przykryć pokrywką.
Ustawić funkcję gotowania na parze 6-TY ZMYSŁ na 6 minut.5.
Przed podaniem pozostawić potrawę w naczyniu jeszcze na 6.
5 minut.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 76SC_000316_cluster BALTIC.indd 7 30-11-2009 14:56:3130-11-2009 14:56:31
8
Atkarībā no Jūsu mikroviļņu krāsns modeļa, var būt pieejama noteikta izmēra cepumu plate, kas īpaši
pielāgota labākai gatavošanas veiktspējai. Lai varētu pareizi izmantot šīs receptes, pārbaudiet cepumu
plates diametru:
vidēja / liela izmēra cepumu plate ar diametru ap 30 cm
maza izmēra cepumu plate ar diametru ap 25 cm.
PICA
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 2 ST. 30 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1415 MIN. VIDĒJAI UN LIELAI CEPUMU
PLATEI
1113 MIN. MAZAI CEPUMU PLATEI
Sajauciet raugu ar 37° C silta ūdens. Ieberiet miltus bļodā, 1.
pievienojiet atšķaidīto raugu, eļļu un sāli. Labi sajauciet, tad
mīciet, līdz iegūstas viendabīgu, elastīgu mīklu. Apsedziet
mīklu un ļaujiet tai siltā vietā rūgt apmēram 2 stundas.
Nedaudz ieeļļojiet cepumu plati.2.
Ar rokām saplaciniet mīklu, līdz tā sedz visu cepumu plati, tad 3.
visu sadurstiet ar dakšiņu.
Nolejiet šķidrumu konservētajiem tomātiem, sasmalciniet 4.
to un izklājiet uz pār mīklas virsmu. Pievienojiet mozarellas
sieru, oregano, sāli un mazliet olīveļļas.
Cepiet picu 14-15 minūtes ar Crisp (Cepumu) funkciju, mazās 5.
plates gadījumā cepiet picu 11-13 minūtes ar Crisp (Cepumu)
funkciju.
Īpašam uzsvaram:
Dažādiem picas garnējumiem izmēģiniet šķiņķi,
olīvas, artišokus, dārzeņus, jūras veltes utt...
S
ASTĀVDAĻAS VIDĒJA / LIELA MAZA
CEPUMU PLATE CEPUMU PLATE
Milti 230-250 g 150-160 g
Svaigs raugs 15 g 10 g
Ūdens 150 ml 100 ml
Eļļa 30 ml (2 ēd.k.) 15 ml (1 ēd.k.)
Sāls
SASTĀVDAĻAS GARNĒJUMAM:
Konservēti tomāti 350 g 250 g
Mozarellas siers 175 g 125 g
Sāls, oregano, nedaudz eļļas
Nedaudz eļļas cepumu platei
LATVIEŠU
Crisp
Receptes
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 86SC_000316_cluster BALTIC.indd 8 30-11-2009 14:56:3630-11-2009 14:56:36
9
SPĀŅU
OMLETE
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 10 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1518 MIN. VIDĒJAI UN LIELAI CEPUMU PLATEI
1214 MIN. MAZAI CEPUMU PLATEI
Ieziediet Crisp (cepumu) plati ar sviestu vai eļļu un uzsildiet 1.
to 2 1/2 -3 minūtes lietojot Crisp funkciju.
Uzlieciet kubiņos sagrieztus kartupeļus uz cepumu plates un 2.
gatavojiet 6-8 minūtes ar Crisp funkciju.
Iemaisiet sīpolu un gatavojiet ar Crisp funkciju vēl 3.
4-5 minūtes. Gatavošanas laikā vienreiz samaisiet.
Pa to laiku bļodā sajauciet olas ar pienu, pievienojiet sāli un 4.
piparus.
Pārlejiet iegūto maisījumu pāri kartupeļiem Crisp (cepumu) 5.
platē un gatavojiet 2-3 minūes ar Crisp funkciju.
Pasniedziet karstu vai aukstu, kopā ar salātiem pēc izvēles.6.
Īpašam uzsvaram:
Ja vēlaties pagatavot patiesi zeltainu omleti, pēc
tam gatavojiet vēl 3-4 minūtes ar grila funkciju.
S
ASTĀVDAĻAS VIDĒJA / LIELA MAZA
CEPUMU PLATE CEPUMU PLATE
Saldēti kubiņos sadalīti
kartupeļi 250 g 150 g
Sviests vai eļļa 15 ml (1 ēd.k.) 15 ml (1 ēd.k.)
Sasmalcināts sīpols 1 vidēja izmēra 1 mazs
Olas 4 3
Piens 30 ml (2 ēd.k.) 30 ml (2 ēd.k.)
Sāls, pipari
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 96SC_000316_cluster BALTIC.indd 9 30-11-2009 14:56:3930-11-2009 14:56:39
10
CĀLIS
VĪNA MĒRCĒ
4 PORCIJAS
FUNKCIJA: MIKROVIĻŅI
PAGATAVOŠANA: 30 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1516 MIN.
Cālis (apmēram 1 kg)
30 g (2 tējk.) sviesta vai margarīna
1 ēd.k. saldās paprikas vai sojas
2-4 bazilika lapiņas
1½ dl (150 ml) sausa baltā vīna
MĒRCEI
100 ml krējuma
1 ēd.k. cietes
šķipsniņa garšaugu sāls
½ rūgtās mandeles
GARNĒJUMAM
200 g melnās vai baltās vīnogas
20 g grauzdētu mandeļu pārslu
Nomazgājiet un nožāvējiet cāli, sadaliet to un nogrieziet 1.
taukus.
Ielieciet sviestu vai margarīnu nelielā mikroviļņu krāsnij 2.
piemērotā bļodā. Tad nosedziet un kausējiet ar 350 W 1
minūti, iejauciet saldo papriku vai soju un pārziediet ar šo
maisījumu cāli. Uzlieciet cāli uz mikroviļņu krāsnij piemērota
šķīvja un pievienojiet baziliku un vīnu.
Nosedziet un gatavojiet 12 minūtes ar 750 W.3.
Sajauciet krējumu ar cieti un pārziediet ar to cāli. Turpiniet 4.
gatavošanu 2-3 minūtes ar 750 W. Ja vēlaties, pievienojiet
sāli un maltas rūgtās mandeles.
Pārgrieziet vīnogas uz pusēm un izņemiet sēklas.5.
Uzlieciet cāli uz servēšanas šķīvja un garnējiet ar vīnogām un 6.
grauzdētām mandeļu pārslām.
Ja vēlaties apgrauzdēt mandeļu pārslas, uzkaisiet tās uz Crisp 7.
(cepumu) plates un grauzdējiet ar Crisp funkciju 2-3 minūtes,
ik pēc minūtes apmaisiet.
ĀBOLU
STRŪDELE
68 PORCIJAS
FUNKCIJA: CRISP
PAGATAVOŠANA: 15 MIN.
GATAVOŠANAS LAIKS: 1516 MIN.
SASTĀVDAĻAS
2 apļi sviesta mīklas 220-240 g katrs
6 āboli
1 apelsīns
50 g valriekstu
50 g ciedru riekstu
1 tējk. (5 ml) malta kanēļa
5 g rozīnes
50 ml ruma
50 g cukura
100 g rīvmaizes
PĀRZIEŠANAI:
1 ola
50 ml piena
Nedaudz pamērcējiet rozīnes rumā.1.
Nomizojiet un sagrieziet ābolus šķēlēs, sajauciet tās ar 2.
valriekstiem, ciedru riekstiem, cukuru, apelsīna miziņu un
kanēli.
Uzlieciet vienu mīklas apli daļēji uz otra un satiniet tos 3.
kopā.
Pievienojiet ābolu maisījumam rozīnes un rīvmaizi. 4.
Rīvmaize uzsūks ābolu izdalīto sulu.
Uzklājiet ābolu maisījumu uz mīklas un sarullējiet to 5.
gareniski.
Izveidojiet rulli riņķa formā un uzlieciet uz Crisp (cepumu) 6.
plates, iepriekš ieziežot to ar sviestu vai eļļu. Nedaudz
saspiediet strūdeli.
Izveidojiet uz tās dažus iegriezumus un pārziediet ar olu 7.
un piena maisījumu.
Gatavojiet ar Crisp funkciju 15-16 minūtes.8.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 106SC_000316_cluster BALTIC.indd 10 30-11-2009 14:56:4330-11-2009 14:56:43
11
RĪSI AR SĒNĒM
Ielieciet rīsus tvaicētāja apakšdaļā, pievienojiet sāli un 1.
ūdeni.
Uzlieciet vāku un gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais 2.
prāts, sautēšanas ilgums 10 minūtes. (Varat arī izmantot
rīsiem ieteikto gatavošanas ilgumu)
Ļaujiet rīsiem dažas minūtes nostāvēties, tad ielieciet tos 3.
ietaukotā cepumu formā un sablīvējiet. Apgāziet to otrādi
uz servējamā šķīvja un dekorējiet ar sautētajām sēnēm un
svaigu baziliku.
4 PORCIJAS
SASTĀVDAĻAS
250 g rīsu
sāls
nepieciešmais ūdens daudzums ir atkarīgs no rīsu
veida
250 g sautētu sēņu
baziliks
REŽĪMS: SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 15 MINŪTES
SUTĒŠANAS ILGUMS: 10  18 MINŪTES
Sautēšana iegūst arvien lielāku popularitāti un to ikdienā ēdiena
pagatavošanai lieto arvien vairāk cilvēku. Sautēšana tiek uzskatīta par
vienu no veselīgākajiem pārtikas pagatavošanas veidiem.
Sautēšana ir pielietojama vairuma pārtikas produktu pagatavošanai
ar pārsteidzošu recepšu dažādību. Sautēt var gan dārzeņus, gan
zivis un gaļas produktus, gan augļus!
Mikroviļņu krāsns kompektācijā ietilpstošais sautēšanas trauks ir
izveidots lai sautētu produktus visoptimālākajā veidā. Sautējamā
trauka apakšdaļā ielietais ūdens uzkarst un tvaiks, kurš rodas ūdenim
vāroties, koncentrējas sautējamā trauka vidusdaļā, kur karstajā tvaikā
sautējas tur ievietotie produkti.
Sautēšanas
Receptes
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 116SC_000316_cluster BALTIC.indd 11 30-11-2009 14:56:4330-11-2009 14:56:43
12
TVAICĒTU DĀRZEŅU
IZLASE
Sagatavojiet dārzeņus. Nomizojiet kartupeļus un burkānus, 1.
sagrieziet tos gabaliņos. Sagrieziet arī cukini un sadaliet
puķkāpostus atsevišķos gabaliņos.
Ielejiet ūdeni tvaicētāja apakšdaļā un pievienojiet sāli. 2.
Ieliecies tvaicētāja režģi (ieliktni) augšdaļā un izkārtojiet uz
tā dārzeņu pa grupām. Uzlieciet vāku.
Gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais prāts, sautēšanas 3.
ilgums 10 minūtes.Piezīme! Optimālais tvaicēšanas ilgums
būs atkarīgs no gadalaika!
4 PORCIJAS
SASTĀVDAĻAS
50 g cukini
50 g sparģeļu
50 g burkānu
50 g zaļo pupiņu
50 g kartupeļu
50 g puķkāpostu
100 ml ūdens
sāls
REŽĪMS: SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 10 MINŪTES
SUTĒŠANAS ILGUMS: 6 10 MINŪTES
PILDĪTI PIPARI
2  4 PORCIJAS
REŽĪMS: MIKROVIĻŅI, SAUTĒŠANAS FUNKCIJA SESTAIS PRĀTS
PAGATAVOŠANA: 15 MINŪTES.
SUTĒŠANAS ILGUMS: 6 MINŪTES.
PAUZE: 5 MINŪTES.
SASTĀVDAĻAS
2 - 3 pipari, 400 - 450 g
400 g maltas gaļas
1 sīpols
1 - 2 ķiploka daiviņas
15 ml olīveļļas
30 ml tomātus pastas
1 ml muskatrieksta
5 ml sāls
1 ml melno piparu
1 ola
1 baltmaizes šķēle bez garozas
30 ml rīvēta parmezāna siera
100 ml ūdens vai buljona
Sasmalciniet sīpolu un ķiploku. Ielieciet tos mikroviļņu krāsnij 1.
piemērotā traukā ar vāku, pievienojiet eļļu un gatavojiet 1 ½
- 2 minūtes ar mikroviļņu jaudu 750 W. Ļaujiet atdzist.
Pārgrieziet piparus uz pusēm un izņemiet sēklas. Ielieciet 2.
piparus sietā.
Sajauciet malto gaļu, sīpolu, tomātu pastu, sāli, piparus 3.
un muskatriekstu. Pievienojiet olu un maizes drupačas.
Piepildiet piparus ar šo maisījumu. Pārkaisiet ar parmezānu.
Iepildiet ūdeni vai buljonu tvaicējamā katla apakšējā 4.
nodalījumā. Ielieciet piparus augšdaļā un uzlieciet vāku.
Gatavojiet ar sautēšanas funkciju Sestais prāts, sautēšanas 5.
ilgums 6 minūtes. Pirms pasniegšanas ļaujiet ēdienam 5
minūtes nostāvēties.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 126SC_000316_cluster BALTIC.indd 12 30-11-2009 14:56:5030-11-2009 14:56:50
13
Olenevalt mikrolaineahju mudelist on kaasas erineva suurusega pruunistusplaat, millega saavutate parima
küpsetustulemuse. Et retsepte täpselt järgida, kontrollige palun pruunistusplaadi läbimõõtu:
keskmise/suure pruunistusplaadi läbimõõt u. 30 cm
väikese pruunistusplaadi läbimõõt u. 25 cm.
PITSA
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTAMINE: 2 H 30 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1415 MIN. KESKMISE JA SUURE PRUUNISTUSPLAADI
PUHUL
1113 MIN. VÄIKESE PRUUNISTUSPLAADI PUHUL
Lahustage pärm soojas vees (37°C). Pange jahu kaussi, lisage 1.
lahustatud pärm, õli ja sool. Segage hästi läbi ja sõtkuge
siledaks elastseks tainaks. Katke kinni ja laske soojas kohas
u. 2 tundi kerkida.
Määrige pruunistusplaati kergelt õliga.2.
Suruge tainas kätega pruunistusplaadile, kuni kogu plaat on 3.
kaetud, tehke tainasse kahvliga augud.
Nõrutage ja hakkige konservtomatid ja laotage need ühtlase 4.
kihina tainale. Lisage mozzarellajuustu viilud, pune, sool ja
piserdage õliga.
Küpsetage pitsat 14-15 minutit Crisp-funktsioonil. Väikese 5.
pruunistusplaadi puhul küpsetage pitsat Crisp-funktsioonil
11-13 minutit.
Variant:
Erineva pitsakatte saate, kui katsetate singi, oliivide,
artišokkide, köögivilja, mereandidega jne...
V
AJA LÄHEB KESKMINE/SUUR VÄIKE
PRUUNISTUSPLAAT PRUUNISTUSPLAAT
Jahu 230-250 g 150-160 g
Värsket pärmi 15 g 10 g
Vett 150 ml 100 ml
Õli 30 ml (2 spl) 15 ml (1 spl)
Soola
KATTELE:
Konservtomatit 350 g 250 g
Mozzarella juustu 175 g 125 g
Soola, punet (oreganot), veidi õli
Pisut õli pruunistusplaadile
Pruunistamise
Retseptid
EESTI
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 136SC_000316_cluster BALTIC.indd 13 30-11-2009 14:56:5530-11-2009 14:56:55
HISPAANIA
OMLETT
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTUSAEG: 10 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1518 MIN. KESKMISE JA SUURE PRUUNISTUSPLAADI
PUHUL NING
1214 MIN. VÄIKESE PRUUNISTUSPLAADI PUHUL
Määrige pruunistusplaati või või õliga ja soojendage crisp-1.
funktsioonil 2½ -3 minutit ette.
Pange kartuliviilud pruunistusplaadile ja küpsetage crisp-2.
funktsioonil 6-8 minutit.
Lisage sibul ja küpsetage veel 4-5 minutit crisp-funktsioonil. 3.
Segage küpsetamise ajal üks kord.
Vahepeal kloppige kausis munad ja piim, lisage sool ja pipar.4.
Valage munasegu pruunistusplaadil olevatele kartulitele ja 5.
küpsetage 2-3 minutit crisp-funktsioonil.
Serveerige kuumalt või külmalt salatiga.6.
Variant:
Kui eelistate tõesti kuldset omletti, küpsetage hiljem grillil 3-4 minutit kauem.
VAJA LÄHEB KESKMINE/SUUR VÄIKE
PRUUNISTUSPLAAT PRUUNISTUSPLAAT
Külmutatud viilutatud
kartuleid 250 g 150 g
Võid või õli 15 ml (1 spl) 15 ml (1 spl)
Hakitud sibulat 1 keskmise 1 väike
suurusega
Mune 4 3
Piima 30 ml (2 spl) 30 ml (2 spl)
Soola, pipart
14
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 146SC_000316_cluster BALTIC.indd 14 30-11-2009 14:56:5730-11-2009 14:56:57
KANA
VEINIKASTMES
4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: MIKROLAINE
VALMISTUSAEG: 30 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1516 MIN.
1 kg kana (umbes)
30 g (2 spl) võid või margariini
1 spl magusat paprikat või sojat
3-4 basiilikumilehte
1 ½ dl (150 ml) kuiva valget veini
KASTE
100 ml koort
1 spl tärklist
näputäis aroomisoola
½ mõrumandel
KAUNISTUSEKS
200 g musti või valgeid viinamarju
20 g röstitud mandlilaaste
Peske ja kuivatage kana, lõigake tükkideks ja eemaldage 1.
rasvased osad.
Pange väiksesse mikrolainekindlasse kaussi võid või 2.
margariini. Katke kinni ja sulatage 350 W juures 1 minut, lisage
magus paprika või soja ning määrige segu kanatükkidele.
Pange kana mikrolainekindlasse anumasse, lisage basiilikum
ja vein.
Katke kinni ja küpsetage 12 minutit 750 W juures.3.
Segage koor ja tärklisega ja valage kanale. Jätkake 4.
küpsetamist kaane all 2-3 minutit 750 W juures. Lisage
vajadusel soola ja riivitud mõrumandel.
Lõigake viinamarjad pooleks ja võtke seemned välja.5.
Pange kana kandikule ja kaunistage viinamarjalde ja röstitud 6.
mandlilaastudega.
Kui soovite mandlilaaste röstida, laotage need 7.
pruunistusplaadile ja röstige crisp-funktsioonil 2-3 minutit,
segades kord minutis.
15
ÕUNASTRUUDEL
68 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: CRISP KRÕBE
VALMISTUSAEG: 15 MIN.
KÜPSETUSAEG: 1516 MIN
VAJA LÄHEB
2 ketast lehttainast, kumbki 220-240 g
6 õuna
1 apelsin
50 g kreeka pähkleid
50 g piiniapähkleid
1 tee. (5 ml) kaneelipulbrit
50 g rosinaid
50 ml rummi
50 g suhkrut
100 g saiapuru
P
INTSELDAMISEKS:
1 muna
50 ml piima
Leotage rosinaid natuke aega rummis.
1.
Koorige õunad ja lõigake viiludeks nin segage hakitud kreeka 2.
pähklite, piiniapähklite, suhkru, apelsinikoore ja kaneeliga.
Asetage üks tainaketas osaliselt teise peale ja rullige need 3.
tainarulliga üheks tükiks.
Lisage rosinad ja saiapuru õunasegule. Saiapuru imab 4.
endasse õuntest tuleva mahla.
Valage õunasegu tainale ja keerake see pikuti kokku.5.
Keerake rull rõngaks ja asetage pruunistusplaadile, jättes 6.
tainapaberi plaadile. Vajutage struudel pisut lamedamaks.
Tehke sellesse paar lõiget ja pintseldage munapiimaga.7.
Küpsetage Crisp-funktsioonil 15-16 minutit.8.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 156SC_000316_cluster BALTIC.indd 15 30-11-2009 14:57:0130-11-2009 14:57:01
RIIS SEENTEGA
Pange riis auruti põhja ja lisage soola ning vett.1.
Katke kaanega ja valmistage 6. ÕRN aur funktsioonil 10 2.
minutit. (või riisi jaoks soovitatud valmistusaeg)
Jätke riis seisma mõneks minutiks ja seejärel pange see 3.
määritud koogivormi. Pöörake vorm ümber serveerimisalusele
ja kaunistage pruunistatud seente ning värske basiilikuga.
4 PORTSJONIT
VAJA LÄHEB
350 g riisi
soola
vett vastavalt riisi tüübile
250 g pruunistatud seeni
basiilikut
FUNKTSIOON: 6. ÕRN AURUTUS
ETTEVALMISTAMINE: 15 MINUTIT
KÜPSETAMINE: 1018 MINUTIT
16
Aurutamise
Retseptid
Üha rohkem inimesi kasutab iga päev toiduvalmistamisel aurutamist,
mida peetakse üheks kõige tervislikumaks toiduvalmistamismeetodiks.
Aurutamine sobib enamikule toiduainetest, alates juurviljadest
kuni kala, liha ja puuviljadeni, võimaldades kasutada üllatavalt
palju retsepte!
Auruti võimaldab mikrolaineahjus aurutamist kõige optimaalsemal
viisil. Auruti alumises osas olev vesi kuumeneb ja aurutab ülemises
osas asuvat toitu. Vedeliku kuumutamisest tekkiv aur täidab auruti,
valmistades toitu väga niiskes keskkonnas.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 166SC_000316_cluster BALTIC.indd 16 30-11-2009 14:57:0130-11-2009 14:57:01
17
AURUTATUD
KÖÖGIVILJASEGU
Valmistage köögiviljad ette. Koorige kartulid ja porgandid ning 1.
lõigake need tükkideks. Lõigake tükkideks ka suvikõrvitsad ja
jagage lillkapsas õisikuteks.
Kallake vesi aurutaja põhjaosasse ja lisage soola. Asetage 2.
aurusõel peale ja pange köögivili gruppide kaupa aurusõelale.
Katke kaanega.
Valmistage 6.6. ÕRNA auru funktsioonil 10 minutit. Märkus! 3.
Valmistamisaeg sõltub aastaajast!
4 PORTSJONIT
VAJA LÄHEB
50 g suvikõrvitsat
50 g sparglit
50 g porgandeid
50 g rohelisi ube
50 g kartulit
50 g lillkapsast
100 ml vett
soola
FUNKTSIOON: 6. ÕRN AURUTUS
ETTEVALMISTAMINE: 10 MINUTIT
KÜPSETAMINE: 6 10 MINUTIT
AURUTATUD PAPRIKA
2  4 PORTSJONIT
FUNKTSIOON: MIKROLAINED 6. ÕRN AURUTUS.
ETTEVALMISTAMINE: 15 MINUTIT.
KÜPSETAMINE: 6 MINUTIT.
LISAKS: 5 MINUTIT.
VAJA LÄHEB
2-3 paprikat, 400-450 g
400 g hakkliha
1 sibul
1-2 küüslauguküünt
15 ml oliiviõli
30 ml tomatipüreed
1 ml muskaatpähklit
5 ml soola
1 ml musta pipart
1 muna
1 viil ilma kooreta murendatud saia
30 ml riivitud parmesani juustu
100 ml vett või puljongit
Tükeldage sibul ja küüslauk. Pange need nõusse, lisage õli 1.
ja kuumutage kaetult 1 ½-2 minutit võimsusel 750W. Laske
jahtuda.
Lõigake paprika pooleks ja eemaldage seemned. Asetage 2.
paprika aurutisse.
Segage hakkliha, sibul, tomatipüree, sool, pipar ja 3.
muskaatpähkel. Lisage muna ja riivsai. Täitke paprika seguga.
Raputage peale parmesani juustu.
Kallake vesi ja puljong auruti põhja. Asetage paprika auruti 4.
sõelale ja katke kaanega.
Valmistage ÕRNA auru funktsioonil 6 minutit.5.
Laske seista 5 minutit enne serveerimist.6.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 176SC_000316_cluster BALTIC.indd 17 30-11-2009 14:57:0830-11-2009 14:57:08
18
Priklausomai nuo mikrobangų krosnelės modelio tiekiama tam tikro dydžio skrudinimo lėkštė, specialiai
pritaikyta optimaliems maisto gaminimo rezultatams gauti. Kad galėtumėte tiksliai gaminti pagal receptus
patikrinkite, kokio skersmens Jūsų skrudinimo lėkštė:
vidutinės/didelės skrudinimo lėkštės skersmuo apie 30 cm;
mažos skrudinimo lėkštės skersmuo apie 25 cm.
PICA
4 PORCIJOS
FUNKCIJA: SKRUDINIMAS
RUOŠIMAS: 2 H 30 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 1415 MIN. JEIGU NAUDOJATE VIDUTINĘ ARBA DIDELĘ
SKRUDINIMO LĖKŠTĘ.
1113 MIN. MAŽAI SKRUDINIMO LĖKŠTEI
Išleiskite mieles šiltame (37°C) vandenyje. Suberkite miltus 1.
į dubenį, sudėkite išleistas mieles, aliejų ir druską. Gerai
išmaišykite, po to suminkykite vientisą, tamprią tešlą.
Uždengę tešlą leiskite jai pakilti šiltoje vietoje maždaug
2 valandas.
Sutepkite skrudinimo lėkštę nedideliu kiekiu aliejaus.2.
Išplokite tešlą rankomis, kol ji uždengs visą skrudinimo 3.
lėkštę, po to subadykite tešlą šakute.
Nuvarvintus ir susmulkintus pomidorus tolygiai paskleiskite 4.
ant tešlos. Išdėliokite riekelėmis supjaustytą mocarelos sūrį,
pabarstykite raudonėliais, druska ir pašlakstykite aliejumi.
Kepkite picą 14-15 minučių skrudinimo režimu, jeigu 5.
naudojate mažą skrudinimo lėkštę. Kepkite picą 11-
13 minučių skrudinimo režimu,
Ypatingam atspalviui suteikti:
Išmėginkite kitokį picos viršų: su kumpiu,
alyvuogėmis, artišokais, daržovėmis, jūros
gėrybėmis ir kt.
I
NGREDIENTAI VIDUTINĖ/DIDELĖ MAŽA
SKRUDINIMO SKRUDINIMO
LĖKŠTĖ LĖKŠTĖ
Miltų 230-250 g 150-160 g
Šviežių mielių 15 g 10 g
Vandens 150 ml 100 ml
Aliejaus 30 ml 15 ml
(2 arb. šaukšt.) (1 arb. šaukšt.)
Druskos
V
IRŠAUS INGREDIENTAI:
Konservuotų pomidorų
350 g 250 g
Mocarelos sūrio 175 g 125 g
Druskos, raudonėlio, šlakelis aliejaus
Truputį aliejaus skrudinimo lėkštei
LIETUVIŠKAI
Skrudintų patiekalų
Receptai
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 186SC_000316_cluster BALTIC.indd 18 30-11-2009 14:57:1330-11-2009 14:57:13
19
ISPANIŠKAS
OMLETAS
4 PORCIJOS
FUNKCIJA: SKRUDINIMAS
RUOŠIMAS: 10 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 1518 MIN. JEIGU NAUDOJATE VIDUTINĘ ARBA
DIDELĘSKRUDINIMO LĖKŠTĘ
1214 MIN. MAŽAI SKRUDINIMO LĖKŠTEI
Skrudinimo lėkštę, pateptą aliejumi arba sviestu, pakaitinkite 1.
2½ -3 minutes skrudinimo režimu.
Sudėkite griežinėliais pjaustytas bulves ant skrudinimo 2.
lėkštės ir gaminkite skrudinimo režimu 6-8 minutes.
Įmaišykite svogūno ir gaminkite dar 4-5 minutes skrudinimo 3.
režimu. Gaminimo metu vieną kartą pamaišykite.
Tuo tarpu plakimo dubenyje suplakite kiaušinius su pienu, 4.
suberkite druską ir pipirus.
Užpilkite kiaušinių plakinį ant bulvių į skrudinimo lėkštę ir 5.
gaminkite 2-3 minutes skrudinimo režimu.
Patiekite karštas arba šaltas su šviežių daržovių salotomis.6.
Ypatingam atspalviui suteikti:
jeigu mėgstate tikrą auksaspalvį omletą, grilio režimu gaminkite jį 3-4 minutes ilgiau.
I
NGREDIENTAI VIDUTINĖ/DIDELĖ MAŽA
SKRUDINIMO SKRUDINIMO
LĖKŠTĖ LĖKŠTĖ
Šaldytų supjaustytų
bulvių 250 g 150 g
Sviesto arba aliejaus
15 ml 15 ml
(1 arb. šaukšt.) (1 arb. šaukšt.)
Kapoto svogūno 1 vidutinio 1 maža
dydžio galvutė
Kiaušinių 4 3
Pieno 30 ml 30 ml
(2 arb. šaukšt.) (2 arb. šaukšt.)
Druskos, pipirų
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 196SC_000316_cluster BALTIC.indd 19 30-11-2009 14:57:1530-11-2009 14:57:15
20
VIŠTIENA
VYNO PADAŽE
4 PORCIJOS
FUNKCIJA: MIKROBANGOS
RUOŠIMAS: 30 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 1516 MIN.
1 kg vištienos (maždaug)
30 g (2 valg. šaukšt.) sviesto arba margarino
1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos arba sojos
3-4 baziliko lapeliai
1 ½ dl (150 ml) sauso balto vyno
PADAŽUI
100 ml grietinės
1 arb. šaukšt. krakmolo
žiupsnis prieskoninės druskos
½ karčiojo migdolo
PAPUOŠIMUI
200 g tamsių arba šviesių vynuogių
20 g kepintų migdolų dribsnių
Išplaukite ir išdžiovinkite vištieną, supjaustykite porcijomis 1.
ir pašalinkite riebalus.
Sudėkite sviestą arba margariną į mažą indą, atsparų 2.
mikrobangoms. Uždenkite indą ir ištirpinkite 350 W galia
1 minutę, įmaišykite saldžiosios paprikos arba sojos ir šiuo
mišiniu ištepkite vištieną. Sudėkite vištieną į mikrobangoms
atsparų indą, pabarstykite baziliku, supilkite vyną.
Uždenkite ir gaminkite 12 minučių 750 W galia.3.
Sumaišykite grietinę su krakmolu ir supilkite ant vištienos. 4.
Uždengę gaminkite dar 2-3 minutes 750 W galia. Jeigu reikia,
pridėkite druskos ir suberkite tarkuotą kartųjį migdolą.
Perpjaukite vynuoges pusiau ir pašalinkite sėklas.5.
Sudėkite vištieną ant skrudinimo lėkštės, papuoškite 6.
vynuogėmis ir kepintais migdolų dribsniais.
Migdolų dribsnius galite pakepinti paskleidę ant skrudinimo 7.
lėkštės: skrudinimo režimu 2-3 minutes, kas minutę
pamaišant.
OBUOLIŲ
ŠTRUDELIS
68 PORCIJOS
FUNKCIJA: SKRUDINIMAS
RUOŠIMAS: 15 MIN.
GAMINIMO TRUKMĖ: 1516 MIN
INGREDIENTAI
2 apskritimai sluoksniuotos tešlos po 220-240 g
6 obuoliai
1 apelsinas
50 g graikinių riešutų
50 g kedrų riešutėlių
1 arb. šaukšt. (5 ml) cinamono miltelių
50 g šviesių razinų
50 ml romo
50 g cukraus
100 g džiūvėsėlių
A
PTEPIMUI:
1 kiaušinis
50 ml pieno
Pamirkykite razinas rome.
1.
Nuluptus ir skiltelėmis supjaustytus obuolius sumaišykite su 2.
skaldytais graikiniais riešutais, kedro riešutėliais, cukrumi,
apelsino žievele ir cinamonu.
Vieną tešlos apskritimą dalinai uždėkite ant kito ir kočėlu 3.
iškočiokite vientisą gabalą.
Į obuolius sudėkite razinas ir džiūvėsėlius. Džiūvėsėliai sugers 4.
iš obuolių išsiskiriančias sultis.
Sudėkite obuolius su priedais ant tešlos ir suvyniokite 5.
išilgai.
Suformuokite pailgą vyniotinį ir padėkite jį ant skrudinimo 6.
lėkštės. sluoksniuotos tešlos popierių palikite ant skrudinimo
lėkštės. Truputį suspauskite štrudelį.
Įpjaukite jį keliose vietose ir patepkite kiaušinio ir pieno 7.
plakiniu.
Gaminkite skrudinimo režimu 15-16 minučių.8.
6SC_000316_cluster BALTIC.indd 206SC_000316_cluster BALTIC.indd 20 30-11-2009 14:57:1930-11-2009 14:57:19
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24

Whirlpool AMW 834 TB Recipe book

Typ
Recipe book
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

w innych językach