obsługa miksera
1
Na zespół ostrzy założyć
pierścień uszczelniający ,
zwracając uwagę na to, by
p
ierścień był poprawnie włożony w
rowki.
G
Blender przecieka w wypadku,
g
dy uszczelka jest uszkodzona
albo jest niedopasowana.
2 Ustawić zespół nożowy do
podstawy .
3 Przykręcić złożony zespół ostrzy do
dzbanka, mocno dokręcając.
4 Włożyć składniki do dzbanka. Nie
miksować więcej niż 1,2 l płynów,
a w przypadku składników
pieniących się (np. koktajle
mleczne) nie więcej niż 800 ml.
5 W otworze pokrywki umieścić
zakrywkę wlewu.
6 Umieść porywkę, mocno
dociskając, aż się domknie
7 Blender umieścić na podstawie
zasilającej.
G
Urządzenie nie będzie pracowało,
gdy mikser jest źle dopasowany.
8 Wybierz prędkość (zobacz
polecony wykres prędkości).
wskazówki
G
Dla mieszania suchych składników
trzeba pociąć na kawałki,
przesunąć nakrycie wypełniacza,
dalej po uruchomieniu mechanizmu
dodawać kawałki jeden po drugim.
Uważaj na ręce! Dla osiągnięcia
lepszych wyników opróżniaj
pojemnik regularnie.
G
Drobienie przypraw nie jest
zalecanie, ponieważ to może
uszkodzić plastykowe części.
G
Podczas przygotowywania
majonezu dodaj wszystkie składniki
oprócz oleju do blendera. Usuń
nakrycie wypełniacza. Dalej, gdy
urządzenie już pracuje, dodawaj
powoli olej przez otwór w pokrywce.
G
Podczas przygotowywania tłustych
mieszanek, na przykład pasztetów,
dipów, może być potrzebne
oczyszczenie pojemnika. Jeśli
mieszankę trudno jest miksować,
dodaj więcej płynu.
76