Braun FS 20 - 3216 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi

Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla

Nasze produkty zosta∏y zaprojektowane przy
uwzgl´dnieniu najwy˝szych standardów
jakoÊci, funkcjonalnoÊci i wzornictwa.
Gratulujemy udanego zakupu i ˝yczymy du˝o
zadowolenia przy korzystaniu z naszego
urzàdzenia.
Elektryczny parowar jest wyjàtkowo dobrze
przystosowany do obróbki cieplnej warzyw,
ry˝u, ryb, mi´sa i drobiu. Parowanie jest
najdelikatniejszym i najzdrowszym sposobem
przygotowania po˝ywienia, który gwarantuje
zachowanie witamin, minera∏ów oraz natural-
nego koloru i smaku.
W sk∏ad modelu Braun MultiGourmet plus
FS 20 wchodzà 2 koszyki do parowania 5 i 2
ociekacze. Dlatego ma on oko∏o dwa razy
wi´kszà pojemnoÊç ni˝ model Braun
MultiGourmet FS 10 (z wyjàtkiem ry˝u).
Prosimy o uwa˝ne przeczytanie instrukcji
przed u˝yciem urzàdzenia.
Zasady bezpiecznego u˝ytkowania
• Urzàdzenie to nie mo˝e byç u˝ywane przez
dzieci lub osoby fizycznie lub umys∏owo
upoÊledzone, jeÊli nie znajdujà si´ one pod
nadzorem osoby odpowiedzialnej za ich
bezpieczeƒstwo. Zalecamy przechowywaç
urzàdzenie w miejscu niedost´pnym dla
dzieci.
• Przed w∏àczeniem do sieci nale˝y sprawdziç,
czy podane na urzàdzeniu napi´cie znamio-
nowe jest zgodne z napi´ciem w sieci.
• Urzàdzenie jest przeznaczone do u˝ytku
domowego (zobacz tabela przygotowania
potraw).
• Nale˝y u˝ywaç koszyka do parowania 5
tylko razem z ociekaczem 4.
• Do parowania kolorowych potraw (np.
marchewki, papryki, pomidorów itp.) nale˝y
zawsze stosowaç czarny wk∏ad E, aby
uniknàç trwa∏ego zabarwienia bia∏ego
koszyka do parowania 5.
• Czarnà miseczk´ na ry˝ 6 lub czarny wk∏ad
E zdejmowaç z ociekacza 4 tylko razem z
koszykiem do parowania 5.
• Wyjàç wtyczk´ z sieci przed przystàpieniem
do czyszczenia urzàdzenia. Nie zanurzaç
bazy 1 w wodzie.
• Nie wolno dotykaç urzàdzenia bez r´kawic
kuchennych, ani u˝ywaç bez pokrywki 7.
Podczas podnoszenia pokrywki, zawsze
nale˝y uwa˝aç aby nie sparzyç si´ wydoby-
wajàcà si´ parà ani kapiàcà goràcà wodà.
Nale˝y byç ostro˝nym z goràcymi p∏ynami
w ociekaczu.
• Po zakoƒczeniu parowania nale˝y wyciàgnàç
wtyczk´ z gniazdka.
• Przed u˝yciem urzàdzenia nale˝y si´
upewniç czy ponad nim i wokó∏ niego jest
wystarczajàco du˝o wolnego miejsca, w celu
zapobiegni´cia ewentualnym zniszczeniom
np. mebli i innych przedmiotów.
• Podczas u˝ytkowania, urzàdzenie powinno
staç na suchej, poziomej i odpornej na
temperatur´ powierzchni.
• Nie wolno umieszczaç urzàdzenia na goràcej
powierzchni, ani nad otwartym ogniem.
• Urzàdzenia elektryczne Braun spe∏niajà
wymogi odpowiednich norm bezpieczeƒstwa.
Naprawy mogà byç wykonywane tylko przez
autoryzowany serwis. Niefachowe naprawy
mogà spowodowaç zagro˝enie dla u˝ytkow-
nika.
Dana techniczne
• Napi´cie i moc sà podane na tabliczce
znamionowej znajdujàcej si´ na spodzie
urzàdzenia.
• Maksymalna pojemnoÊç: 1,2 l wody.
Opis urzàdzenia
1 Baza
2 Maksymalny poziom wody
(d∏ugie parowanie)
3 Minimalny poziom wody (krótkie parowanie)
4 Ociekacz
(w modelu FS 20 znajdujà si´ 2 sztuki)
5 Koszyk do parowania z otworami
(w modelu FS 20 znajdujà si´ 2 sztuki)
E Czarny wk∏ad (z otworami) do koszyka do
parowania 5 przeznaczony do parowania
potraw barwiàcych (np. marchewka,
papryka, pomidory itp.)
6 Czarna miseczka przeznaczona do ry˝u
(bez otworów) do koszyka do parowania 5
7 Pokrywka (przezroczysta)
8 Przyspieszacz parowania (usuwalny)
9 Element grzejny
0 W∏àcznik/wy∏àcznik z minutnikiem (60 minut)
q Lampka kontrolna dzia∏ania urzàdzenia
w Miejsce na nadmiar kabla zasilajàcego
Uwa
ga: Przed pierwszym u˝yciem nale˝y
umyç wszystkie cz´Êci urzàdzenia w sposób
opisany w cz´Êci «Czyszczenie».
Parowanie
1. Nape∏niç baz´ 1 wodà z kranu i umieÊciç
przyspieszacz parowania 8 w odpowiednim
miejscu. Nie dodawaç do wody ˝adnych
przypraw, sosów, wina itp. Poziom wody
powinien znajdowaç si´ pomi´dzy liniami
okreÊlajàcymi minimalny i maksymalny jej
poziom, w zale˝noÊci od wybranego czasu
parowania.
59
Polski
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 59
2. UmieÊciç nape∏niony koszyk do parowania
na ociekaczu 4 w bazie 1 i nakryç pokrywkà
7. Parowanie bez przykrycia trwa d∏u˝ej i
poch∏ania wi´cej energii elektrycznej.
Model FS 20: Podczas jednoczesnego
u˝ywania obu koszyków do parowania nale˝y
umieÊciç drugi koszyk do parowania wraz
z ociekaczem na ni˝szym koszyku.
3. Podczas u˝ytkowania parowara nale˝y
zapewniç wystarczajàcà odleg∏oÊç ponad i
obok urzàdzenia (od pó∏ek itp.)
4. W∏o˝yç wtyczk´ do gniazdka.
5. Ustawiç minutnik 0. W tym celu trzeba
przekr´ciç pokr´t∏o do 60 minut i cofnàç do
˝àdanego czasu parowania. ZaÊwieci si´
lampka kontrolna q i rozpocznie si´ paro-
wanie.
6. Po up∏yni´ciu czasu parowania, urzàdzenie
wy∏àczy si´ automatycznie, a lampka kontrol-
na zgaÊnie.
7. Aby sprawdziç czy potrawa jest ugotowana,
nale˝y za∏o˝yç d∏ugie r´kawice kuchenne,
wy∏àczyç urzàdzenie i podnieÊç pokrywk´ 7
uwa˝ajàc na wydobywajàcà si´ par´. Nie
dotykajàc ˝adnej z goràcych cz´Êci sprawdziç
potraw´ przy pomocy d∏ugiego widelca.
Aby kontynuowaç parowanie nale˝y nakryç
koszyk do parowania pokrywkà 7 i ponownie
w∏àczyç urzàdzenie.
Model FS 20 przy jednoczesnym stosowaniu
dwóch koszyków do parowania: Aby sprawdziç
czy potrawa przygotowywana w dolnym
koszyku jest ugotowana nale˝y post´powaç
wed∏ug nast´pujàcych wskazówek. Wy∏àczyç
urzàdzenie i zdjàç pokrywk´ 7. Ostro˝nie
zdjàç górny koszyk do parowania (z czarnym
wk∏adem) i postawiç na odwrotnej stronie
pokrywki. Nast´pnie, u˝ywajàc r´kawic
kuchennych ostro˝nie zdjàç ociekacz z
ni˝szego koszyka do parowania i sprawdziç
czy potrawa jest gotowa. Aby kontynuowaç
parowanie w obu koszykach nale˝y umieÊciç
ociekacz na dolnym koszyku, a nast´pnie
postawiç górny koszyk do parowania z
pokrywkà. Ponownie w∏àczyç urzàdzenie.
8. Gdy urzàdzenie wy∏àczy si´ samo i potrawa
jest odpowiednio ugotowana nale˝y wyciàg-
nàç wtyczk´ z gniazdka i pozostawiç urzà-
dzenie do ostygni´cia. Nast´pnie u˝
ywajàc
r´kawic kuchennych zdjàç koszyk do paro-
wania, a czarnà miseczk´ na ry˝ oraz czarny
wk∏ad razem z koszykiem do parowania.
Odwrotna strona pokrywki 7 s∏u˝y jako
podstawka pod koszyk do parowania. Wyjàç
potraw´ z koszyka do parowania lub miseczki
na ry˝ i przyprawiç do smaku.
Model FS 20: Sposób zdejmowania koszyków
zosta∏ opisany w punkcie 7.
9. Kondensat, który skropli∏ si´ do ociekacza 4
mo˝e byç u˝ywany do przyrzàdzania sosów
albo zup.
10. Przed wylaniem wody z bazy 1, roz∏o-
˝eniem lub myciem parowara zawsze nale˝y
poczekaç do wystygni´cia urzàdzenia.
Wyciàgnàç wtyczk´ z gniazdka.
IloÊç wody potrzebnej do parowania
IloÊç potrzebnej wody zale˝y od czasu paro-
wania. Do
parowania poni˝ej 18 minut nale˝y
na
pe∏niç baz´ do linii okreÊlajàcej minimalny
poziom wod
y 3. Do d∏u˝szego parowania –
ponad 18 minut, trzeba nalaç wody do linii
okreÊlajàcej maksymalny poziom wody 2.
Nale˝y si´ upewniç, ˝e przez ca∏y czas paro-
wania woda znajduje si´ na odpowiednim
poziomie, szczególnie gdy parowanie zosta∏o
przed∏u˝one. Gdy z urzàdzenia nie wydobywa
si´ para, nale˝y sprawdziç poziom wody.
Aby to zrobiç, wyciàgnàç wtyczk´ z gniazdka
i poczekaç a˝ urzàdzenie si´ och∏odzi.
Nast´pnie ostro˝nie podnieÊç koszyk do paro-
wania z ociekaczem i dolaç wody.
60
Parowanie w koszyku do parowania 5
(np. warzywa, ryby)
Nale˝y umieÊciç produkty w koszyku do
parowania z otworami 5. Przyprawy dodaje
si´ po zakoƒczeniu parowania.
Do parowania potraw barwiàcych (np. mar-
chewki, papryki, pomidorów itp.) zawsze na-
le˝y u˝ywaç czarnego wk∏adu E, aby zmini-
malizowaç mo˝liwoÊç trwa∏ego zabarwienia
bia∏ego koszyka do parowania 5.
Model FS 20: Podczas jednoczesnego
korzystania z obu koszyków do parowania 5
czarny wk∏ad E lub czarna miseczka przez-
naczona do ry˝u 6 mogà byç stosowane
t
ylko w
górnym koszyku do parowania.
Parowanie w czarne
j miseczce
przeznaczonej do ry˝u 6 (np. r, wypieki)
Nale˝y umieÊciç ry˝/ziarna wraz z p∏ynem,
jeÊli to konieczne, w miseczce przeznac-
zonej do ry˝u. Nast´pnie w∏o˝yç miseczk´
do ry˝u do koszyka do parowania.
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 60
61
Uwaga: Wszystkie cz´Êci zosta∏y zaprojektowane tylko do u˝ytku w elektrycznym parowarze
Braun MultiGourmet. Nie nale˝y ich stosowaç w tradycyjnym piekarniku i kuchence mikrofalowej.
Parowanie w koszyku do parowania 5 i czarnej miseczce przeznaczonej do parowania
ry˝u 6
Uwaga: Podane iloÊci i czas przygotowania zosta∏y podane dla parowania w jednym koszyku do
parowania (np. model FS 10). Do przygotowania mniejszej iloÊci po˝ywienia nale˝y stosowaç
czas parowania podany w tabeli. Do przygotowania wi´kszych iloÊci potraw nale˝y nieco
wyd∏u˝yç czas parowania, jeÊli nie ma wystarczajàcej przestrzeni zapewniajàcej odpowiednià
cyrkulacj´ pary.
Wskazówki do parowania w modelu FS 20: Parowanie w górnym koszyku wymaga wi´cej czasu,
w zwiàzku z tym powinno si´,
• wi´ksze kawa∏ki lub potrawy o d∏u˝szym czasie parowania przygotowywaç w dolnym koszyku
do parowania.
• Podczas jednoczesnego przygotowania ró˝nych potraw o ró˝niàcych si´ okresach parowania
nale˝y: parowaç potrawy o d∏u˝szym czasie parowania w ni˝szym koszyku do parowania.
Po up∏yni´ciu pewnego czasu postawiç górny koszyk zawierajàcy potraw´ o krótszym okresie
parowania na dolnym koszyku do parowania.
Warz
ywa i owoce
• Obciàç grube koƒce kalafiora, broku∏ów i kapusty.
• Zielone, liÊciaste warzywa parowaç najkrócej jak mo˝na, poniewa˝ ∏atwo tracà kolor.
• Mro˝one warzywa nie powinny byç rozmra˝ane przed parowaniem.
Potrawa Rodzaj IloÊç Czas parowania
(orientacyjnie)
Karczochy Êwie˝e 4 (Êrednie) 40–45 min.
Szparagi Êwie˝e 500 g 30–40 min.
Fasola Êwie˝e, ca∏a lub 500 g 25–30 min.
pokrojona
Broku∏y Êwie˝e, ró˝yczki 500 g 15–20 min.
Brukselka Êwie˝e 500 g 20–25 min.
Kapusta Êwie˝a, pokrojona 500 g 25–30 min.
Marchewka Êwie˝a, pokrojona 500 g 20–25 min.
Kalafior Êwie˝y, ró˝yczki 500 g 20–25 min.
Pestki dyni Êwie˝a, pokrojona 500 g 15–20 min.
Koper Êwie˝a, pokrojona 500 g 15–20 min.
Kalarepa Êwie˝a 500 g 20–25 min.
Pory Êwie˝a, pokrojona 500 g 15–20 min.
Grzyby Êwie˝e, ca∏e lub 500 g 20–25 min. (pokrojone
pokrojone 5 min. krócej)
Ziemniaki pokrojone 500 g 20–25 min.
Ziemniaki nieobrane 500 g 30–40 min.
Kukurydza Êwie˝a 2 kolby 55–60 min.
(cz´sto obracajàc)
Jab∏ka Êwie˝e, pokrojone w ósemki 500 g 10–15 min.
Gruszki Êwie˝e, pokrojone w szóstki 500 g 10–15 min.
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 61
62
Ryby i owoce morza
• Mro˝one ryby mogà byç przygotowywane w parowarze bez rozmra˝ania, pod warunkiem ˝e
zosta∏y wczeÊniej podzielone, w tym przypadku czas parowania wyd∏u˝a si´ o oko∏o 10%.
Potrawa Rodzaj IloÊç (orientacyjnie) Czas parowania
Pstràg Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 150 g 18–25 min.
Steki z tuƒczyka Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 200 g 25–30 min.
Leszcz Êwie˝e, w ca∏oÊci 1 kawa∏ek, 400 g 17–25 min.
Filety z karmazyna Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 200 g 15–18 min.
Krewetki mro˝one 450 g 15–20 min.
Ma∏˝e w muszlach 1000 g 18–25 min.
Ka∏amarnica mro˝ona 600 g 20–25 min.
Homary w skorupach 2 kawa∏ki 30–35 min.
Mi
´so, drób i jaja
• Najodpowiedniejsze do parowania jest delikatne mi´so z odrobinà t∏uszczu.
• Mi´so powinno byç dobrze op∏ukane i lekko osuszone, aby wyp∏yn´∏o z niego tak ma∏o soku
jak to mo˝liwe.
• Jaja nale˝y przed parowaniem nak∏uç.
Potrawa Rodzaj IloÊç (orientacyjnie) Czas parowania
Kotlet z indyka Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 150 g 25–30 min.
Udko z kurczaka Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 150 g 25–30 min.
Kotlet z ciel´ciny Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 150 g 30–35 min.
Kotlet z jagni´ciny Êwie˝e 2 kawa∏ki, po 120 g 25–30 min.
Kie∏baski Êwie˝e 2–8 (nale˝y nak∏uç skór´) 8–10 min.
Kie∏baski wo∏owe Êwie˝e 2–8 (nale˝y nak∏uç skór´) 8–13 min.
Jaja na mi´kko w skorupkach 2–10 Êredniej wielkoÊci 10–13 min.
Jaja na twardo w skorupkach 2–10 Êredniej wielkoÊci 15–20 min.
R
, ziarna, wypieki
• Nale˝y stosowaç czarnà miseczk´ do ry˝u 6 i dodawaç wymaganà iloÊç wody lub mleka razem
z ry˝em, ziarnami itp.
• Model FS 20: Podczas jednoczesnego u˝ywania obu koszyków do parowania nale˝y
post´powaç nast´pujàco: Wst´pnie parowaç ry˝ itp. w miseczce przeznaczonej do ry˝u 6
umieszczonej w doln
ym koszyku 5 do parowania nakrytym pokrywkà 7. Po pewnym czasie
na bazie 1 nale˝y umieÊciç drugi koszyk do parowania z innà potrawà, a parowanie ry˝u
kontynuowaç w górn
ym koszyku do parowania.
Potrawa IloÊç Poziom wody IloÊç p∏ynu w Czas parowania
(orientacyjnie) w bazie 1 miseczce do ry˝u 6
Ry˝ Basmati 250 g maksymalny 300–400 ml wody 35–40 min.
Ry˝ d∏ugoziarnisty 250 g maksymalny 300–400 ml wody 35–40 min.
Ry˝ bràzowy 250 g maksymalny 300–400 ml wody 45–50 min.
Ry˝ gotowany na 250 g maksymalny 750 ml mleka 60 min.
mleku
Potrawa indyjska 250 g maksymalny 750–1000 ml wody 20–25 min.
(kukurydza)
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 62
Czyszczenie
Przed czyszczeniem urzàdzenia zawsze
nale˝y wyciàgnàç wtyczk´ z gniazdka.
Wszystkie elementy z wyjàtkiem bazy 1 mogà
byç myte w zmywarce lub r´cznie przy u˝yciu
dost´pnych detergentów. Przyspieszacz
parowania 8 mo˝e byç zdejmowany do
czyszczenia. Baz´ 1 powinno si´ przecieraç
wilgotnà Êciereczkà.
Usuwanie kamienia
Po kilkukrotnym u˝yciu parowara (w zale˝-
noÊci od stopnia twardoÊci wody) element
grzejny 9 w bazie 1 pokryje si´ wapiennym
nalotem. Urzàdzenie nale˝y odkamieniç.
W tym celu trzeba nape∏niç baz´ 5% octem
spo˝ywczym, tak aby przykryç element
grzejny. UmieÊciç przyspieszacz parowania 8
na miejscu. Zamknàç urzàdzenie, pod∏àczyç
do sieci i ustawiç minutnik na 15 minut.
JeÊli po up∏ywie tego czasu kamieƒ jest
nadal widoczny, powtórzyç procedur´. Po
ostygni´ciu octu i urzàdzenia opró˝niç baz´.
3-4-krotnie op∏ukaç baz´ 1 ciep∏à wodà.
Pozosta∏oÊci kamienia mogà byç usuwane
z przyspieszacza parowania za pomocà
szczoteczki.
Producent pozostawia sobie prawo dokony-
wania zmian bez powiadomienia.
Produkt ten spe∏nia wymogi dyrektywy
EMC 2004/108/EC oraz dyrektywy
2006/95/EC dotyczàcej elektrycznych
urzàdzeƒ niskonapi´ciowych.
Prosimy nie wyrzucaç urzàdzenia do
Êmieci po zakoƒczeniu jego u˝ytkowa-
nia. W tym przypadku urzàdzenie powin-
no zostaç dostarczone do najbli˝szego
serwisu Braun lub do adekwatnego punktu
na terenie Paƒstwa kraju, zajmujàcego si´
zbieraniem z rynku tego typu urzàdzeƒ.
Warunki gwarancji
1. Procter and Gamble DS Polska sp. z.o.o.
gwarantuje sprawne dzia∏anie sprz´tu w
okresie 24 miesi´cy od daty jego wydania
Kupujàcemu. Ujawnione w tym okresie
wady b´dà usuwane bezp∏atnie, przez
wymieniony przez firm´ Procter and
Gamble DS Polska sp. z.o.o. auto-
ryzowany punkt serwisowy, w terminie
14 dni od daty dostarczenia sprz´tu do
autoryzowanego punktu serwisowego.
2. Kupujàcy mo˝e wys∏aç sprz´t do naprawy
do najbli˝ej znajdujàcego si´ autoryzowa-
nego punktu serwisowego wymienionego
przez firm´ Procter and Gamble DS
Polska sp. z.o.o. lub skorzystaç z poÊred-
nictwa sklepu, w którym dokona∏ zakupu
sprz´tu. W takim wypadku termin naprawy
ulegnie wyd∏u˝eniu o czas niezb´dny do
dostarczenia i odbioru sprz´tu.
3. Kupujàcy powinien dostarczyç sprz´t w
oryginalnym opakowaniu fabrycznym
dodatkowo zabezpieczonym przed
uszkodzeniem. Uszkodzenia spowodowane
niedostatecznym zabezpieczeniem sprz´tu
nie podlegajà naprawom gwarancyjnym.
4. Niniejsza gwarancja jest wa˝na z
dokumentem zakupu i obowiàzuje na
terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
5. Okres gwarancji przed∏u˝a si´ o czas od
zg∏oszenia wady lub uszkodzenia do
naprawy sprz´tu.
6. Naprawa gwarancyjna nie obejmuje
czynnoÊci przewidzianych w instrukcji, do
wykonania których Kupujàcy zobowiàzany
jest we w∏asnym zakresie i na w∏asny
koszt.
7. Ewentualne oczyszczenie sprz´tu
dokonywane jest na koszt Kupujàcego
wed∏ug cennika danego autoryzowanego
punktu serwisowego i nie b´dzie
traktowane jako naprawa gwarancyjna.
8. Gwarancjà nie sà obj´te:
a) mechaniczne uszkodzenia sprz´tu
spowodowane w czasie jego
u˝ytkowania lub w czasie dostarczania
sprz´tu do naprawy;
b) uszkodzenia i wady wynik∏e na skutek:
u˝ywania sprz´tu do celów innych ni˝
osobisty u˝ytek;
niew∏aÊciwego lub niezgodnego z
instrukcjà u˝ytkowania, konserwacji,
przechowywania lub instalacji;
u˝ywania niew∏aÊciwych materia∏ów
eksploatacyjnych;
napraw dokonywanych przez
nieuprawnione osoby; stwierdzenie
faktu takiej naprawy lub samowol-
nego otwarcia sprz´tu powoduje
utrat´ gwarancji;
przeróbek, zmian konstrukcyjnych lub
u˝ywania do napraw nieoryginalnych
cz´Êci zamiennych firmy Braun;
c) cz´Êci szklane, ˝arówki oÊwietlenia;
d) ostrza i folie do golarek oraz materia∏y
eksploatacyjne.
9. Bez nazwy i modelu sprz´tu, daty jego
zakupu potwierdzonej pieczàtkà i
podpisem sprzedawcy karta gwarancyjna
jest niewa˝na.
10. Niniejsza gwarancja na sprzedany towar
konsumpcyjny nie wy∏àcza, nie ogranicza
ani nie zawiesza uprawnieƒ Kupujàcego
wynikajàcych z niezgodnoÊci towaru z
umowà.
63
3216374_FS10/20 23.10.2007 8:32 Uhr Seite 63
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96
  • Page 97 97
  • Page 98 98
  • Page 99 99
  • Page 100 100
  • Page 101 101
  • Page 102 102
  • Page 103 103
  • Page 104 104
  • Page 105 105

Braun FS 20 - 3216 Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
Niniejsza instrukcja jest również odpowiednia dla