Zelmer ZFP1002W Instrukcja obsługi

Kategoria
Roboty kuchenne
Typ
Instrukcja obsługi
7
ZFP1002W-001_v02
żenia. Dzieci nie powinny bawić się
sprzętem. Nie powinno być wyko-
nywane czyszczenie i konserwacja
sprzętu przez dzieci bez nadzoru.
Nie stawiaj urządzenia na mokrej
powierzchni.
Trzymaj urządzenie i przewód zasi-
lający z daleka od płyt grzewczych
i palników.
Nie wkładaj twardych przedmiotów
(łyżeczka, łopatka, itp.) do misy pod-
czas pracy urządzenia.
Używanie akcesoriów innych niż
rekomendowane przez producenta
może spowodować pożar, porażenie
prądem lub uszkodzenia ciała.
Nie wolno ocierać elektrycznego
przewodu zasilającego o ostre kra-
wędzie ani gorące powierzchnie.
Urządzenia nie wolno dotykać wil-
gotnymi rękoma, wkładać pod stru-
mień bieżącej wody ani zanurzać
w cieczach.
Nie myj metalowych części w zmywarce. Agresywne
środki czyszczące stosowane w tego typu urządze-
niach powodują ciemnienie w/w części. Myj je ręcznie
pod bieżącą wodą z użyciem płynu do mycia naczyń
i miękkiej szczoteczki.
Urządzenie powinno być użytkowane tylko wewnątrz
pomieszczeń.
WSKAWKA
Informacje o produkcie
i wskazówki dotyczące
użytkowania
Urządzenie jest przeznaczone do użytku domowego.
W przypadku wykorzystywania go do celów biznesu
gastronomicznego, warunki gwarancji zmieniają się.
Niniejsze urządzenie nie jest przeznaczone do użytku
zarobkowego lecz skonstruowane z przeznaczeniem
do przetwarzania ilości typowych dla gospodarstwa
domowego itp.
Urządzenie przeznaczone jest do użytku domowego
oraz podobnego zastosowania w miejscach takich jak:
zaplecza kuchenne dla personelu w sklepach, biu-
rach i innych środowiskach pracy,
przez gości w hotelach, motelach i innych obiektach
mieszkalnych,
gospodarstwa agroturystyczne,
pensjonaty typu „bed and breakfast”.
Używaj tylko dla takiej ilości produktów i czasu przy-
gotowania, które typowe dla gospodarstwa domo-
wego; patrz rozdział „Przepisy/składniki/przygotowa-
nie“.
Urządzenie nie wymaga przeglądów ani konserwacji.
Przed pierwszym użyciem usuń wszystkie materiały
opakowaniowe i dokładnie umyj elementy wyposaże-
nia.
Po zakończeniu pracy wyjmij przewód przyłączeniowy
z gniazdka sieci.
UWAGA!
Nieprzestrzeganie grozi
uszkodzeniem mienia
Nie wyciągaj wtyczki z gniazdka sieci pociągając za
przewód.
Napęd postaw w pobliżu gniazdka sieci na twardym
stabilnym podłożu tak, aby nie zasłaniać otworów wen-
tylacyjnych w obudowie.
Urządzenie zawsze podłączaj do gniazdka sieci elek-
trycznej (jedynie prądu przemiennego) o napięciu
zgodnym z podanym na tabliczce znamionowej urzą-
dzenia.
Nie zanurzaj napędu urządzenia w wodzie, ani nie myj
go pod bieżącą wodą.
Do mycia obudowy nie używaj agresywnych deter-
gentów w postaci emulsji, mleczka, past, itp. Mogą
one między innymi usunąć naniesione informacyjne
symbole graczne takie, jak: oznaczenia, znaki ostrze-
gawcze, itp.
Dane techniczne
Parametry techniczne podane na tabliczce znamionowej
wyrobu.
Robot kuchenny jest urządzeniem klasy II.
Robot kuchenny spełnia wymagania obowiązujących norm.
Urządzenie jest zgodne z wymaganiami dyrektyw:
Sprzęt elektryczny przeznaczony do użytku w określo-
nych granicach napięcia (LVD) – 2006/95/EC.
Kompatybilność elektromagnetyczna (EMC)
– 2004/108/EC.
Wyrób oznaczono znakiem CE na tabliczce znamionowej.
Deklaracja zgodności CE znajduje się na stronie
www.zelmer.pl.
8
ZFP1002W-001_v02
Obsługa
Urządzenie i wyposażenie należy przed pierwszym użyciem
dokładnie wyczyścić, patrz rozdział „Czyszczenie i konser-
wacja“.
Przygotowanie
Korpus urządzenia postaw na gładkiej i czystej
powierzchni. Otwory wentylacyjne nie mogą być zasło-
nięte.
Wtyczkę włóż do gniazdka sieciowego.
Miska z wyposażeniem/narzędzia
Niebezpieczeństwo zranienia obracającymi się
narzędziami!
Podczas pracy urządzenia nie wolno wkładać
rąk do miski (po wyłączeniu urządzenia napęd
pracuje jeszcze przez krótki czas). Narzędzia
wymieniaj tylko wtedy, jeżeli napęd jest wyłą-
czony i nieruchomy.
Miskę (6) nałóż na korpus maszyny i przekręć aż do
oporu w kierunku zgodnym z ruchem wskazówek
zegara (nosek miski w wycięciu na korpusie urządzenia
podstawowego).
Załóż narzędzie (8/9) tak, jak opisano w odpowiednim
rozdziale. Wybór narzędzi patrz „Przepisy/składniki/przy-
gotowanie“.
Włóż składniki tak, jak opisano w odpowiednim roz-
dziale. Wybór narzędzi patrz „Przepisy/składniki/przygo-
towanie“.
Nałóż pokrywę (7a) (strzałkę na pokrywie na strzałkę na
uchwycie) i przekręć do oporu w kierunku zgodnym
z ruchem wskazówek zegara, (nosek pokrywy na wycie-
ciu w korpusie urzadzenia).
Strzałki muszą się dokładnie pokrywać jak pokazano
na rysunku.
Pokrętło przełącznika nastaw na żądaną prędkość, patrz
„Przepisy/składniki/przygotowanie“.
Urządzenie daje się włączyć tylko wtedy, jeżeli
miska i pokrywa założone i zablokowane
(obydwa noski w wycięciu na korpusie urzą-
dzenia podstawowego, strzałki na pokrywie
i obudowie pokrywają się).
Nóż uniwersalny
do rozdrabniania, siekania i zagniatania.
Niebezpieczeństwo zranienia ostrymi nożami!
Nóż chwytaj tylko za uchwyt z tworzywa sztucz-
nego (górna część).
Załóż nóż (8a).
Włóż składniki.
Nałóż pokrywę (7a) z popychaczem (7c).
Pokrętło przełącznika (1) nastaw na żądaną prędkość,
patrz „Przepisy/składniki/przygotowanie“.
Opis urządzenia
Otwórz składane kartki z rysunkami.
Korpus urządzenia
1 Przełącznik obrotowy
= stop
= włączenie chwilowe (najwyższa liczba obrotów,
przytrzymaj przełącznik) – funkcja pulse
Zakresy 1–2, prędkość robocza:
= niska liczba obrotów,
= wysoka liczba obrotów.
2 Pokrywa osłaniająca napęd
Pokrywę nałóż, jeżeli mikser nie jest używany.
3 Schowek na przewód zasilający
4 Otwory wentylacyjne
5 Nóżki z przyssawkami
Urządzenie ustawiaj na gładkim i czystym blacie roboczym.
Miska z wyposażeniem/narzędzia
6 Miska
Nałóż i przekręć do oporu w kierunku zgodnym
z ruchem wskazówek zegara (nosek miski w wycięciu na
korpusie urządzenia podstawowego).
7 a Pokrywka
Nałóż (strzałkę na pokrywie na strzałkę na uchwycie)
i przekręć do oporu w kierunku zgodnym z ruchem
wskazówek zegara (nosek pokrywy na wycięciu w kor-
pusie urządzenia, strzałki na pokrywie i obudowie pokry-
wają się).
b Otwór wsypowy
Wyjmij popychacz i włóż produkty.
c Popychacz (= miarka)
Popychanie produktów przeznaczonych do cięcia i tarcia.
8 a Nóż uniwersalny
b Tarcza do ubijania
9 a Uchwyt tarcz
do zamocowania tarcz.
b Tarcza do cięcia – grubo/cienko
c Tarcza do tarcia na wiórki – grubo/drobno
d Tarcza do przecierania
Mikser
10 Pojemnik miksera
Nałóż i przekręć aż do oporu w kierunku przeciwnym do
ruchu wskazówek zegara (zamek bagnetowy).
11 a Pokrywka
Nałóż i przekręć mocno w kierunku przeciwnym do ruchu
wskazówek zegara.
b Otwór wsypowy
Zdejmij lejek i włóż potrzebne składniki.
c Lejek
Ułatwia dodawanie płynnych składników.
9
ZFP1002W-001_v02
W celu dodania składników przekręć przełącznik obro-
towy do pozycji .
Wyjmij popychacz (7c) włóż składniki przez otwór wsy-
powy (7b).
Podczas rozdrabniania i siekania stopień roz-
drabniania wzrasta z czasem przeróbki.
Tarcza do ubijania
do bitej śmietany, piany z białek, do mieszania.
Załóż tarczę do ubijania (8b).
Włóż składniki.
Nałóż pokrywę (7a) z popychaczem (7c).
Pokrętło przełącznika (1) nastaw na żądaną prędkość,
patrz „Przepisy/składniki/przygotowanie“.
W celu dodania składników nastaw pokrętło na stopień .
Wyjmij popychacz (7c) i włóż składniki przez otwór wsy-
powy (7b).
Tarcze do rozdrabniania
Tarcza do cięcia (9b)
np. do cięcia ogórków, kapusty, buraków, kalarepy.
Tarcza do tarcia (9c)
np. do tarcia marchewki, selera.
Tarcza do przecierania (9d)
np. ziemniaków
Niebezpieczeństwo zranienia ostrymi nożami!
Tarcze rozdrabniające chwytaj tylko za uchwyt
z tworzywa sztucznego.
Noże mogą się stępić.
Tarcz do rozdrabniania nie używaj do tarcia
twardego sera.
Załóż uchwyt tarcz (9a).
Załóż tarczę do rozdrabniania (9b/9c/9d).
Odpowiednia strona do cięcia/tarcia musi być zwrócona
do góry.
Nałóż pokrywę (7a).
Pokrętło przełącznika nastaw na żądaną prędkość, patrz
„Przepisy/składniki/przygotowanie“.
Włóż produkty przeznaczone do cięcia lub tarcia (7b)
i popychaj popychaczem (7c) nie używając siły.
Większość produktów można przerabiać przy
zakresie prędkości ; tylko twarde produkty
wymagają zakresu prędkości .
Po pracy
Pokrętło przełącznika nastaw na zakres .
Pokrywę przekręć do oporu w kierunku przeciwnym
do ruchu wskazówek zegara i zdejmij.
Miskę przekręć aż do oporu w kierunku przeciwnym do
ruchu wskazówek zegara i zdejmij.
Wyjmij narzędzie.
Mikser
Niebezpieczeństwo zranienia ostrymi nożami
miksera/obracającym się napędem.
Nie wkładaj rąk do założonego miksera i pracuj
tylko z założoną pokrywą.
Mikser zakładaj i zdejmuj tylko wtedy, jeżeli
urządzenie jest wyłączone a napęd nieruchomy.
Niebezpieczeństwo poparzenia!
Podczas obróbki gorących produktów wydo-
staje się para przez lejek w pokrywie. Można
miksować maksymalnie 0,4 litra gorących pły-
nów.
Uwaga! Mikser może ulec uszkodzeniu.
Nie wolno miksować bardzo mocno zamrożo-
nych owoców ani jarzyn.
Nie włączaj pustego miksera.
Miksowanie
Podczas pracy miksera miska (6) i pokrywa (7a) muszą być
założone i zablokowane.
Wyjmij narzędzia z miski!
Zdejmij pokrywę osłaniającą napęd (2).
Pojemnik miksera (10) nałóż i przekręć aż do oporu
w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
Włóż składniki, patrz "Przepisy/składniki/przygotowanie".
Maksymalna ilość płynnych składników = 1 litra (maksymal-
nie 0,4 litra pieniących lub gorących płynów).
Optymalna ilość miksowanych składników stałych = 100 gra-
mów.
Nałóż pokrywę (11a) i przekręć do oporu w kierunku
przeciwnym do ruchu wskazówek zegara.
Pokrętło przełącznika nastaw na żądaną prędkość, patrz
"Przepisy/składniki/przygotowanie".
Po zmiksowaniu
Pokrętło przełącznika nastaw na zakres .
Mikser przekręć do oporu w kierunku zgodnym
z ruchem wskazówek zegara i zdejmij.
Pokrywę przekręć aż do oporu w kierunku zgodnym
z ruchem wskazówek zegara i zdejmij.
Wskazówka: Mikser umyj najlepiej zaraz po użyciu, patrz
rozdział "Czyszczenie i pielęgnacja".
Dodawanie składników
Pokrętło przełącznika przekręć na (albo jak podano
w przepisie).
Zdejmij pokrywę (11a) i dodaj składniki,
albo
Wyjmij lejek z pokrywy i stałe składniki dodawaj stop-
niowo przez otwór wsypowy (11b),
albo
Płynne składniki dodaj przez lejek (11c).
10
ZFP1002W-001_v02
Usuwanie drobnych usterek
Usterka
Urządzenia nie można włączyć.
Przyczyna
Miska lub pokrywa nie są zablokowane.
Usunięcie usterki
Miskę/pokrywę załóż prawidłowo i zablokuj.
Ponownie włącz urządzenie.
W przypadku wystąpienia innych usterek proszę zwrócić się
do naszego punktu serwisowego.
Czyszczenie i konserwacja
Niebezpieczeństwo porażenia prądem elek-
trycznym!
Korpusu urządzenia nie wolno nigdy zanurzać
w wodzie ani myć pod bieżącą wodą.
Powierzchnia urządzenia może ulec uszkodze-
niu. Nie stosuj żadnych szorujących środków
czyszczących.
Czyszczenie korpusu urządzenia
Wyjmij wtyczkę z gniazdka sieciowego.
Urządzenie wytrzyj wilgotną ścierką.
W razie potrzeby użyj trochę płynu do mycia naczyń.
Czyszczenie miski i wyposażenia
Niebezpieczeństwo zranienia ostrymi nożami!
Noże i tarcze do rozdrabniania chwytaj tylko za
uchwyty z tworzywa sztucznego.
Wszystkie części można myć w zmywarce do naczyń. Zwróć
uwagę, aby części z tworzywa sztucznego nie zostały zablo-
kowane w zmywarce, ponieważ mogą ulec deformacji. Noże
umieść otworem na dół w taki sposób, aby nie uszkodziły
innych elementów.
Przy tarciu marchewki, czerwonej kapusty itp. elementy
z tworzywa sztucznego zabarwiają się na czerwono. Można
je wyczyścić za pomocą kilku kropel oleju jadalnego.
Czyszczenie miksera
Niebezpieczeństwo zranienia ostrymi nożami
miksera!
Noże miksera nie chwytaj gołymi rękoma.
Do czyszczenia noży używaj szczotki.
Mikser umyj najlepiej zaraz po użyciu. W ten sposób nic
nie przyschnie i tworzywo sztuczne nie ulegnie zniszczeniu
(np. pod wpływem olejków eterycznych lub przypraw).
Pokrywę miksera i lejek można myć w zmywarce do naczyń.
Nie wkładaj pojemnika miksera do zmywarki; umyj pod bie-
żącą wodą (nie pozostawiaj pojemnika w wodzie).
Przechowywanie
Nałóż pokrywę osłaniającą napęd (napęd miksera),
(rysunek 2).
Nałóż miskę z narzędziami (rysunek 6).
Przewód zasilający nawiń na uchwyt (rysunek 3).
Przepisy/składniki/przygotowanie
Narzędzie Zakres Czas Przepisy/składniki/przygotowanie
1/2
Zioła i zielenina (z wyjątkiem szczypiorku)
Ilość: 10 do 50 g
Zioła lub zieleninę włóż do suchej miski.
P
Cebula, czosnek
Ilość: od 1 cebuli, poćwiartowanej, do 300 g
od 1 ząbka czosnku do 300 g
Siekaj, aż do odpowiedniego stopnia rozdrobnienia.
2/P wielokrot-
nie po
2 sekundy
Warzywa lub ziemniaki, surowe
(do zupy, sosu, farszu)
Ilość: 50 do 300 g
Jarzyny podziel na większe kawałki i włóż do miski.
2
Twardy ser (np. parmezan)
Ilość: 10 do 200 g
Ser pokój w kostkę i siekaj do żądanego stopnia rozdrobnienia.
2
Bułka tarta
Ilość: 1–4 suche bułki
Bułki pokrój na ćwiartki i siekaj do żądanego stopnia rozdrobnienia.
11
ZFP1002W-001_v02
Narzędzie Zakres Czas Przepisy/składniki/przygotowanie
2
Mięso, wątroba (na mięso siekane, tatar itd.)
Ilość: 10 do 500 g
Usuń kości, chrząstki, skórę i ścięgna. Mięso pokrój w kostkę.
Ciasta mięsne, farsze i pasztety:
Mięso (wołowina, wieprzowina, cielęcina, drób, jak również ryba itd.) włóż do
miski razem z pozostałymi składnikami i przyprawami i mieszaj aż do
wyrobienia ciasta.
2 ok. 1 min
Ciasto drożdżowe
maks. 500 g mąki
30 g drożdży
250 ml ciepłego mleka
1 jajko + 1 żółtko
cukier waniliowy
40 g cukru
60 g tłuszczu (letniego)
otarta skórka z ½ cytryny (aromat skórki cytrynowej)
Wszystkie składniki powinny mieć taką samą temperaturę.
Jeżeli ciasto jest już gładkie, pozostaw je w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
2 ok. 1 min
Ciasto ucierane
4 jajka
250 g cukru
1 paczka cukru waniliowego
250 g masła lub margaryny (o temperaturze pokojowej)
maks. 500 g mąki
1 paczka proszku do pieczenia
125 ml mleka
Ciasto mieszaj tak długo, aż będzie całkiem gładkie i bez grudek.
2 ok.
1,5 min
do 2 min
Sorbet truskawkowy
250 g mrożonych truskawek
100 cukru-pudru
180 ml śmietany (prawie 1 kubek)
Wszystkie składniki włóż do miski. Natychmiast włącz urządzenie,
w przeciwnym przypadku tworzą się grudki. Mieszaj tak długo, aż powstaną
kremowe lody.
1
Piana z białek
Ilość: 2 do 6 białek z jaj
1
Bita śmietana
Ilość: 200 do 400 g
2 ok. 3 min
Puszysty Milk shake (napój mleczny), niskokaloryczny
500 ml mleka (3,5 % tłuszczu)
3 do 4 czubate łyżki proszku (rozpuszczalnego) o smaku owocowym lub
waniliowym
Mleko w kartoniku zamrozić na ok. 3 do 3,5 godzin (nie używaj szklanych
butelek).
Następnie ubij w misce na sztywną pianę.
Następnie dodaj 3 do 4 łyżki proszku (rozpuszczalnego) i krótko zamieszaj.
12
ZFP1002W-001_v02
Narzędzie Zakres Czas Przepisy/składniki/przygotowanie
2/P
Orzechy, migdały
Ilość: 200 do 400 g
Łupiny dokładnie usunąć, w przeciwnym przypadku noże stępię się.
Siekać, aż do żądanego stopnia rozdrobnienia.
2/P
Purée z owoców lub jarzyn
(Przecier jabłkowy, szpinak, przecier marchewkowy, pomidorowy; surowy lub
gotowany)
Produkty i przyprawy włożyć razem do miksera i miksować aż do uzyskania
purée.
2
Mleko waniliowo-bananowe
2 banany
60 g lodów waniliowych (ok. 2 czubate łyżki)
2 paczki cukru waniliowego
ok. 250 ml mleka
Banany obrać, pokroić na kawałki i włożyć do miksera, dodać lody, cukier
waniliowy i mleko.
2
Mleko czekoladowe
80 g do 100 g czekolady
ok. 400 ml gorącego mleka
Czekoladę rozdrobnić w mikserze, dodać gorące mleko i krótko zmiksować.
1 i 2
Majonez
1 jajko
1 łyżeczka musztardy
150 do 200 ml oliwy
1 łyżka soku cytrynowego lub octu
1 szczypta soli
1 szczypta cukru
Wszystkie składniki powinny mieć taką samą temperaturą.
Wszystkie składniki (oprócz oliwy) zamieszać kilka sekund na zakresie 1.
Mikser przełączyć na zakres 2, oliwę dolewać powoli przez lejek i tak długo
miksować, aż powstanie emulsja majonezu.
Majonez spożyć w krótkim czasie; nie przechowywać.
Ekologia – Zadbajmy o środowisko
Każdy użytkownik może przyczynić się do ochrony środowi-
ska. Nie jest to ani trudne, ani zbyt kosztowne. W tym celu:
Opakowanie kartonowe przekaż na makula-
turę. Worki z polietylenu (PE) wrzuć do konte-
nera na plastik.
Zużyte urządzenie oddaj do odpowiedniego
punktu składowania, gdyż znajdujące się
w urządzeniu niebezpieczne składniki mogą
być zagrożeniem dla środowiska.
Nie wyrzucaj urządzenia wraz z odpadami komunalnymi!
Producent nie odpowiada za ewentualne szkody spowodowane
zastosowaniem urządzenia niezgodnym z jego przeznaczeniem lub
niewłaściwą jego obsługą.
Producent zastrzega sobie prawo modykacji wyrobu w każdej chwili,
bez wcześniejszego powiadamiania, w celu dostosowania do prze-
pisów prawnych, norm, dyrektyw albo z przyczyn konstrukcyjnych,
handlowych, estetycznych i innych.
DANE KONTAKTOWE:
zakup części eksploatacyjnych – akcesoriów
http://www.zelmer.pl/akcesoria-agd/
salon rmowy – sprzedaż internetowa
salon@zelmer.pl
wykaz punktów serwisowych
http://www.zelmer.pl/punkty_serwisowe/
infolinia (sprzedaż, reklamacje, serwis)
801 005 500
22 20 55 259
13
ZFP1002W-001_v02
Notes
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
14
ZFP1002W-001_v02
Notes
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8

Zelmer ZFP1002W Instrukcja obsługi

Kategoria
Roboty kuchenne
Typ
Instrukcja obsługi