Whirlpool AMW 584 IX Program Chart

Typ
Program Chart
AMW 586
PL
AMW 584
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
ZALECANA WAGA I ILOŚCI DLA “TRYBU ASYSTENTA
KATEGORIA
POTRAWY
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA
MIĘSO
Ż
EBERKA 700G - 1.2KG UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
ANTRYKOT 2 - 6 SZT UŻYĆ WYŻSZEJ PODSTAWKI DRUCIANEJ
KOTLETY Z JAGNIĘCINY 2 - 8 SZT UŻYĆ WYŻSZEJ PODSTAWKI DRUCIANEJ
KASZANKA 200G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
PARÓWKI, GOTOWANE 4 - 8 SZT UŻYĆ DOLNEJ CZĘŚCI GARNKA DO GOTOWANIA NA
PARZE, ZALAĆ WODĄ.
M
ROŻONE HAMBURGERY 100G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
B
EKON 50G - 150G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
BEFSZTYK 4 - 8 PORCJI NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
DRÓB
F
ILETY Z KURCZAKA, NA
PARZE
300G - 800G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
FILETY Z KURCZAKA,
SMAŻONE
300G - 1KG UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
K
AWAŁKI KURCZAKA,
SMAŻONE
400G - 1,2KG UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
RYBA W CAŁOŚCI, PIECZONA 600G - 1,2KG NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
RYBA W CAŁOŚCI, GOTOWANA 600G - 1,2KG NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
FILETY, NA PARZE 300G - 800G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
RYBY KOTLETY, SMAŻONE 300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
KOTLETY, NA PARZE 300G - 800G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
ZAPIEKANKA MROŻONA 600G - 1,2KG NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
FILETY PANIEROWANE,
ZAMRONE
200G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA PODCZAS
WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
KATEGORIA
POTRAWY
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA
Z
IEMNIAKI, GOTOWANE 300G - 1KG UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
(DÓŁ I POKRYWA)
ZIEMNIAKI, PIECZONE 200G - 1KG NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
ZIEMNIAKI ZAPIEKANKA 4 - 10 PORCJI NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
FRYTKI, ZAMROŻONE 300G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
ZIEMNIAKI KROJONE 300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
ZAMROŻONE 300G - 800G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
MARCHEW 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
GROCH ZIELONY 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
(DÓŁ I POKRYWA)
BROKUŁY 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
KALAFIOR 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
ZAPIEKANKA MROŻONA 400G - 800G NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
WARZYWA PAPRYKA, NA PARZE 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
PAPRYKA, SMAŻONA 200G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
B
AKŁAN 300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
KABACZEK, NA PARZE 200G - 500G UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
KUKURYDZA, KOLBA 300G - 1,0KG UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
POMIDORY 300G - 800G NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
R 100ML - 400ML UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
(DÓŁ I POKRYWA)
RYŻ ZUPY MLECZNE 2 - 4 PORCJI UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
(DÓŁ I POKRYWA)
O
WSIANKA 1 - 2 PORCJI UŻYĆ PORCELANOWEGO TALERZA
MAKARON 1 - 4 PORCJI UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
(DÓŁ I POKRYWA)
MAKARON LASAGNE 4 - 10 PORCJI NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
LASAGNE ZAMRONA 500G - 1,2KG NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
AMW 586
PL
AMW 584
4619- 694- 66461
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
ZALECANA WAGA I ILOŚCI DLA “TRYBU ASYSTENTA
AKCESORIA
PODSTAWKA POD TALERZ OBROTOWY
SZKLANY TALERZ OBROTOWY należy stawiać
na podstawce obrotowej. Na podstaw-
ce talerza obrotowego nie należy kłaść żadnych
innych naczyń.
Zainstalować podstawkę pod talerz obrotowy
wewnątrz kuchenki.
SZKLANY TALERZ OBROTOWY
SZKLANY TA LE RZ OBROTOWY MUSI BYĆ UŻYWANY
zawsze, niezależnie od sposobu gotowania.
y on do zbierania kapiącego sosu oraz
cząstek żywności, które mogłyby zabrudzić i zaplamić
wnętrze kuchenki.
Szklany talerz obrotowy należy umieścić na
jego podstawce.
POKRYWA
POKRYWA jest stosowana do przykrycia
potrawy podczas gotowania i podgrze-
wania wyłącznie za pomocą mikrofal i
pomaga w zmniejszeniu rozpryskiwa-
nia, zatrzymywaniu wilgoci potrawie oraz skróceniu
czasu podgrzewania lub gotowania.
POKRYWĘ NALEŻY STOSOWAĆ do dwupoziomowego
podgrzewania
PODSTAWKA DRUCIANA
P
ODSTAWKĘ DRUCIANĄ NALEŻY STOSOWAĆ
podczas gotowania lub pieczenia z
funkcjami “Wymuszony obieg po-
wietrza” i “Grillowanie”.
PODCZAS GRILLOWANIA BEZ MIKROFAL, należy stosować
wysoką, drucianą podstawkę, aby przybliżyć potrawę
do grzałki grilla znajdującej się na su cie urządzenia.
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE
NALEŻY STOSOW GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE Z ZAMON-
TOWANYM FILTREM SIATKOWYM podczas gotowania pro-
duktów takich, jak ryby, warzywa i ziemniaki.
NALEŻY STOSOW GARNEK DO GOTOWANIA
NA PARZE BEZ FILTRA SIATKOWEGO podczas
gotowania produktów takich, jak ryż,
makaron i biała fasola.
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE NALEŻY ZAWSZE
umieszczać na szklanym talerzu obrotowym.
UCHWYT DO TALERZA DO ZARU
MIENIANIA
NALEŻY UŻYWAĆ DOŁĄCZONEGO UCHWYTU DO
TALERZA DO ZARUMIENIANIA w celu wyjęcia gorące-
go talerza z kuchenki.
DANE TECHNICZNE
OGÓLNE
NA RYNKU DOSTĘPNYCH jest wiele różnorodnych akcesoriów.
Przed ich zakupem, należy upewnić się, czy nadają się do ku-
chenek mikrofalowych.
TALERZ DO ZARUMIENIANIA
U
MIEŚCIĆ ŻYWNOŚĆ BEZPOŚREDNIO NA
TALERZU DO ZARUMIENIANIA.
Zawsze używać szklanego talerza obroto-
wego jako podstawę podczas używania talerza do za-
rumieniania.
NIE WOLNO UMIESZCZAĆ ŻADNYCH NACZYŃ na talerzu do
zarumieniania, gdyż może on się bardzo szybko
nagrzać i uszkodzić naczynie.
TALERZ DO ZARUMIENIANIA może zostać wstępnie na-
grzany przed użyciem (maks. 3 minuty). Zawsze
należy używać funkcji “Crisp” w przypadku wstęp-
nego nagrzewania talerza do zarumieniania.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2800 W
BEZPIECZNIK 16 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 900 W
G
RILL 1600 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
455 X 595 X 560
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
210 X 450 X 420
KATEGORIA
POTRAWY
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA
P
IZZA DOMOWA 2 - 6 PORCJI ROZPOCZĄĆ Z PUSTĄ KUCHENKĄ, TACKI DO
PIECZENIA
PIZZA NA CIENKIM CIEŚCIE,
ZAMRONA
250G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE,
ZAMRONA
300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PIZZA /
PLACEK
PIZZA SCHŁODZONA 200G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
Q
UICHE LORRAINE 1 WYPIEK UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
QUICHE MROŻONE 200G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PLACEK OWOCOWY, DOMOWY 1 WYPIEK UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PLACEK OWOCOWY,
ZAMRONY
300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
DESERY J
ABŁKA PIECZONE 4 - 8 SZT NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
KOMPOTY OWOCOWE 300ML - 800ML UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
SUFLET 2 - 6 PORCJI NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
CHLEBA /
CIASTA
BOCHENEK CHLEBA 4 - 6 SZT UŻYĆ TACKI DO PIECZENIA
BISZKOPT 1 WYPIEK NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
PRAŻONA KUKURYDZA 90G - 100G UMIEŚCIĆ TOREB NA SZKLANYM TALERZU
PRZEKĄSKI PIECZONE ORZECHY 50G - 200G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
S
KRZYDEŁKA, MROŻONE 300G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
NUGGETS, MROŻONE 250G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AMW 584 IX Program Chart

Typ
Program Chart