p
rzypadku pieniących się płynów,
takich jak koktajle mleczne.
●
A
T337/AT338/AT339 - Nigdy nie
m
iksować więcej niż 1,5 litra lub
mniejszą objętość w przypadku
p
ieniących się płynów, takich jak
k
oktajle mleczne.
●
Przepisy koktajli mlecznych – nigdy
n
ie mieszać zamrożonych
składników, które podczas
zamrażania utworzyły jednolitą
zmrożoną masę. Przed dodaniem
do przystawki miksującej zmrożoną
masę należy rozdrobnić.
przed u¯yciem po raz pierwszy
Umyj wszystkie czëÿci: patrz punkt
“czyszczenie”.
legenda
zakrywka wlewu
pokrywa
naczynie: akrylowe AT337,
szklane AT338
ze stali nierdzewnej AT339
pierścień uszczelniający
zespół noży tnących
podstawa
jak u¯ywaç miksera
1 Upewnij sië, ¯e uszczelka jest
dobrze osadzona w gnie¶dzie na
górze zespo¢u ostrzy .
2 Za¢ó¯ zespó¢ ostrzy w podstawce.
3 Nakrëç dzbanek na podstawkë.
4 W¢ó¯/wlej sk¢adniki do dzbanka.
5 AT334/AT337/AT338 - Założyć
pokrywę na naczynie i przekręcić,
upewniając się, że dziobek
naczynia jest całkowicie przykryty
przez pokrywę.
AT339 - nasuæ wieczko na
dzbanek.
6 Założyć zakrywkę wlewu na
pokrywie i docisnąć.
7 Zdjąć zakrywkę gniazda dużej
szybkości .
8 Umieścić nasadkę miksującą na
gnieździe, obrócić w kierunku
zgodnym z ruchem wskazówek
zegara i jednocześnie dopchnąć, aż
zaskoczy .
Następnie dalej obracać w kierunku
zgodnym z ruchem wskazówek
zegara, aż nasadka zaskoczy.
9
Ustawić na maksymalną szybkość.
10 Po uzyskaniu żądanej konsystencji
w
yłączyć urządzenie i wyjąć
n
asadkę miksującą, podtrzymując
ją obiema rękami.
wskazówki
●
Aby zapobiec nieszczelnoÿciom:
●●
zwil¯yj uszczelkë przed
z
a¢o¯eniem, oraz
●●
Upewnić się, że naczynie jest
pewnie zamocowane w
podstawie.
●
Robiåc majonez, umieÿç wszystkie
sk¢adniki - za wyjåtkiem oleju - w
dzbanku. W¢åcz i podczas biegu
zdejmij zatyczkë wlewu; nastëpnie
wlewaj olej powoli i równomiernie.
●
Gęste mieszaniny, np. pasztety,
gęste sosy: Wybrać niską lub
średnią szybkość, w razie potrzeby
zeskrobując resztki. W przypadku
napotkania trudności przy
miksowaniu dodać więcej płynu.
Alternatywnie można wybrać
ustawienie pracy impulsowej, aby
składniki przemieszczały się wokół
noży tnących.
czyszczenie
●
Zawsze rozbierz zespó¢ przed
czyszczeniem.
●
Opróżnić naczynie przed
odkręceniem go od podstawy.
zespół stałych noży
1 Zdejmij i umyj uszczelkë.
2 Oczyścić szczoteczką zespół noży
tnących pod bieżącą wodą. Należy
uważać, aby nie zamoczyć spodu
zespołu noży tnących.
3 Zostaw do wyschniëcia.
inne czëÿci
Zmywać ręcznie w gorącej wodzie
z mydłem.
Alternatywnie naczynie, zakrywkę
wlewu, pokrywę i podstawę można
myć w zmywarce do naczyń.
45