Electrolux EHP601K Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
P³yta ceramiczna
EHP 601
WSKAZÓWKI DOTYCZA˛CE
BEZPIECZEN
´
STWA
Dzie
˛
ki zapoznaniu sie
˛
ze wskazówkami i zaleceniami
zawartymi w instrukcji obsługi be
˛
da
˛
Pan´stwo mogli
prawidłowo obsługiwac´ i w pełni wykorzystywac´ mo-
z˙liwos´ci techniczne ceramicznej płyty do gotowania.
Urza
˛
dzenie moz˙e podła
˛
czyc´ wyła
˛
cznie elektryk z od-
powiednimi kwalifikacjami.
Płyte
˛
ceramiczna
˛
moz˙na uz˙ytkowac´ wyła
˛
cznie po
podła
˛
czeniu i zamontowaniu w zabudowie, gdyz˙ wte-
dy nie istnieje niebezpieczen´stwo dotknie
˛
cia elemen-
tów instalacji elektrycznej pod napie
˛
ciem.
Naprawy urza
˛
dzenia moga
˛
wykonywac´ wyła
˛
cznie
osoby uprawnione. Wszelkie naprawy wykonywane
przez osoby bez odpowiednich kwalifikacji stanowia
˛
duz˙e zagroz˙enie dla uz˙ytkownika urza
˛
dzenia.
Urza
˛
dzenie odła
˛
cza sie
˛
z sieci zasilania elektrycznego
poprzez wyła
˛
czenie zabezpieczenia lub wyje
˛
cie wty-
czki z gniazdka zasilaja
˛
cego.
Nie dopuszczac´, aby dzieci dotykały płyty i naczyn´
znajduja
˛
cych sie
˛
na niej podczas gotowania. Istnieje
zagroz˙enie oparzenia !
Płyta do gotowania po wła
˛
czeniu nagrzewa sie
˛
bardzo
szybko. Płyte
˛
nalez˙y wła
˛
czyc´ dopiero po ustawieniu
naczyn´ z potrawa
˛
do gotowania. W ten sposób unikna
˛
Pan´stwo zbe
˛
dnego zuz˙ycia energii elektrycznej.
Wskaz´nik nagromadzenia energii cieplnej pokazuje,
które pole grzejne jest wła
˛
czone wzgl. czy jest jeszcze
gora
˛
ce.
Gniazdko sieciowe musi znajdowac´ sie
˛
w pobliz˙u płyty
do gotowania. Zwrócic´ uwage
˛
, aby przewód zasilaja
˛
cy
nie stykał sie
˛
z gora
˛
cymi polami grzejnymi. Wykorzy-
stuja
˛
c pola grzejne jako powierzchnie
˛
robocza
˛
lub w
przypadku ustawienia na nich naczyn´ nalez˙y zacho-
wac´ szczególna
˛
ostroz˙nos´c´, gdyz˙ istnieje zagroz˙enie,
z˙e dane pole zostanie wła
˛
czone przez pomyłke
˛
i po-
trawa w odstawionym naczyniu na tym polu zacznie
sie
˛
przypalac´. Po wykorzystaniu pola grzejnego jako
powierzchni roboczej konieczne jest dokładne umycie
tego pola.
Podczas gotowania wzgl. smaz˙enia potraw z olejem i
tłuszczem nie wolno pozostawiac´ płyty bez nadzoru.
Istnieje zagroz˙enie poz˙arem !
Do gotowania na płycie ceramicznej nie wolno stoso-
wac´ naczyn´ z tworzywa sztucznego lub folii aluminio-
wej, poniewaz˙ materiały te topia
˛
sie
˛
w wysokiej tem-
peraturze i moga
˛
uszkodzic´ płyte
˛
.
Nie dopus´cic´ do przedostania sie
˛
cukru w stałej lub
płynnej postaci oraz tworzyw sztucznych na gora
˛
ce
pole grzejne. Podczas stygnie
˛
cia moga
˛
wysta
˛
pic´ na
płycie rysy lub złamania. Jes´li cukier lub tworzywo
sztuczne przedostanie sie
˛
na płyte
˛
ceramiczna
˛
, w
z˙adnym wypadku nie wolno wyła
˛
czyc´ pola grzejnego.
5
SPIS TRES
´
CI
WSKAZÓWKI DOTYCZA
˛
CE BEZPIECZEN
´
STWA ...................................................................................................
ROZPAKOWANIE URZA
˛
DZENIA .............................................................................................................................
OPIS PŁYTY .............................................................................................................................................................
OBSŁUGA ................................................................................................................................................................
MYCIE I KONSERWACJA ......................................................................................................................................
INSTALACJA ...........................................................................................................................................................
USTERKI ................................................................................................................................................................
DANE TECHNICZNE ................................................................................................................................................
5
6
6
6
7
8
9
9
Szanowni Klienci !
Gratulujemy Pan´stwu zakupu ceramicznej płyty do gotowania marki ELECTROLUX !
Nabywaja˛c te˛ płyte˛ dokonali Pan´stwo trafnego wyboru i postawili na wysoka˛ jakos´c´ sprze˛tu. Przed
przysta˛pieniem do podła˛czenia i eksploatacji urza˛dzenia prosimy o dokładne zapoznanie sie˛ z instrukcja˛
obsługi, która pomoz˙e Pan´stwu w prawidłowej eksploatacji sprze˛tu.
Resztki cukru i tworzywa sztucznego nalez˙y usuna
˛
c´
ra
˛
czka
˛
skrobaka. Chronic´ re
˛
ce przed oparzeniem.
Do gotowania na płycie ceramicznej stosowac´ tylko
garnki i patelnie z równym dnem i bez ostrych krawe
˛
-
dzi. W przeciwnym razie moz˙na zarysowac´ płyte
˛
.
Ceramiczna płyta do gotowania jest odporna na wy-
sokie temperatury. Zarówno niska, jak i wysoka tem-
peratura nie sa
˛
dla niej szkodliwe. Jednakz˙e nie wolno
dopus´cic´, aby na płyte
˛
upadły przedmioty. Punktowe
uszkodzenia powierzchni płyty (np. upadnie
˛
cie butelki
z przyprawami) moz˙e spowodowac´ rysy lub pe
˛
knie
˛
cia
płyty.
Resztki potraw, które wykipiały podczas gotowania,
moga
˛
przedostac´ sie
˛
do instalacji elektrycznej pod
napie
˛
ciem poprzez uszkodzone miejsce na ycie.
W przypadku wysta
˛
pienia pe
˛
knie
˛
c´, złaman´ i zaryso-
wan´ płyty ceramicznej nalez˙y natychmiast wyła
˛
czyc´
pole grzejne i wyja
˛
c´ wtyczke
˛
z gniazdka. Wyła
˛
czyc´
zabezpieczenie lub wyja
˛
c´ wtyczke
˛
z gniazdka i zgłosic´
usterke
˛
w autoryzowanym zakładzie serwisowym.
Przestrzegac´ wskazówek dotycza˛cych konserwa-
cji i mycia. W przypadku nieprawidłowej obsługi i
nieprzestrzegania przepisów bezpieczen´stwa fir-
ma ELECTROLUX nie ponosi z˙adnej odpowie-
dzialnos´ci za powstałe szkody.
Instrukcje
˛
obsługi zachowac´
przez cały czas eksploatacji urza˛dzenia !
ROZPAKOWANIE URZA˛DZENIA
Urza
˛
dzenie nalez˙y rozpakowac´ i sprawdzic´,
czy nie zostało uszkodzone podczas trans-
portu. W przypadku stwierdzenia jakichkol-
wiek uszkodzen´ płyty ceramicznej nalez˙y niezwłocznie
zgłosic´ to w miejscu zakupu.
Opakowanie nalez˙y usuna
˛
c´ zgodnie z przepisami o
ochronie s´rodowiska.
OPIS PŁYTY
1. Pole grzejne s´r 180 mm 1700 W
2. Pole grzejne s´r 145 mm 1200 W
3. Pole grzejne s´r 180 mm 1800 W
4. Pole grzejne s´r 145 mm 1200 W
5. Wskaz´nik nagromadzonej energii cieplnej dla po-
szczególnych pól grzejnych
PRZED PIERWSZYM WŁA˛CZENIEM
Przed pierwszym wła
˛
czeniem płyty ceramicznej nale-
z˙y ja
˛
dokładnie umyc´, aby usuna
˛
c´ pozostałos´ci po
procesie produkcyjnym.
Ceramiczna
˛
płyte
˛
i rame
˛
nalez˙y myc´ ciepła
˛
woda
˛
z
dodatkiem łagodnego s´rodka do mycia, a naste
˛
pnie
wytrzec´ do sucha.
W celu sprawdzenia funkcjonowania pól grzejnych
nalez˙y je na krótko wła
˛
czyc´.
Po pierwszym wła
˛
czeniu moz˙e byc´ chwilowo wyczu-
walny specyficzny zapach.
OBSŁUGA
POLA GRZEJNE
Pola grzejne sa
˛
wyraz´nie oznaczone na płycie cerami-
cznej. Tylko wła
˛
czone pole grzejne jest nagrzewane, a
pozostała powierzchnia nie jest nagrzewana.
Poszczególne pola grzejne wła
˛
cza sie
˛
wyła
˛
cza za pomo-
ca
˛
pokre
˛
tła (jednego z czterech pokre
˛
teł) odpowiadaja
˛
-
cemu danemu polu w zakresie
od 1 do 12. Pokre
˛
tła moz˙na po-
kre
˛
cac´ w lewo i w prawo.
1 = najniz˙sza moc grzejna
12 = najwyz˙sza moc grzejna.
Rys.2
WSKAZ
´
NIK NAGROMADZONEJ ENERGII
CIEPLNEJ DLA POSZCZEGÓLNYCH PÓL
GRZEJNYCH
Wskaz´nik nagromadzonej energii cieplnej (składaja
˛
cy
sie
˛
z czterech lampek kontrolnych) zapala sie
˛
, kiedy na
powierzchni odpowiedniego pola grzejnego wysta
˛
pi tem-
peratura, przy której istnieje zagroz˙enie oparzenia. Rów-
niez˙ po wyła
˛
czeniu urza
˛
dzenia lampka kontrolna gas´nie
dopiero wtedy, kiedy nie istnieje juz˙ zagroz˙enie oparze-
nia (przy 50
o
C).
Rys.3 Rys.4
6
Rys.1
NACZYNIA DO GOTOWANIA
NA YCIE CERAMICZNEJ
Nalez˙y uz˙ywac´ naczyn´ specjalnie przeznaczonych do
gotowania na płycie ceramicznej. Stosuja
˛
c okres´lone
naczynia nalez˙y przestrzegac´ wskazówek producenta
naczyn´.
Naczynia z dnem aluminiowym lub miedzianym mo-
ga˛ pozostawiac´ metaliczne przefarbowania, których
nie da sie
˛
usuna˛c´. Szczególna˛ uwage
˛
nalez˙y zwrócic´
przy stosowaniu naczyn´ emaliowanych. Nie stawiac´
pustego garnka na wła˛czone pole grzejne, gdyz˙ moz˙-
na w ten sposób uszkodzic´ dno garnka i podczas
przesuwania garnek be
˛
dzie powodował zarysowania
na płycie ceramicznej.
Stosowac´ sie
˛
do poniz˙szych zalecen´ w za-
kresie optymalnego wykorzystania energii
elektrycznej, czasu i sposobu gotowania:
Kupowac´ garnki przeznaczone do gotowania na pły-
tach ceramicznych.
DNO GARNKÓW
Naczynia do gotowania i pieczenia powinny posiadac´
równe i gładkie dno. Naczynia o ostrych krawe
˛
dziach
moga
˛
powodowac´ zarysowania i szoruja
˛
płyte
˛
cerami-
czna
˛
.
W stanie zimnym dno garnka moz˙e byc´ lekko wgłe
˛
bione
do wewna
˛
trz, poniewaz˙ rozszerza sie
˛
wskutek wysokiej
temperatury, równiez˙ w ten sposób ciepło pola grzejnego
jest przyjmowane optymalnie.
prawidłowo
nieprawidłowo
Rys.5
WIELKOS
´
C
´
GARNKÓW
Wielkos´c´ dna garnka lub patelni powinna odpowiadac´
s´rednicy pola grzejnego.
POKRYWKI GARNKÓW
Pokrywka na garnku zapobiega ulatnianiu sie
˛
ciepła,
skraca czas gotowania i obniz˙a zuz˙ycie energii elektry-
cznej.
MYCIE I KONSERWACJA
W przypadku mycia płyty ceramicznej
obowia˛zuja˛ te same zalecenia, które do-
tycza˛ mycia powierzchni szklanych.
W z˙adnym wypadku nie wolno stosowac´ szoruja˛-
cych i agresywnych s´rodków do mycia oraz ga˛bek
o ostrej powierzchni.
MYCIE PO KAZ
˙
DYM UZ
˙
YTKOWANIU
Lekkie zabrudzenia bez przypalen´ nalez˙y zmywac´
wilgotna
˛
szmatka
˛
bez dodawania s´rodków do mycia.
Przy zastosowaniu s´rodka do mycia moga
˛
wysta
˛
pic´
niebieskawe przefarbowania. Plamy te nie zawsze
daja
˛
sie
˛
usuna
˛
c´ przy pierwszym myciu i nie moz˙na ich
usuna
˛
c´ nawet specjalnymi s´rodkami do mycia.
Rys.6
Zabrudzenia mocno przypalone nalez˙y usuwac´
skrobakiem, naste
˛
pnie zmyc´ powierzchnie
˛
płyty wil-
gotna
˛
szmatka
˛
.
Rys.7
USUWANIE PLAM
Jasne plamy (pozostałos´ci po aluminium) moz˙na
usuwac´ z pola grzejnego specjalnym s´rodkiem do
mycia po ostygnie
˛
ciu płyty. Pozostałos´ci z wapnia (po
gotowanej wodzie) moz˙na usuna
˛
c´ octem lub specjal-
nymi s´rodkami do mycia.
Rys.8 Rys. 9
Podczas usuwania cukru, potraw z zawartos´cia˛
cukru lub folii aluminiowej pola grzejne nie moga˛
byc´ wyła˛czone !
Resztki potraw nalez˙y natychmiast usuwac´ z gora
˛
cego
pola grzejnego skrobakiem. Po usunie
˛
ciu zabrudzen´
moz˙na wyła
˛
czyc´ pole grzejne i po ostygnie
˛
ciu jeszcze
raz umyc´ specjalnym s´rodkiem do mycia.
Specjalne s´rodki do mycia płyt ceramicznych moz˙na
nabyc´ w sklepach specjalistycznych ze sprze
˛
tem gospo-
darstwa domowego lub w drogeriach i sklepach chemi-
cznych. Natomiast skrobak moz˙na kupic´ w sklepach z
artykułami malarskimi lub ze sprze
˛
tem modelarskim.
Nie nakładac´ s´rodków do mycia na gora
˛
ce pola grzejne.
Zaleca sie
˛
nałoz˙enie s´rodka do mycia, pozostawienie go
do wyschnie
˛
cia, a naste
˛
pnie zeskrobanie na wilgotno.
7
Pozostała
˛
resztke
˛
s´rodka do mycia nalez˙y zetrzec´ wilgot-
na
˛
szmatka
˛
przed ponownym nagrzaniem sie
˛
pola grzej-
nego. W przeciwnym razie s´rodek moz˙e oddziaływac´
z˙ra
˛
co na płyte
˛
ceramiczna
˛
.
--------------------------------------------------------------------
Producent nie ponosi odpowiedzialnos´c´ za uszko-
dzenia płyty ceramicznej wskutek niewłas´ciwie wy-
konywanych czynnos´ci konserwacyjnych !
--------------------------------------------------------------------
INSTALACJA
1. Otwór na płyte
˛
ceramiczna
˛
nalez˙y wycia
˛
c´ zgodnie z
podanymi wymiarami wzgl. według szablonu. Uchwyty
spre
˛
z˙ynuja
˛
ce zamocowac´ w otworze s´rubami be
˛
da
˛
cymi
na wyposaz˙eniu. Uchwyty nalez˙y umies´cic´ według zała
˛
-
czonego szablonu. Górna krawe
˛
dz´yty stanowi opór.
Rys.10
2. Powierzchnia osłonowa w obszarze ramy musi byc´
czysta. Sprawdzic´ na dolnej krawe
˛
dzi ramy płyty cerami-
cznej, czy uszczelka znajduje sie
˛
w prawidłowej pozycji i
jest szczelna. Włoz˙yc´ płyte
˛
ceramiczna
˛
od góry, wprowa-
dzic´ jednostronnie w otwory pod uchwyty, naste
˛
pnie moc-
no nacisna
˛
c´ po drugiej stronie do momentu, az˙ wszystkie
uchwyty zaskocza
˛
. Na płyte
˛
została seryjnie nałoz˙ona
tas´ma uszczelniaja
˛
ca, dlatego przy zamocowaniu uchwy-
tów zatrzaskowych nie wolno stosowac´ dodatkowego
materiału uszczelniaja
˛
cego (ze wzgle
˛
du na ewentualna
˛
koniecznos´c´ demontaz˙u i interwencje
˛
serwisowa
˛
).
Rys.11
3. Poła
˛
czyc´ wtyczke
˛
z gniazdkiem. Podła
˛
czyc´ prawidło-
wo płyte
˛
(oddzielne podła
˛
czenie uziemienia nie jest ko-
nieczne).
Podła
˛
czenie sterownika lub piekarnika jest opisane w
instrukcji tych urza
˛
dzen´. Aby zapewnic´ prawidłowe fun-
kcjonowanie urza
˛
dzenia do płyty wolno podła
˛
czac´ tylko
sterowniki podane przez producenta.
Podła˛czenia płyty ceramicznej do gotowania moz˙e
wykonac´ wyła˛cznie monter z odpowiednimi kwa-
lifikacjami.
Nalez˙y zapewnic´ ochrone
˛
przed przypadkowym
dotknie
˛
ciem do przewodów elektrycznych po-
przez prawidłowa˛ zabudowe
˛
.
UWAGA !
Przy osłonach kamiennych i płytach ceramicznych
moz˙na zaklejac´ spre
˛
z˙yny mocuja˛ce. Jes´li płyta be
˛
-
dzie mocowana kitem silikonowym, nie wolno dopu-
s´cic´ do przedostania sie
˛
silikonu pomie
˛
dzy płyte
˛
ceramiczna˛ i osłone
˛
blatu, poniewaz˙ wtedy profil
uszczelniaja˛cy przyklei sie
˛
do płyty.
Demontaz˙ ceramicznej płyty do gotowania :
1. Urza
˛
dzenie wyła
˛
czyc´ z sieci zasilaja
˛
cej.
2. Z boku w obszarze uchwytów mocuja
˛
cych wsuna
˛
c´ pod
płyte
˛
czysta
˛
szpachelke
˛
, aby zabezpieczyc´ płyte
˛
przed
porysowaniem, naste
˛
pnie dłuto płaskie wsuna
˛
c´ pod ra-
me
˛
szpachelki i podnies´c´.
Odste
˛
p pomie
˛
dzy dolna
˛
cze
˛
s´cia
˛
płyty a szafka
˛
znajduja
˛
-
ca
˛
sie
˛
pod nia
˛
musi wynosic´ przynajmniej 20 mm.
Rys.12
UWAGA !
W przypadku koniecznos´ci wykonania naprawy,
urza˛dzenie nalez˙y wyła˛czyc´ z sieci zasilania ele-
ktrycznego.
Jes´li na powierzchni yty widoczna be
˛
dzie rysa,
nalez˙y urza˛dzenie wyła˛czyc´ z sieci zasilania ele-
ktrycznego.
W przypadku wysta
˛
pienia zarysowan´ na powierzchni
płyty do gotowania, nalez˙y natychmiast urza
˛
dzenie od-
ła
˛
czyc´ od z´ródła zasilania elektrycznego.
USTERKI
W przypadku wysta
˛
pienia usterki nalez˙y przed zgłosze-
niem w autoryzowanym zakładzie serwisowym wykonac´
naste
˛
puja
˛
ce czynnos´ci sprawdzaja
˛
ce :
Podczas grzania słychac´ odgłos burczenia
8
Nie jest to z˙adne uszkodzenie. Przy wyz˙szej tempe-
raturze odgłos zniknie.
Kolorowe przefarbowania na płycie ceramicznej
Nie sa
˛
to zmiany materiału lecz przypalone i nie usu-
nie
˛
te pozostałos´ci gotowanych potraw. Nie maja
˛
z˙ad-
nego wpływu na funkcjonowanie i trwałos´c´ płyty cera-
micznej.
Przed wezwaniem montera z autoryzowanego zakładu
serwisowego nalez˙y upewnic´ sie
˛
, czy usterki nie moz˙na
usuna
˛
c´ samodzielnie stosuja
˛
c sie
˛
do wyz˙ej podanych
wskazówek i czy zabezpieczenia w instalacji działaja
˛
prawidłowo.
UWAGA !
W przypadku wysta˛pienia pe
˛
knie
˛
c´, zarysowan´ i in-
nych uszkodzen´ płyty ceramicznej, nalez˙y płyte
˛
na-
tychmiast odła˛czyc´ od z´ródła zasilania elektryczne-
go wyjmuja˛c wtyczke
˛
z gniazdka lub wykre
˛
caja˛c za-
bezpieczenia, a naste
˛
pnie zgłosic´ usterke
˛
w autory-
zowanym zakładzie serwisowym.
Dane te znajduja
˛
sie
˛
na tabliczce znamionowej opisanej
w rozdziale "Dane techniczne".
DANE TECHNICZNE
Wymiary zewne
˛
trzne
długos´c´ 572 mm
szerokos´c´ 502 mm
wysokos´c´ 49 mm
Wymiary wycie
˛
cia
długos´c´ 560 mm
szerokos´c´ 490 mm
Napie
˛
cie 230 V ~ 50 Hz
Wartos´c´ podła
˛
czenia 6,0 kW
Tabliczka znamionowa
Producent zastrzega sobie prawo
wprowadzania zmian technicznych.
bm
9
Przy zgłoszeniu nalez˙y podac´ naste
˛
puja
˛
ce informacje:
Typ urza˛dzenia ....................................................
Model ....................................................
Nr fabryczny ....................................................
32'à &=(1,('2,167$/$&-,(/(.75<&=1(-
3URVLP\R]DSR]QDQLHLQVWDODWRUD]SRQL V] LQIRUPDFM
8U] G]HQLD NXFKHQQH R VXPDU\F]QHM PRF\ SU]HNUDF]DM FHM  N: SRGá F]DP\ GR
LQVWDODFMLWUyMID]RZHM
2F]\ZL FLHLVWQLHMHWHFKQLF]QDPR OLZR üSRGá F]HQLDGRMHGQHMID]\OXEGZyFKID]
DOH REFL HQLH MHGQHM ] ID] PRF QS  N: ]XSHáQLH QRUPDOQH SU]\ F]HQLX
F]WHUHFK SyO SRGF]DV JRWRZDQLD RELDGX QLH ]DZV]H MHVW PR OLZH D ] SHZQR FL
XWUXGQLDNRU]\VWDQLH]LQQ\FKRGELRUQLNyZHQHUJLLHOHNWU\F]QHMLMHVWQLHSUDNW\F]QH
'RWU]HFKID]SRGá F]DP\]JRGQLH]U\V
 3LHNDUQLNZ\SRVD RQ\ZSRNU WáDGRUHJXODFMLSá\W\
HOHNWU\F]QHM
 6WHURZQLN]DVLODM F\Sá\W HOHNWU\F]Q
 3á\W HOHNWU\F]Q Z\SRVD RQ ZSRNU WáDE G
VWHURZDQLHGRW\NRZH
8:$*$
-H OLRERNVW\NXLVWQLHMHVW\Ná F]\P\MHPRVWNLHP
'RVW\NyZ±PR QDSRGá F]\üZ\á F]QLHSU]HZyG]HURZ\
32'à &=(1,()$=<*52=,63$/(1,(085= '=(1,$
8:$*$ 
3U]HZRG\ID]RZH PRJ PLHü NRORU QSF]DUQ\ OXE EU ]RZ\ 1LHGRSXV]F]DOQH MHVW
SURZDG]HQLHID]SU]HZRGHPQLHELHVNLPD]ZáDV]F]D yáWR]LHORQ\P
'RGZyFKID]SRGá F]DP\
]JRGQLH]U\V
Sá\W HOHNWU\F]Q ]IDEU\F]QLH
Z\SURZDG]RQ\PQD]HZQ WU]
SU]HZRGHP
'RMHGQHMID]\SRGá F]DP\]JRGQLH]U\V
SLHNDUQLNMDNRVDPRG]LHOQHXU] G]HQLH
1LHSUDZLGáRZHSRGá F]HQLHXU] G]HQLDGRLQVWDODFMLHOHNWU\F]QHMSRZRGXMH
]Z\NOHVSDOHQLHMHJRHOHPHQWyZZHZQ WU]Q\FKFRSRFL JD]DVRE GRGDWNRZH
NRV]WDLSR]EDZLDSUDZDNRU]\VWDQLD]XSUDZQLH JZDUDQFML
)LUPD(OHFWUROX[3RODQGQLHSRQRVLRGSRZLHG]LDOQR FL
]DQLHSUDZLGáRZHSRGá F]HQLHXU] G]HQLDLHZHQWXDOQHNRQVHNZHQFMH
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Electrolux EHP601K Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi