Electrolux EHL605X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
P³yta ceramiczna
EHL 605
WSKAZÓWKI DOTYCZA˛CE
BEZPIECZEN
´
STWA
Dzie
˛
ki zapoznaniu sie
˛
ze wskazówkami i zaleceniami
zawartymi w instrukcji obsługi be
˛
da
˛
Pan´stwo mogli
prawidłowo obsługiwac´ i w pełni wykorzystywac´ mo-
z˙liwos´ci techniczne ceramicznej płyty do gotowania.
Urza
˛
dzenie moz˙e podła
˛
czyc´ wyła
˛
cznie elektryk z od-
powiednimi kwalifikacjami.
Płyte
˛
ceramiczna
˛
moz˙na uz˙ytkowac´ wyła
˛
cznie po
podła
˛
czeniu i zamontowaniu w zabudowie, gdyz˙ wte-
dy nie istnieje niebezpieczen´stwo dotknie
˛
cia elemen-
tów instalacji elektrycznej pod napie
˛
ciem.
Naprawy urza
˛
dzenia moga
˛
wykonywac´ wyła
˛
cznie
osoby uprawnione. Wszelkie naprawy wykonywane
przez osoby bez odpowiednich kwalifikacji stanowia
˛
duz˙e zagroz˙enie dla uz˙ytkownika urza
˛
dzenia.
Urza
˛
dzenie odła
˛
cza sie
˛
z sieci zasilania elektrycznego
poprzez wyła
˛
czenie zabezpieczenia lub wyje
˛
cie wty-
czki z gniazdka zasilaja
˛
cego.
Nie dopuszczac´, aby dzieci dotykały płyty i naczyn´
znajduja
˛
cych sie
˛
na niej podczas gotowania. Istnieje
zagroz˙enie oparzenia !
Płyta do gotowania po wła
˛
czeniu nagrzewa sie
˛
bardzo
szybko. Płyte
˛
nalez˙y wła
˛
czyc´ dopiero po ustawieniu
naczyn´ z potrawa
˛
do gotowania. W ten sposób unikna
˛
Pan´stwo zbe
˛
dnego zuz˙ycia energii elektrycznej.
Wskaz´nik nagromadzenia energii cieplnej pokazuje,
które pole grzejne jest wła
˛
czone wzgl. czy jest jeszcze
gora
˛
ce.
Gniazdko sieciowe powinno znajdowac´ sie
˛
w pobliz˙u
płyty do gotowania. Zwrócic´ uwage
˛
, aby przewód
zasilaja
˛
cy nie stykał sie
˛
z gora
˛
cymi polami grzejnymi.
Wykorzystuja
˛
c pola grzejne jako powierzchnie
˛
robo-
cza
˛
lub w przypadku ustawienia na nich naczyn´ nalez˙y
zachowac´ szczególna
˛
ostroz˙nos´c´, gdyz˙ istnieje za-
groz˙enie, z˙e dane pole zostanie wła
˛
czone przez po-
myłke
˛
i potrawa w odstawionym naczyniu na tym polu
zacznie sie
˛
przypalac´. Po wykorzystaniu pola grzejne-
go jako powierzchni roboczej konieczne jest dokładne
umycie tego pola.
Podczas gotowania wzgl. smaz˙enia potraw z olejem i
tłuszczem nie wolno pozostawiac´ płyty bez nadzoru.
Istnieje zagroz˙enie poz˙arem !
Do gotowania na płycie ceramicznej nie wolno stoso-
wac´ naczyn´ z tworzywa sztucznego lub folii aluminio-
wej, poniewaz˙ materiy te topia
˛
sie
˛
w wysokiej tem-
peraturze i moga
˛
uszkodzic´ płyte
˛
.
Nie dopus´cic´ do przedostania sie
˛
cukru w stałej lub
płynnej postaci oraz tworzyw sztucznych na gora
˛
ce
pole grzejne. Podczas stygnie
˛
cia moga
˛
wysta
˛
pic´ na
płycie rysy lub złamania. Jes´li cukier lub tworzywo
5
SPIS TRES
´
CI
WSKAZÓWKI DOTYCZA
˛
CE BEZPIECZEN
´
STWA ...................................................................................................
ROZPAKOWANIE URZA
˛
DZENIA .............................................................................................................................
OPIS PŁYTY CERAMICZNEJ DO GOTOWANIA.....................................................................................................
OBSŁUGA ................................................................................................................................................................
MYCIE I KONSERWACJA ......................................................................................................................................
INSTALACJA ...........................................................................................................................................................
USTERKI ................................................................................................................................................................
DANE TECHNICZNE ................................................................................................................................................
5
6
6
6
7
8
9
9
Szanowni Klienci !
Gratulujemy Pan´stwu zakupu ceramicznej płyty do gotowania marki ELECTROLUX !
Nabywaja˛c te˛ płyte˛ dokonali Pan´stwo trafnego wyboru i postawili na wysoka˛ jakos´c´ sprze˛tu.
Przed przysta˛pieniem do podła˛czenia i eksploatacji urza˛dzenia prosimy o dokładne zapoznanie sie˛ z
instrukcja˛ obsługi, która pomoz˙e Pan´stwu w prawidłowej eksploatacji sprze˛tu.
sztuczne przedostanie sie
˛
na płyte
˛
ceramiczna
˛
, w
z˙adnym wypadku nie wolno wyła
˛
czyc´ pola grzejnego.
Resztki cukru i tworzywa sztucznego nalez˙y usuna
˛
c´
ra
˛
czka
˛
skrobaka. Chronic´ re
˛
ce przed oparzeniem.
Do gotowania na płycie ceramicznej stosowac´ tylko
garnki i patelnie z równym dnem i bez ostrych krawe
˛
-
dzi. W przeciwnym razie moz˙na zarysowac´ płyte
˛
.
Ceramiczna płyta do gotowania jest odporna na wy-
sokie temperatury. Zarówno niska, jak i wysoka tem-
peratura nie sa
˛
dla niej szkodliwe. Jednakz˙e nie wolno
dopus´cic´, aby na płyte
˛
upadły przedmioty. Punktowe
uszkodzenia powierzchni płyty (np. upadnie
˛
cie butelki
z przyprawami) moz˙e spowodowac´ rysy lub pe
˛
knie
˛
cia
płyty.
Resztki potraw, które wykipiały podczas gotowania,
moga
˛
przedostac´ sie
˛
do instalacji elektrycznej pod
napie
˛
ciem poprzez uszkodzone miejsce na ycie.
W przypadku wysta
˛
pienia pe
˛
knie
˛
c´, złaman´ i zaryso-
wan´ płyty ceramicznej nalez˙y natychmiast wyła
˛
czyc´
pole grzejne i wyja
˛
c´ wtyczke
˛
z gniazdka. Wyła
˛
czyc´
zabezpieczenie lub wyja
˛
c´ wtyczke
˛
z gniazdka i zgłosic´
usterke
˛
w autoryzowanym zakładzie serwisowym.
Przestrzegac´ wskazówek dotycza˛cych konserwa-
cji i mycia. W przypadku nieprawidłowej obsługi i
nieprzestrzegania przepisów bezpieczen´stwa fir-
ma ELECTROLUX nie ponosi z˙adnej odpowie-
dzialnos´ci za powstałe szkody.
-----------------------------------------------------------------------
Instrukcje
˛
obsługi zachowac´
przez cały czas eksploatacji urza˛dzenia !
-----------------------------------------------------------------------
ROZPAKOWANIE URZA˛DZENIA
Urza
˛
dzenie nalez˙y rozpakowac´ i sprawdzic´,
czy nie zostało uszkodzone podczas trans-
portu. W przypadku stwierdzenia jakichkol-
wiek uszkodzen´yty ceramicznej nalez˙y niezwłocznie
zgłosic´ to w miejscu zakupu.
Opakowanie nalez˙y usuna
˛
c´ zgodnie z przepisami o
ochronie s´rodowiska.
PRZED PIERWSZYM WŁA˛CZENIEM
Przed pierwszym wła
˛
czeniem płyty ceramicznej nale-
z˙y ja
˛
dokładnie umyc´.
Ceramiczne płyty do gotowania nalez˙y myc´ tak jak
powierzchnie
˛
szklana
˛
.
Po pierwszym a
˛
czeniu moz˙e byc´ chwilowo wyczu-
walny specyficzny zapach.
Rys.1
OPIS YTY CERAMICZNEJ
DO GOTOWANIA
EHL 605 / EHL 605 B / EHL 605 K / EHL 605 X
Rys.2
1. Poszerzone / dwustrefowe pole grzejne
HiLight s´r. 120/210 mm 2300 W
2. Pole grzejne HiLight s´r. 145 mm 1200 W
3. Poszerzone / dwustrefowe pole grzejne
HiLight s´r. 170/265 mm 2400 W
4. Pole grzejne HiLight s´r. 180 mm 1800 W
5. Wskaz´nik nagromadzonej energii cieplnej
dla poszczególnych pól grzejnych
OBSŁUGA
POLA GRZEJNE
Pola grzejne sa
˛
wyraz´ne oznaczone na płycie ceramicz-
nej. Tylko wła
˛
czone pole grzejne jest nagrzewane, a
pozostała powierzchnia nie jest nagrzewana.
S
´
rednica pól grzejnych odpowiada s´rednicom garnków i
patelni doste
˛
pnych w handlu.
POSZERZONE / DWUSTREFOWE POLA GRZEJNE
Poszerzone/dwustrefowe pola grzejne pozwalaja
˛
na do-
pasowanie wielkos´ci pola grzejnego do wielkos´ci lub
kształtu naczyn´ uz˙ywanych do gotowania.
6
Rys.3
WSKAZ
´
NIK NAGROMADZONEJ ENERGII CIEPLNEJ
DLA POSZCZEGÓLNYCH PÓL GRZEJNYCH
Wskaz´nik nagromadzonej energii cieplnej (składaja
˛
cy
sie
˛
z czterech lampek kontrolnych) zapala sie
˛
, kiedy na
powierzchni odpowiedniego po-
la grzejnego wysta
˛
pi temperatu-
ra, przy której istnieje zagroz˙e-
nie oparzenia. Równiez˙ po wyła
˛
-
czeniu urza
˛
dzenia lampka kon-
trolna gas´nie dopiero wtedy, kie-
dy nie istnieje juz˙ zagroz˙enie
oparzenia (przy 60
o
C).
NACZYNIA DO GOTOWANIA
NA PŁYCIE CERAMICZNEJ
Nalez˙y uz˙ywac´ naczyn´ specjalnie przeznaczonych do
gotowania na płycie ceramicznej. Stosuja
˛
c okres´lone
naczynia nalez˙y przestrzegac´ wskazówek producenta
naczyn´.
Rys.5
Naczynia z dnem aluminiowym lub miedzianym moga˛
pozostawiac´ metaliczne przefarbowania, których nie
da sie
˛
usuna˛c´. Szczególna˛ uwage
˛
nalez˙y zwrócic´ przy
stosowaniu naczyn´ emaliowanych. Nie stawiac´ puste-
go garnka naa˛czone pole grzejne, gdyz˙ moz˙na w ten
sposób uszkodzic´ dno garn-
ka i podczas przesuwania
garnek be
˛
dzie powodował
zarysowania na płycie cera-
micznej.
Rys.6
Stosowac´ sie
˛
do poniz˙szych zalecen´ w zakresie op-
tymalnego wykorzystania energii elektrycznej, czasu
i sposobu gotowania:
Kupowac´ garnki przeznaczone do gotowania na pły-
tach ceramicznych.
DNO GARNKÓW
Naczynia do gotowania i pieczenia powinny posiadac´
równe i gładkie dno. Naczynia o ostrych krawe
˛
dziach
moga
˛
powodowac´ zarysowania i szoruja
˛
na płyte
˛
cera-
miczna
˛
. W stanie zimnym dno garnka moz˙e byc´ lekko
wgłe
˛
bione do wewna
˛
trz, poniewaz˙ rozszerza sie
˛
wskutek
wysokiej temperatury, równiez˙ w ten sposób ciepło pola
grzejnego jest przyjmowane optymalnie.
Rys.7
WIELKOS
´
C
´
GARNKÓW
Wielkos´c´ dna garnka lub patelni powinna odpowiadac´
s´rednicy pola grzejnego.
POKRYWKI GARNKÓW
Pokrywka na garnku zapobiega
ulatnianiu sie
˛
ciepła, skraca czas
gotowania i obniz˙a zuz˙ycie ener-
gii elektrycznej.
Rys.8
MYCIE I KONSERWACJA
W przypadku mycia płyty ceramicznej
obowia˛zuja˛ te same zalecenia, które do-
tycza˛ mycia powierzchni szklanych.
W z˙adnym wypadku nie wolno stosowac´ szoruja˛-
cych i agresywnych s´rodków do mycia oraz ga˛bek
o ostrej powierzchni.
MYCIE PO KAZ
˙
DYM UZ
˙
YTKOWANIU
Lekkie zabrudzenia bez przypalen´
nalez˙y zmywac´ wilgotna
˛
szmatka
˛
bez dodawania
s´rodków do mycia. Przy zastosowaniu s´rodka do my-
cia moga
˛
wysta
˛
pic´ niebieskawe
przefarbowania.
Plamy te nie zawsze daja
˛
sie
˛
usuna
˛
c´
przy pierwszym myciu i nie moz˙na
ich usuna
˛
c´ nawet specjalnymi s´rod-
kami do mycia.
7
Rys.4
Rys.9
Zabrudzenia mocno przypa-
lone
nalez˙y usuwac´ skrobakiem,
naste
˛
pnie zmyc´ powierzch-
nie
˛
płyty wilgotna
˛
szmatka
˛
.
Rys.10
USUWANIE PLAM
Jasne plamy (pozostałos´ci po aluminium)
moz˙na usuwac´ z pola grzejnego po ostygnie
˛
ciu spe-
cjalnym s´rodkiem do mycia. Pozostałos´ci z wapnia (po
gotowanej wodzie) moz˙na usuna
˛
c´ octem lub specjal-
nymi s´rodkami do mycia.
Rys.11 Rys.12
Podczas usuwania cukru, potraw z zawartos´cia˛
cukru lub folii aluminiowej pola grzejne nie moga˛
byc´ wyła˛czone !
Resztki potraw nalez˙y natychmiast usuwac´ z gora
˛
cego
pola grzejnego skrobakiem. Po usunie
˛
ciu zabrudzen´
moz˙na wyła
˛
czyc´ pole grzejne i po ostygnie
˛
ciu jeszcze
raz umyc´ specjalnym s´rodkiem do mycia.
Specjalne s´rodki do mycia płyt ceramicznych moz˙na
nabyc´ w sklepach specjalistycznych ze sprze
˛
tem gospo-
darstwa domowego lub w drogeriach i sklepach chemi-
cznych. Natomiast skrobak moz˙na kupic´ w sklepach z
artykułami malarskimi lub ze sprze
˛
tem modelarskim.
Nie nakładac´ s´rodków do mycia na gora
˛
ce pola grzejne.
Zaleca sie
˛
nałoz˙enie s´rodka do mycia, pozostawienie go
do wyschnie
˛
cia, a naste
˛
pnie zeskrobanie na wilgotno.
Pozostała
˛
resztke
˛
s´rodka do mycia nalez˙y zetrzec´ wilgot-
na
˛
szmatka
˛
przed ponownym nagrzaniem sie
˛
pola grzej-
nego. W przeciwnym razie s´rodek moz˙e oddziaływac´
z˙ra
˛
co na płyte
˛
ceramiczna
˛
.
--------------------------------------------------------------------
Producent nie ponosi odpowiedzialnos´ci
za uszkodzenia płyty ceramicznej
wskutek niewłas´ciwie wykonywanych
czynnos´ci konserwacyjnych !
--------------------------------------------------------------------
INSTALACJA
1. Otwór na płyte
˛
ceramiczna
˛
nalez˙y wycia
˛
c´ zgodnie z
podanymi wymiarami wzgl. według szablonu. Uchwyty
spre
˛
z˙ynuja
˛
ce zamocowac´ w otworze s´rubami be
˛
da
˛
cymi
na wyposaz˙eniu. Uchwyty nalez˙y umies´cic´ według zała
˛
-
czonego szablonu. Górna krawe
˛
dz´ płyty stanowi opór.
Rys.13
2. Powierzchnia osłonowa w obszarze ramy musi byc´
czysta. Sprawdzic´ na dolnej krawe
˛
dzi ramy płyty cerami-
cznej, czy uszczelka znajduje sie
˛
w prawidłowej pozycji
i jest szczelna. Włoz˙yc´ płyte
˛
ceramiczna
˛
od góry, wpro-
wadzic´ jednostronnie w otwory pod uchwyty, naste
˛
pnie
mocno nacisna
˛
c´ po drugiej stronie do momentu az˙ wszy-
stkie uchwyty zaskocza
˛
. Na płyte
˛
została seryjnie nało-
z˙ona tas´ma uszczelniaja
˛
ca, dlatego przy zamocowaniu
uchwytów zatrzaskowych nie wolno stosowac´ dodatko-
wego materiału uszczelniaja
˛
cego (ze wzgle
˛
du na ewen-
tualna
˛
koniecznos´c´ demontaz˙u i interwencje
˛
serwisowa
˛
).
Rys.14
3. Poła
˛
czyc´ wtyczke
˛
z gniazdkiem (oddzielne podła
˛
cze-
nie uziemienia nie jest konieczne).
Podła
˛
czenie sterownika lub kuchni podano w oddzielnej
instrukcji. Aby zapewnic´ prawidłowe funkcjonowanie
urza
˛
dzenia do płyty wolno podła
˛
czac´ tylko sterowniki
podane przez producenta.
Podła˛czenie płyty ceramicznej do gotowania moz˙e
wykonac´ wyła˛cznie monter z odpowiednimi kwa-
lifikacjami.
Nalez˙y zapewnic´ ochrone
˛
przed przypadkowym
dotknie
˛
ciem do przewodów elektrycznych po-
przez prawidłowa˛ zabudowe
˛
.
UWAGA !
Przy osłonach kamiennych i płytach ceramicznych moz˙-
na zaklejac´ spre
˛
z˙yny mocuja
˛
ce. Jes´li płyta be
˛
dzie moco-
wana kitem silikonowym, nie wolno dopus´cic´ do przed-
ostania sie
˛
silikonu pomie
˛
dzy płyte
˛
ceramiczna
˛
i osłone
˛
8
blatu (rys.15 poz.1), poniewaz˙ wtedy profil uszczelniaja
˛
-
cy (rys.15 poz.2) przyklei sie
˛
do płyty.
Rys.15
Demontaz˙ ceramicznej płyty do gotowania :
1. Urza
˛
dzenie wyła
˛
czyc´ z sieci zasilaja
˛
cej.
2. Z boku w obszarze uchwytów mocuja
˛
cych wsuna
˛
c´ pod
płyte
˛
czysta
˛
szpachelke
˛
, aby zabezpieczyc´ płyte
˛
przed
porysowaniem, naste
˛
pnie dłuto płaskie wsuna
˛
c´ pod ra-
me
˛
szpachelki i podnies´c´.
Odste
˛
p pomie
˛
dzy dolna
˛
cze
˛
s´cia
˛
płyty a szafka
˛
znajduja
˛
-
ca
˛
sie
˛
pod nia
˛
musi wynosic´ przynajmniej 20 mm.
Rys.16
UWAGA !
W przypadku koniecznos´ci wykonania naprawy,
urza˛dzenie nalez˙y wyła˛czyc´ z sieci zasilania ele-
ktrycznego.
Jes´li na powierzchni płyty widoczna be
˛
dzie rysa,
nalez˙y urza˛dzenie wyła˛czyc´ z sieci zasilania ele-
ktrycznego.
W przypadku wysta
˛
pienia zarysowan´ na powierzchni
płyty do gotowania, nalez˙y natychmiast urza
˛
dzenie od-
ła
˛
czyc´ od z´ródła zasilania elektrycznego.
USTERKI
W przypadku wysta
˛
pienia usterki nalez˙y przed zgłosze-
niem w autoryzowanym zakładzie serwisowym wykonac´
naste
˛
puja
˛
ce czynnos´ci sprawdzaja
˛
ce:
Podczas grzania słychac´ odgłos burczenia
Nie jest to z˙adne uszkodzenie. Przy wyz˙szej tempe-
raturze odgłos zniknie.
Kolorowe przefarbowania na płycie ceramicznej
Nie sa
˛
to zmiany materiału lecz przypalone i nie usu-
nie
˛
te pozostałos´ci gotowanych potraw. Nie maja
˛
z˙ad-
nego wpływu na funkcjonowanie i trwałos´c´ płyty cera-
micznej.
Przed wezwaniem montera z autoryzowanego zakładu
serwisowego nalez˙y upewnic´ sie
˛
, czy usterki nie moz˙na
usuna
˛
c´ samodzielnie stosuja
˛
c sie
˛
do wyz˙ej podanych
wskazówek i czy zabezpieczenia w instalacji działaja
˛
prawidłowo.
UWAGA !
W przypadku wysta˛pienia pe˛knie˛c´, zarysowan´ i in-
nych uszkodzen´ płyty ceramicznej, nalez˙y płyte˛ na-
tychmiast odła˛czyc´ od z´ródła zasilania elektryczne-
go wyjmuja˛c wtyczke˛ z gniazdka lub wykre˛caja˛c za-
bezpieczenia, a naste˛pnie zgłosic´ usterke˛ w autory-
zowanym zakładzie serwisowym.
Dane te znajduja
˛
sie
˛
na tabliczce znamionowej opisanej
w rozdziale "Dane techniczne".
DANE TECHNICZNE
Wymiary zewne
˛
trzne
długos´c´ 572 mm
szerokos´c´ 502 mm
wysokos´c´ 43 mm
Wymiary wycie
˛
cia
długos´c´ 560 mm
szerokos´c´ 490 mm
Napie
˛
cie 230V / 400 V ~
50 Hz
Wartos´c´ podła˛czenia 6,5 kW
Tabliczka znamionowa
Producent zastrzega sobie prawo wprowadzania
zmian technicznych.
bm
9
Przy zgłoszeniu nalez˙y podac´ naste
˛
puja
˛
ce informacje:
Typ urza˛dzenia ....................................................
Model ....................................................
Nr fabryczny ....................................................
32'à &=(1,('2,167$/$&-,(/(.75<&=1(-
3URVLP\R]DSR]QDQLHLQVWDODWRUD]SRQL V] LQIRUPDFM
8U] G]HQLD NXFKHQQH R VXPDU\F]QHM PRF\ SU]HNUDF]DM FHM  N: SRGá F]DP\ GR
LQVWDODFMLWUyMID]RZHM
2F]\ZL FLHLVWQLHMHWHFKQLF]QDPR OLZR üSRGá F]HQLDGRMHGQHMID]\OXEGZyFKID]
DOH REFL HQLH MHGQHM ] ID] PRF QS  N: ]XSHáQLH QRUPDOQH SU]\ F]HQLX
F]WHUHFK SyO SRGF]DV JRWRZDQLD RELDGX QLH ]DZV]H MHVW PR OLZH D ] SHZQR FL
XWUXGQLDNRU]\VWDQLH]LQQ\FKRGELRUQLNyZHQHUJLLHOHNWU\F]QHMLMHVWQLHSUDNW\F]QH
'RWU]HFKID]SRGá F]DP\]JRGQLH]U\V
 3LHNDUQLNZ\SRVD RQ\ZSRNU WáDGRUHJXODFMLSá\W\
HOHNWU\F]QHM
 6WHURZQLN]DVLODM F\Sá\W HOHNWU\F]Q
 3á\W HOHNWU\F]Q Z\SRVD RQ ZSRNU WáDE G
VWHURZDQLHGRW\NRZH
8:$*$
-H OLRERNVW\NXLVWQLHMHVW\Ná F]\P\MHPRVWNLHP
'RVW\NyZ±PR QDSRGá F]\üZ\á F]QLHSU]HZyG]HURZ\
32'à &=(1,()$=<*52=,63$/(1,(085= '=(1,$
8:$*$ 
3U]HZRG\ID]RZHPRJ PLHüNRORUQSF]DUQ\OXE EU ]RZ\ 1LHGRSXV]F]DOQH MHVW
SURZDG]HQLHID]SU]HZRGHPQLHELHVNLPD]ZáDV]F]D yáWR]LHORQ\P
'RGZyFKID]SRGá F]DP\
]JRGQLH]U\V
Sá\W HOHNWU\F]Q ]IDEU\F]QLH
Z\SURZDG]RQ\PQD]HZQ WU]
SU]HZRGHP
'RMHGQHMID]\SRGá F]DP\]JRGQLH]U\V
SLHNDUQLNMDNRVDPRG]LHOQHXU] G]HQLH
1LHSUDZLGáRZHSRGá F]HQLHXU] G]HQLDGRLQVWDODFMLHOHNWU\F]QHMSRZRGXMH
]Z\NOHVSDOHQLHMHJRHOHPHQWyZZHZQ WU]Q\FKFRSRFL JD]DVRE GRGDWNRZH
NRV]WDLSR]EDZLDSUDZDNRU]\VWDQLD]XSUDZQLH JZDUDQFML
)LUPD(OHFWUROX[3RODQGQLHSRQRVLRGSRZLHG]LDOQR FL
]DQLHSUDZLGáRZHSRGá F]HQLHXU] G]HQLDLHZHQWXDOQHNRQVHNZHQFMH
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7

Electrolux EHL605X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi