42
Instrukcję należy przeczytać, zachować, przekazać kolejnemu użytkownikowi, jeśli odstępujemy
urządzenie innej osobie. Wyjmij z opakowania przed użyciem.
A WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE BEZPIECZEŃSTWA
Postępuj zgodnie ze wskazówkami dotyczącymi bezpieczeństwa, między innymi:
1 Niniejszy sprzęt nie jest przeznaczony do użytkowania przez osoby ( w tym dzieci) o
ograniczonej zdolności fizycznej, czuciowej lub psychicznej, lub osoby nie mające
doświadczenia lub znajomości sprzętu, chyba że odbywa się to pod nadzorem lub zgodnie z
instrukcją użytkowania sprzętu, przekazanej przez osoby odpowiadające za ich
bezpieczeństwo. Należy zwracać uwagę na dzieci, aby nie bawiły się sprzętem.
2 Stosować nasadkę tylko do produktu 18553-56.
3 Ostrożnie obchodzić się z ostrzami – są ostre.
4 Nie używaj palców ani sztućców do przepychania żywności w dół rurki - tylko
popychacza.
5 Nigdy nie używaj urządzenia niezgodnie z jego przeznaczeniem określonym w niniejszej
instrukcji.
6 W celu uniknięcie przegrzania urządzenia, nie należy użytkować urządzenia w sposób ciągły
dłużej jak przez 10 minuty. Po 10 minutach przerwać pracę na co najmniej 10 minuty.
7 Przed zakładaniem lub zdejmowaniem przystawek odłączyć urządzenie od sieci
8 Nigdy nie używaj uszkodzonego urządzenia lub jeśli zaczęło wadliwie działać.
tylko do użytku domowego
C MONTAŻ
1 Włóż wałek w korpus.
2 Tył wałka powinien wystawać około 14 mm z tyłu korpusu.
3 Załóż nóż na czole wałka.
4 Płaska strona noża powinna być skierowana do sitka.
5 Zamocuj któreś z sitek.
6 Wycięcie na krawędzi sitka powinno wejść w występ z przodu korpusu.
7 Zamocuj nakrętkę pierścienia z przodu korpusu i dokręć ręką.
8 Nie użyj nadmiernej siły, możesz uszkodzić gwint.
9 Wyłączyć urządzenie () i wyciągnąć przewód z gniazdka sieciowego.
10 Otwórz ramię.
11 Pociągnij zatrzask i przytrzymaj.
12 Wciśnij tył korpusu w ramię urządzenia.
13 Być może, trzeba będzie przekręcić, aby wpasować tył wałka w napęd.
14 Po odpowiednim ustawieniu napędu, obróć korpusem, aż rura znajdzie się w położeniu
pionowym.
15 Zwolnij zatrzask - powinien znaleźć się w otworze pod tyłem korpusu.
16 Nasadź tackę na rurę.
17 Załóż korek na popychacz i włóż popychacz w rurę.
18 Przy wylocie maszynki umieść miskę, która będzie odbierać zmielone mięso.
19 Miskę można odwrócić i przykryć nią tackę.
C MIELENIE
20 Pokrój mięso w kostki 25 mm i ułóż je na tacce.
21 Włóż wtyczkę w gniazdko sieciowe.
22 Wybierz prędkość 4 lub wyższą.
23 Wyjmij popychacz i dodaj składniki przez rurkę.
24 Włóż ponownie popychacz, i użyj go do delikatnego przepchnięcia składników przez rurkę.
25 Po zmieleniu mięsa, przepuść przez maszynkę kilka kawałków chleba. aby przepchać sitko.