11
GOTOWANIE NA WOLNYM OGNIU
Do dań wymagających powolnego gotowania i wolno parujących płynów. Utrzymuje potrawę w
odpowiedniej postaci, bez ryzyka przypalenia. Ta metoda nie niszczy struktury potraw i zapobiega ich
przywieraniu do naczynia.
Jakość i rodzaj naczynia mogą mieć wpływ na rezultaty lub czas gotowania.
Tempo gotowania może zostać w każdej chwili dostosowane, przy użyciu przycisków „+” i „–” na wyświetlaczu
po prawej stronie.
GOTOWANIE*
Do wydajnego podgrzewania wody. Informuje użytkownika, kiedy woda zaczyna wrzeć, poprzez sygnał
dźwiękowy i wizualny.
Podczas oczekiwania na potwierdzenie przez użytkownika, system utrzymuje kontrolowane, wolne
gotowanie wody, co zapobiega jej wylewaniu się i stratom energii. Kiedy funkcja jest aktywna, alarm
dźwiękowy ostrzega użytkownika, że naczynie jest puste (brak wody) lub że woda się wygotowała.
Tempo gotowania może zostać w każdej chwili dostosowane, przy użyciu przycisków „+” i „–” na wyświetlaczu
po prawej stronie.
Sól należy dodawać po usłyszeniu sygnału informującego o wrzeniu.
SMAŻENIE NA PATELNI*
Podgrzewanie lub rozprowadzanie tłuszczów do gotowania w pustym naczyniu. Sygnał dźwiękowy
i wizualny wskazuje, że osiągnięta została idealna temperatura do włożenia produktów do naczynia.
Podczas oczekiwania na potwierdzenie przez użytkownika, system utrzymuje naczynie w kontrolowanej
temperaturze, co zapobiega uszkodzeniu naczynia i stratom energii.
Optymalne warunki dla tej funkcji to używanie naczyń i tłuszczów w temperaturze pokojowej.
Tempo gotowania może zostać w każdej chwili dostosowane, przy użyciu przycisków „+” i „–” na wyświetlaczu
po prawej stronie.
Funkcja ta wymaga użycia specjalnych naczyń.
Nie należy używać pokrywek. Do ochrony przed rozpryskiwaniem zalecane jest używanie specjalnych
osłon.
Podczas korzystania z tej funkcji, zaleca się używanie tłuszczów odpowiednich do smażenia, takich jak
różne rodzaje olejów z pestek. Należy nadzorować pierwsze gotowanie na nowym rodzaju tłuszczu.
GRILLIOWANIE*
Funkcja ta umożliwia optymalne grillowanie różnych rodzajów produktów, w zależności od ich grubości.
Kiedy zostanie osiągnięta idealna temperatura do dodania produktu, płyta emituje sygnał dźwiękowy.
Następnie, płyta stabilizuje temperaturę podczas gotowania, utrzymując ją na stałym poziomie. Kiedy
użytkownik potwierdzi, że dodano produkt, rozpoczyna się gotowanie.
Zaleca się odpowiednio przygotować produkty już podczas fazy podgrzewania się płyty i dodawać je
bezpośrednio po usłyszeniu sygnału.
Optymalne warunki dla tej funkcji to używanie naczyń i tłuszczów w temperaturze pokojowej.
Tempo gotowania może zostać w każdej chwili dostosowane, przy użyciu przycisków „+” i „–” na wyświetlaczu
po prawej stronie.
Jeśli nie korzysta się ze specjalnej kratki, zaprojektowanej do tego celu, należy szczególnie uważać
podczas pierwszego grillowania przy użyciu tej funkcji, gdyż jakość naczynia może mieć wpływ na długość
podgrzewania. Naczynia o bardzo cienkich podstawach mogą osiągać bardzo wysokie temperatury w
krótkim czasie.
MOKA*
Funkcja ta umożliwia automatyczne podgrzewanie kawiarek typu „moka”. Cykl grzania może być
aktywowany poprzez wybór odpowiedniej funkcji w menu, a sygnał dźwiękowy poinformuje, że kawa jest
gotowa. Funkcja ta jest zaprogramowana tak, aby wyłączać się automatycznie, co zapobiega rozlewaniu
kawy. Podczas pierwszego użycia należy sprawdzić, czy opisane warunki są spełnione. Optymalne
warunki dla tej funkcji to używanie kawiarki i wody w temperaturze pokojowej.