AMW 587
PL
4619- 694- 66491
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
ZALECANA WAGA I ILOŚCI DLA “TRYBU ASYSTENTA”
AKCESORIA
PODSTAWKA POD TALERZ OBROTOWY
SZKLANY TALERZ OBROTOWY należy stawiać
na podstawce obrotowej. Na podstaw-
ce talerza obrotowego nie należy kłaść żadnych
innych naczyń.
Zainstalować podstawkę pod talerz obrotowy
wewnątrz kuchenki.
SZKLANY TALERZ OBROTOWY
SZKLANY TA LE RZ OBROTOWY MUSI BYĆ UŻYWANY
zawsze, niezależnie od sposobu gotowania.
Służy on do zbierania kapiącego sosu oraz
cząstek żywności, które mogłyby zabrudzić i zaplamić
wnętrze kuchenki.
Szklany talerz obrotowy należy umieścić na
jego podstawce.
POKRYWA
POKRYWA jest stosowana do przykrycia
potrawy podczas gotowania i podgrze-
wania wyłącznie za pomocą mikrofal i
pomaga w zmniejszeniu rozpryskiwa-
nia, zatrzymywaniu wilgoci potrawie oraz skróceniu
czasu podgrzewania lub gotowania.
POKRYWĘ NALEŻY STOSOWAĆ do dwupoziomowego
podgrzewania
PODSTAWKA DRUCIANA
P
ODSTAWKĘ DRUCIANĄ NALEŻY STOSOWAĆ
podczas gotowania lub pieczenia z
funkcjami “Wymuszony obieg po-
wietrza” i “Grillowanie”.
PODCZAS GRILLOWANIA BEZ MIKROFAL, należy stosować
wysoką, drucianą podstawkę, aby przybliżyć potrawę
do grzałki grilla znajdującej się na sufi cie urządzenia.
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE
NALEŻY STOSOWAĆ GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE Z ZAMON-
TOWANYM FILTREM SIATKOWYM podczas gotowania pro-
duktów takich, jak ryby, warzywa i ziemniaki.
NALEŻY STOSOWAĆ GARNEK DO GOTOWANIA
NA PARZE BEZ FILTRA SIATKOWEGO podczas
gotowania produktów takich, jak ryż,
makaron i biała fasola.
GARNEK DO GOTOWANIA NA PARZE NALEŻY ZAWSZE
umieszczać na szklanym talerzu obrotowym.
UCHWYT DO TALERZA DO ZARU
MIENIANIA
NALEŻY UŻYWAĆ DOŁĄCZONEGO UCHWYTU DO
TALERZA DO ZARUMIENIANIA w celu wyjęcia gorące-
go talerza z kuchenki.
DANE TECHNICZNE
OGÓLNE
NA RYNKU DOSTĘPNYCH jest wiele różnorodnych akcesoriów.
Przed ich zakupem, należy upewnić się, czy nadają się do ku-
chenek mikrofalowych.
TALERZ DO ZARUMIENIANIA
U
MIEŚCIĆ ŻYWNOŚĆ BEZPOŚREDNIO NA
TALERZU DO ZARUMIENIANIA.
Zawsze używać szklanego talerza obroto-
wego jako podstawę podczas używania talerza do za-
rumieniania.
NIE WOLNO UMIESZCZAĆ ŻADNYCH NACZYŃ na talerzu do
zarumieniania, gdyż może on się bardzo szybko
nagrzać i uszkodzić naczynie.
TALERZ DO ZARUMIENIANIA może zostać wstępnie na-
grzany przed użyciem (maks. 3 minuty). Zawsze
należy używać funkcji “Crisp” w przypadku wstęp-
nego nagrzewania talerza do zarumieniania.
NAPIĘCIE ZASILANIA 230 V/50 HZ
ZNAMIONOWY POBÓR MOCY 2800 W
BEZPIECZNIK 16 A
W
YJŚCIOWA MOC MIKROFAL 900 W
G
RILL 1600 W
WYMIARY ZEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
455 X 595 X 560
W
YMIARY WEWNĘTRZNE
(WYS. X SZER. X GŁ.)
210 X 450 X 420
KATEGORIA
POTRAWY
KLASA ŻYWNOŚCI ZALECANA ILOŚĆ AKCESORIA DO ZASTOSOWANIA
P
IZZA DOMOWA 2 - 6 PORCJI ROZPOCZĄĆ Z PUSTĄ KUCHENKĄ, UŻYĆ TACKI DO
PIECZENIA
PIZZA NA CIENKIM CIEŚCIE,
ZAMROŻONA
250G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PIZZA NA GRUBYM CIEŚCIE,
ZAMROŻONA
300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PIZZA /
PLACEK
PIZZA SCHŁODZONA 200G - 500G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
Q
UICHE LORRAINE 1 WYPIEK UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
QUICHE MROŻONE 200G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PLACEK OWOCOWY, DOMOWY 1 WYPIEK UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PLACEK OWOCOWY,
ZAMROŻONY
300G - 800G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
DESERY J
ABŁKA PIECZONE 4 - 8 SZT NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
KOMPOTY OWOCOWE 300ML - 800ML UŻYĆ GARNKA DO GOTOWANIA NA PARZE
SUFLET 2 - 6 PORCJI NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
CHLEBA /
CIASTA
BOCHENEK CHLEBA 4 - 6 SZT UŻYĆ TACKI DO PIECZENIA
BISZKOPT 1 WYPIEK NACZYNIE DO MIKROFALÓWKI I ŻAROODPORNE
PRAŻONA KUKURYDZA 90G - 100G UMIEŚCIĆ TOREBKĘ NA SZKLANYM TALERZU
PRZEKĄSKI PIECZONE ORZECHY 50G - 200G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)
S
KRZYDEŁKA, MROŻONE 300G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
NUGGETS, MROŻONE 250G - 600G UŻYĆ TALERZA DO ZARUMIENIANIA
(UŻYĆ PUSTEGO TALERZA DO ZARUMIENIANIA
PODCZAS WSTĘPNEGO NAGRZANIA)