Polski
Polski
zapchać filtr i spowodować wytworzenie
dużego ciśnienia. Ekspres dokawy
postawić na powierzchni żaroodpornej
inieśliskiej.
3
Do dzbanka wlać gorącą, ale nie
gotującą się wodę. Od góry pozostawić
minimum 2,5cm wolnej przestrzeni.
Zamieszać parzoną kawę plastykową
łyżką.
4
Przykrywkę z tłoczkiem nałożyć na
dzbanek. Przekręcić przykrywkę, aby
zamknąć dzióbek. Nie naciskać.
Pozostawić kawę do zaparzenia na co
najmniej 4min.
5
Dzbanek trzymać mocno za ucho
z dzióbkiem skierowanym od siebie i
stosując tylko ciężar własnej ręki lekko
nacisnąć gałkę w celu wciśnięcia tłoczka
do dzbanka. Powolne wciskanie tłoczka
przy użyciu minimalnej siły nacisku daje
najlepsze rezultaty. Jeżeli filtr się zapcha
lub tłoczek nie daje się łatwo wsuwać,
należy go wyjąć, zamieszać parzoną kawę
iponownie wcisnąć. UWAGA: Stosowanie
zbyt dużej siły nacisku może doprowadzić
do wypryśnięcia parzącego płynu.
6
Przekręcić przykrywkę, żeby otworzyć
dzióbek, a następnie ponalewać kawę.
7
Czyszczenie – Po każdorazowym
użyciu należy rozkręcić filtr i umyć tłoczek.
Wszystkie części nadają się do mycia
wzmywarce do naczyń.