4
ROZMRAŻANIE
Do szybkiego rozmrażania różnych rodzajów żywności,
na podstawie określenia ich wagi. Aby uzyskać
najlepszy efekt, należy ułożyć żywność bezpośrednio na
szklanym talerzu obrotowym.
FUNKCJA „6
th
SENSE REHEAT” (INTELIGENTNE
PODGRZEWANIE)
Do odgrzewania gotowych potraw – zamrożonych lub
w temperaturze pokojowej. Urządzenie automatycznie
oblicza wartości ustawień potrzebne do osiągnięcia
najlepszych możliwych rezultatów w jak najkrótszym
czasie. Potrawę należy umieścić na żaroodpornym
talerzu lub naczyniu przeznaczonym do kuchenek
mikrofalowych. Wyjąć danie z opakowania i dokładnie
zdjąć całą folię aluminiową. Pozostawienie potrawy na
1-2 minuty „dochodzenia" zawsze poprawia rezultat
końcowy, zwłaszcza w przypadku potraw mrożonych.
FUNKCJA „6
th
SENSE CRISP” (INTELIGENTNE
PODPIEKANIE)
Do szybkiego gotowania różnych rodzajów mrożonej
żywności i zapewnienia idealnej chrupkości. Kuchenka
automatycznie wybierze potrzebną metodę gotowania,
czas i moc.
ZALECANE POTRAWY WAGA*
FRYTKI
(rozłożone w jednej warstwie i posypane solą
przed smażeniem)
300-600 g
PIZZA, NA CIENKIM CIEŚCIE (mrożona) 250-500 g
PIZZA, NA GRUBYM CIEŚCIE (mrożona) 300-800 g
SKRZYDEŁKA KURCZAKA (mrożone) 300-600 g
* Niektóre funkcje 6th Sense nie wymagają wprowadzania wagi:
dzięki zastosowaniu inteligentnego czujnika kuchenka może
automatycznie dostosować czas pieczenia do ilości potrawy.
Wymagane akcesoria: Talerz Crisp, uchwyt do talerza Crisp
GOTOWANIE NA PARZE 6
th
SENSE
Służy do gotowania na parze potraw takich, jak
warzywa i ryby przy użyciu załączonego naczynia do
gotowania na parze. Faza przygotowania automatycznie
wytwarza parę, używając do gotowania wody wlanej na
spód naczynia do gotowania na parze.
Czasy gotowania w tej fazie mogą się różnić. Następnie
urządzenie kontynuuje gotowanie potrawy na parze
zgodnie z ustawionym czasem.
Ustawić 1-2 minuty dla miękkich warzyw, takich jak
brokuły i por, lub 4-5 minut dla twardszych warzyw,
takich jak marchewki i ziemniaki.
Kiedy korzysta się z tej funkcji, nie wolno otwierać
drzwiczek.
Wymagane akcesoria: Naczynie do gotowania na parze
AUTO COOK
Aby ugotować kilka rodzajów dań i potraw, w szybki i
łatwy sposób uzyskując optymalne efekty. Aby najlepiej
wykorzystać możliwości tej funkcji, należy stosować się
do wskazówek zawartych w danej tabeli gotowania.
* Wstępne nagrzewanie rozpoczyna się automatycznie w ramach tej
funkcji: wstawić potrawę po wyświetleniu komunikatu.
USTAWIENIA
Służy do dostosowania ustawień kuchenki (język, zegar,
dźwięk, jasność, tryb Eco).
Gdy tryb "ECO" jest aktywny, jasność wyświetlacza zostaje
zmniejszona w celu zredukowania zużycia energii, a po
upływie 1 minuty światło wyłącza się. Wyświetlacz włączy się
ponownie automatycznie, gdy tylko zostanie wciśnięty któryś
z przycisków.
ZALECANE POTRAWY WAGA
MIĘSO
(mielone, kotlety, steki, kawałki pieczeni)
100 g - 2 kg
DRÓB
(kurczak w całości, w kawałkach, filety)
100 g – 3 kg
RYBY
(w całości, steki, filety)
100 g - 2 kg
WARZYWA
(warzywa mieszane, groszek, brokuły itp.)
100 g - 2 kg
CHLEP
(chleb, bułki, rogaliki)
100 g - 2 kg
ZALECANE POTRAWY WAGA
PIECZONY KURCZAK
Nasmarować olejem i natrzeć solą i pieprzem.
Umieścić w piekarniku piersią do góry.
800 g -
1,5 kg
CIASTECZKA CZEKOLADOWE*
Rozwałkować ciasto do grubości 5 mm, wyciąć
wybrany kształt i rozłożyć równomiernie na
blasze do pieczenia.
1 wypiek
RYBA W CAŁOŚCI
Doprawić olejem, sokiem z cytryny, czosnkiem
i pietruszką. Natrzeć solą.
600 g -
1,2 kg
ZAPIEKANKA
Pokroić i umieścić w dużym pojemniku.
Przyprawić solą, pieprzem i zalać śmietaną.
Posypać serem.
800 g -
2 kg
PIECZEŃ WOŁOWA*
Nasmarować olejem i natrzeć solą i pieprzem.
800 g -
1,5 kg