20_gotowanie automatyczne
Nr
Produkt
żywnościowy
Waga/kg Akcesoria Półka Zalecenia
A:15 Steki Z Łososia 1. 0,3-0,4
2. 0,7-0,8
Półka
druciana
Blacha
uniwersalna
4
3
Ułóż steki z łososia na półce drucianej. Po
usłyszeniu sygnału obróć na drugą stronę.
A:16 Pieczone
Ziemniaki
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Blacha do
pieczenia
2 Opłucz ziemniaki i potnij je na połówki.
Natrzyj oliwą, ziołami i przyprawami. Rozłóż
równomiernie na blasze do pieczenia.
Pierwsze ustawienie jest dla małych
ziemniaków (100 g każdy); ustawienie
drugie jest dla dużych ziemniaków do
pieczenia (200 g każdy).
A:17 Pieczone
Warzywa
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Blacha
uniwersalna
4 Połóż warzywa: krojoną cukinię, kawałki
papryki, krojony bakłażan, grzyby
i pomidorki koktajlowe na blachę
uniwersalną. Natrzyj je mieszaniną oliwy,
ziół i przypraw.
A:18 Zapiekanka Z
Warzyw
1. 0,4-0,6
2. 0,8-1,0
Półka
druciana
2 Przygotuj zapiekankę warzywną w
okrągłym żaroodpornym naczyniu. Postaw
naczynie na półce drucianej pośrodku
piekarnika.
A:19 Ciasto
Marmurkowe
1. 0,5-0,6
2. 0,7-0,8
3. 0,9-1,0
Półka
druciana
2 Włóż ciasto do odpowiednich rozmiarów
głębokiej, okrągłej formy z dziurką na babę
lub ciasto. Program jest odpowiedni do
przygotowywania ciasta cytrynowego,
orzechowego lub marmurkowego.
A:20 Babeczki 1. 0,5-0,6
2. 0,7-0,8
Półka
druciana
2 Umieść ciasto na babeczki w metalowym
naczyniu odpowiednim do pieczenia
około 12 babeczek. Ustaw naczynie na
podstawce. Ustawienie 0,5-0,6 kg jest
zalecane dla babeczek po 45 g; ustawienie
0,7-0,8 kg dla średnich babeczek po 65 g.
A:21 Biały Chleb 1. 0,7-0,8 Półka
druciana
2 Program odpowiedni dla 500 g mieszanki
chlebowej z mąki pszennej. Postępuj
zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Włóż ciasto drożdżowe do prostokątnej
formy do pieczenia. Z wierzchu zwilż ciasto
wodą. Natnij nożem na całej długości.
A:22 Chleb Razowy 1. 0,7-0,8 Półka
druciana
2 Program odpowiedni dla 500 g mieszanki
chlebowej z mąki pszennej i żytniej.
Postępuj zgodnie z instrukcjami na
opakowaniu. Włóż zakwas (kwaśne ciasto)
do prostokątnej formy do pieczenia. Z
wierzchu zwilż ciasto wodą. Natnij nożem
na całej długości.
A:23 Bułki/Ciabatta 1. 0,2-0,4
2. 0,6-0,8
Blacha do
pieczenia
3 Ustawienie 1 nadaje się dla ciasta w małych
kawałkach np. dla bułeczek lub świeżego
ciasta na rogaliki (4-8 szt.). Ustawienie 2
nadaje się dla ciasta na domową ciabattę
lub bagietki (2-6 szt.). Użyj papieru do
pieczenia.
NV6584LNESR_EO_DG68-00447Z _PL.indd 20 26/02/2013 17:35:22