39
[
C ROZDRABNIACZ
6 Ogólnie, rozdrabniacz może wykonywać wszystkie funkcje zwyczajnego blendera, szybciej i
z łatwiejszym zmywaniem - w kielichu można zrobi majonez, koktajle mleczne, napoje
owocowe. Składniki można mieszać, ucierać na masę i puree w misce albo garnku, w którym
będą gotowane.
7 Obojętnie, jaki pojemnik będzie użyty, musi zostać ustawiony na stabilnej, płaskiej
powierzchni i dodatkowo przytrzymany ręką, żeby nie przesuwał się na powierzchni
roboczej.
8 Nie należy zanurzać rozdrabniacza poniżej poziomu równoległej nasadki.
9 Przy używaniu w gorącym płynie, nie dopuszczać do działania pod kątem w stosunku do
powierzchni - płyn może wytrysnąć poza miskę/garnek/pojemnik.
10 Nie włączać, zanim ostrze nie znajdzie się w pojemniku z żywnością.
11 Wyłączyć przed wyjęciem ostrza z pojemnika z żywnością.
12 Obrócić urządzenie regulacji prędkości na żądaną prędkość (1 = mała, 4 = duża).
13 Lampka zmienia kolor wraz ze zmianą prędkości.
1 niebieski zupy / ugniatanie 3 zielony przeciery
2 filetowy smoothies 4 czerwony inne / większe porcje
, W celu uniknięcie przegrzania urządzenia, nie należy użytkować urządzenia w sposób ciągły
dłużej jak przez 2 minuty. Po 2 minutach przerwać pracę na co najmniej 2 minuty.
C UGNIATACZ
14 Używaj ugniatacza tylko do warzyw dobrze ugotowanych - jeżeli warzywa będą twarde,
ugniatacz może się złamać.
15 Nie wkładaj ugniatacza do samego końca. Produkty mogą przedostać się wewnątrz uchwytu.
16 Ustaw pojemnik na produkty na stabilnej i płaskiej powierzchni i przytrzymuj go wolną ręką.
17 Używaj ugniatacza na małej prędkości impulsowo po 1 lub 2 sekundy, z przerwami, co
najmniej jednej sekundy między impulsami.
, Nie używaj łącznie dłużej jak przez minutę, impuls 2 sekundy/przerwa 1 sekunda.
C KIELICH
18 Nie napełniaj kielicha więcej jak w połowie.
19 Ustawić na stabilnej, płaskiej powierzchni i przytrzymać wolną ręką.
20 Nie unosić ponad powierzchnię roboczą i nie trzymać go w ręku, jeśli się wyślizgnie, grozi
poranieniem.
21 Do przechowania, rolę pokrywy może pełnić podkładka antypoślizgowa.
C KONSERWACJA I OBSŁUGA
22 Wyjąć wtyczkę z gniazdka.
23 Aby zdjąć ostrze ugniatacza, przytrzymaj ugniatacz do góry dnem i silnie obróć ostrzem w
lewo.
24 Wytrzyj wszystkie powierzchnie czystą wilgotną szmatką.
25 Umyj nóż na końcu rozdrabniacza gorącą wodą z detergentem przy pomocy szczoteczki
nylonowej.
26 Umyj ostrze ugniatacza i dno ugniatacza gorącą wodą z detergentem przy pomocy
szczoteczki nylonowej.
27 Aby założyć ostrze ugniatacza, przytrzymaj ugniatacz do góry dnem, włóż ostrze i mocno
obróć ostrze w prawo.
instrukcja
rysunki
1 lampka
2 regulacja prędkości
4 wyłącznik
3 uchwyt
4 rozdrabniacz
5 ostrze
6 ugniatacz
7 ostrze ugniatacza
8 kielich
9 podkładka antypoślizgowa
` można myć w zmywarce