Spis treúci
1. WSTP
Ekspres ten przeznaczony jest do parzenia 1 lub 2 filiøanek kawy. Wyposaøony jest
rÛwnieø w regulowanπ dyszÍ do wytwarzania pary i gorπcej wody.
Prze≥πczniki na czo≥owej úcianie ekspresu sπ czytelnie oznakowane przy pomocy ≥atwo
kojarzπcych siÍ symboli.
Elegancko zaprojektowany ekspres przeznaczony jest do uøytku domowego i nie nadaje
siÍ do intensywnego wykorzystywania profesjonalnego.
Ostrzeøenie: Producent nie ponosi odpowiedzialnoúci za ewentualne szkody
spowodowane przez:
ï Uøytkowanie lub obs≥ugÍ niezgodnπ z zaleceniami producenta;
ï Usi≥owanie naprawy przez osobÍ nie upowaønionπ;
ï NieumiejÍtne pod≥πczenie do sieci;
ï NieumiejÍtne obchodzenie siÍ z jakπkolwiek czÍúciπ sprzÍtu;
ï Uøywanie nieoryginalnych czÍúci lub akcesoriÛw.
W kaødym powyøszym przypadku gwarancja traci swojπ waønoúÊ.
1.1. Przewodnik po instrukcji
TrÛjkπty ostrzegawcze wskazujπ na wszystkie uwagi odnoszπce siÍ do bezpieczeÒstwa
obs≥ugi. Stosuj siÍ do nich aby uniknπÊ potencjalnego wypadku.
Odnoúniki do rysunkÛw, czÍúci sprzÍtu i elementÛw obs≥ugi sπ wskazane w tekúcie
instrukcji przy pomocy cyfry lub litery. Zwracaj uwagÍ na odpowiadajπce im rysunki.
Rysunki przywo≥ywane w tekúcie instrukcji znajdujπ siÍ na rozk≥adÛwce. Miej jπ
roz≥oøonπ czytajπc instrukcjÍ.
B
6
1. WSTP ......................................... 6
1.1. Przewodnik po instrukcji ........ 6
1.2. Jak pos≥ugiwaÊ siÍ instrukcjπ 7
2. DANE TECHNICZNE ................... 7
3. BEZPIECZNE UØYTKOWANIE ... 9
4. URUCHOMIENIE .......................... 11
4.1. Opakowanie ........................... 11
4.2. Wymogi instalacyjne .............. 11
4.3. Zasilanie ................................. 11
4.4. Pod≥πczenie do sieci .............. 11
4.5. Nape≥nianie zbiornika wodπ ... 11
4.6. Odpowietrzanie ...................... 11
5. PRZYGOTOWANIE KAWY .......... 12
5.1. Z uøyciem uchwytu filtra hermety-
cznego ................................... 12
5.2. Z uøyciem uchwytu filtra
mosiÍønego ........................... 12
6. UWAGI NA TEMAT KAWY .......... 13
7. PRZYGOTOWANIE GOR•CEJ
WODY ........................................... 13
8. PRZYGOTOWANIE KAWY
CAPPUCCINO .............................. 13
9. CZYSZCZENIE SPRZTU ........... 14
10. USUWANIE OSADU
WAPIENNEGO ............................. 14
11. OBS£UGA SERWISOWA ............ 14
12. INFORMACJE RӯNE .................. 14
13. POZBYWANIE SI SPRZTU ..... 15
14. PROBLEMY I ICH USUWANIE .... 16