PL
7
PARZENIE KAWY
1. Umieść zaparzacz na suchej, płaskiej
iantypoślizgowej powierzchni.
2. Trzymaj pewnie iza uchwyt iwyciągnij
wprostej pozycji tłok zdzbanka.
3. Wsyp do dzbanka kopiastą łyżeczkę grubo
mielonej kawy na każdą liżankę wody
(180ml).
4. Zagotuj wodę ipozostaw na około
30sekund. Zalecana temperatura wody
wynosi około 98°C.
5. Powoli wlej wodę do dzbanka. Kawa
powinna być całkowicie pokryta wodą.
Nie wlewaj więcej wody niż 2,5cm poniżej
krawędzi dzbanka.
6. Wymieszaj łyżeczką ztworzywa.
7. Maksymalnie wyciągnij uchwyt tłoka
iumieść tłok wdzbanku.
8. Zanim dociśniesz tłok, pozostaw do
naciągnięcia na około 4minuty. Całkowite
naciśnięcie tłoka powinno zająć około
30sekund. Jeśli tłoka nie można nacisnąć
swobodnie, ltr może być zapchany. Aby
wyczyścić tłok, wyciągnij go iprzepłucz
pod bieżącą, gorącą wodą.
9. Wymieszaj napój, włóż tłok ipowoli
go przyciśnij. Zmielona kawa zostaje
przyciśnięta do dna dzbanka, anapój nad
ltrem jest gotowy do podawania.
10. Aby cieszyć się możliwie najlepszym
smakiem, podawaj kawę natychmiast po
zaparzeniu.
PARZENIE HERBATY
1. Umieść zaparzacz na suchej, płaskiej
iantypoślizgowej powierzchni.
2. Trzymaj pewnie iza uchwyt iwyciągnij
wprostej pozycji tłok zdzbanka.
3. Wsyp do dzbanka odpowiednią ilość
herbaty liściastej.
ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
• Nie umieszczaj produktu na kuchence ani
innym gorącym podłożu.
• Nie należy używać produktu wkuchence
mikrofalowej.
• Przed każdym użyciem sprawdź, czy
produkt nie ma rys, pęknięć ani innych
uszkodzeń.
• Podczas użytkowania dzieci iosoby
postronne powinny przebywać
wbezpiecznej odległości.
• Nie pozwalaj dzieciom używać produktu ze
względu na ryzyko poparzenia.
• Nie dociskaj tłoka zbyt mocno, gdyż może
to spowodować pryskanie zproduktu.
• Nigdy nie pij bezpośrednio zproduktu ze
względu na ryzyko poparzenia. Przelewaj
napój do odpowiedniego naczynia.
• Przekręć pokrywkę, aby zamknąć dzióbek.
• Używaj wyłącznie grubo mielonej kawy.
• Nigdy nie wlewaj do produktu mleka,
jogurtu, pokarmu dla dzieci itp. ze
względu na ryzyko rozwoju bakterii, które
mogą spowodować zatrucie pokarmowe
i/lub uszkodzenie produktu.
DANE TECHNICZNE
Pojemność 1.0l
OBSŁUGA
UWAGA!
• Nigdy nie wkładaj do zaparzacza lodu
inigdy nie używaj metalowych
przyborów, gdyż produkt może ulec
uszkodzeniu.
Przed każdym użyciem wypłucz dzbanek gorącą
wodą. Dodaj ewentualnie odrobinę płynu
do naczyń izostaw na kilka minut. Zamknij
pokrywkę iostrożnie potrząśnij dzbankiem.
Przepłucz starannie czystą wodą.