38
CZYSZCZENIE I KONSERWACJA SZKLANO-
CERAMICZNEJ PŁYTY KUCHENNEJ
USUWANIE USTEREK
Gdy płyta kuchenna nie działa
• Czy naciskając przyciski sterujące
postępowałeś zgodnie z instrukcjami z
rozdziału "Używanie płyty” w załączonym
“Arkuszu Produktu”?
• Być może jest awaria zasilania?
• Czy po wymyciu płyty wysuszyłeś ją
dokładnie?
1. Jeśli wybrałeś strefę gotowania a na
wyświetlaczu pojawia się “F”, skontaktuj
się z serwisem technicznym.
2. Jeśli płyta kuchenna nie działa po
intensywnym użytkowaniu, temperatura
płyty jest zbyt wysoka. Odczekaj kilka
minut, aż płyta kuchenna ostygnie.
Ważne!
Jeśli po użyciu nie można wyłączyć płyty
szklano-ceramicznej, należy ją natychmiast
odłączyć od zasilania.
SERWIS POSPRZEDAŻNY
Zanim zwrócicie się Państwo do Serwisu
1. Należy sprawdzić, czy nie ma możliwości
wyeliminowania usterek samemu (patrz
“Usuwanie usterek”).
2. Wyłączyć i załączyć urządzenie, aby
sprawdzić czy usterka się powtarza.
Jeśli rezultat jest negatywny, należy
skontaktować się z najbliższym Serwisem.
Proszę podać: Krótki opis usterki,
• dokładny typ i model urządzenia,
• numer serwisowy (numer po słowie SERVICE
na tabliczce znamionowej umieszczonej na
spodniej stronie urządzenia lub podany w
karcie urządzenia). Numer serwisowy jest
także podany w karcie gwarancyjnej,
• dokładny adres i numer telefonu.
Jeżeli konieczne są jakiekolwiek naprawy,
prosimy o kontakt z autoryzowanym serwisem
technicznym, zgodnie z informacjami podanymi
w karcie gwarancyjnej.
W przypadku wykonywania naprawy przez
nieautoryzowanego technika należy zawsze
prosić o certyfikat na wykonaną pracę i
nalegać na użycie oryginalnych części
zapasowych.
Niezastosowanie się do tych instrukcji
może grozić Państwa bezpieczeństwu i
jakości produktu.
Płyta kuchenna powinna być czyszczona po każdym użyciu,
po uprzednim jej schłodzeniu. Zapobiegnie to gromadzeniu
się brudu i uczyni czyszczenie łatwiejszym.
• Należy użyć czystej szmatki, chłonnej serwetki kuchennej
do wycierania oraz płynu do zmywania lub specjalnego
środka do czyszczenia płyt witroceramicznych.
• Usunąć przypieczony brud przy pomocy dostarczonego
skrobaka i odpowiedniego środka czyszczącego.
• Resztki jedzenia powinny być wyczyszczone zanim
przypieką się na szklano-ceramicznej płycie.
• Artykuły spożywcze z dużą zawartością cukru (tofi,
syropy owocowe, dżemy, itp.), które wylały się na płytę,
a także okruszki cukru należy natychmiast usuwać przy
użyciu skrobaka.
• Nie używać materiałów ściernych, wybielaczy, środków
do czyszczenia kuchenki w aerozolu ani szczotek
drucianych do garnków.
Płyta powinna być od czasu do czasu impregnowana za
pomocą markowej parafiny ochronnej, przeznaczonej do
płyt ceramicznych.
3pl54020.fm Page 38 Tuesday, December 16, 2003 10:32 AM