POLSKI
6
POLSKI
ZASADY BEZPIECZEŃSTWA
Przed użyciem uważnie przeczytaj instrukcję obsługi!
Noże są ostre – ryzyko obrażeń ciała.
Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
OPIS
1. Dźwignia
2. Korba
3. Oś
4. Kołki mocujące
5. Nożyk drylujący
6. Blokada
7. Nożyk obierający
8. Koło zębate
9. Nakrętka
motylkowa
MONTAŻ
1. Ustaw urządzenie na płaskiej powierzchni. Przekręć dźwignię (1), aby zabezpieczyć przyssawkę.
2. Przykręć pokrętło (2) na oś (3).
3. Zamontuj kołki mocujące (4) na osi (3) i przykręć pokrętło, aż kołki będą ustawione centrycznie z
nożykiem drylującym (5).
4. Wciśnij blokadę (6), aby odłączyć śrubę i odciągnąć ją do tylnej części urządzenia.
Urządzenie jest teraz gotowe do użycia.
OBSŁUGA
Obieranie z jednoczesnym drylowaniem
1. Wciśnij mocno jabłko po środku kołków mocujących (4).
2. Powoli przykręcaj pokrętło (2). Jeżeli będziesz obracać zbyt szybko, jabłko może zostać
uszkodzone.
3. Dopasuj grubość obierania, przesuwając nożyk obierający (7) w przód lub w tył.
4. Zdejmij koło zębate (8) przy środku nożyka obierającego (5).
5. Wyjmij jabłko, wciskając blokadę (6) i odciągając śrubę do tyłu.
6. Przetnij jabłko.
Jabłko można wykorzystać do przygotowania potrawy.