A. Komora zamrażarki
1. Pojemnik na lód
2. Półka druciana
3. Strefa zamrażania
4.
Obszar przechowywania mrożonek - obszar ECO GREEN
5. Półki drzwiowe zamrażarki na pizzę lub inne produkty
mrożone o krótkim okresie przydatności do spożycia
(komora do przechowywania z 2**)
6. Uszczelki drzwi.
B. Komora chłodziarki
7. Filtr wentylatora
7a. przycisk wentylatora
7b. pokrywa wentylatora
8. Elektroniczny panel sterowania / oświetlenie
9. Półki /Obszar półek
10. System zimnego powietrza Multi-flow
11. Komora chłodziarki (najlepsza na mięso i ryby)
12. Tabliczka znamionowa z nazwą handlową
13. Pojemnik na owoce i warzywa
13a. Przegroda pojemnika na owoce i warzywa
14. Zestaw do zmiany kierunku otwierania drzwi
15. Przegroda
16. Półki drzwiowe
Ochrona przed bakteriami (w zależności od modelu):
- Filtr antybakteryjny w wentylatorze (7)
- Dodatki antybakteryjne w pojemniku na owoce i warzywa
(13)
- Uszczelki drzwiowe są wykonane z materiałów
ograniczających rozwój bakterii (6).
Uwagi:
- Liczba oraz rodzaj akcesoriów zależą od modelu.
- Jeśli urządzenie posiada klapkę w zamrażarce, należy
pamiętać, że w celu zmaksymalizowania przestrzeni do
przechowywania żywności można ją wyjąć.
- Wszystkie półki, w tym półki drzwiowe, można wyjmować.
- Drucianą półkę zamrażarki można włożyć na dwa
sposoby:
• W środku, aby zapewnić optymalne zużycie energii oraz
konserwację żywności
• U góry (położenie zalecane przy zamrażaniu świeżych
produktów)
- Temperatura wewnątrz urządzenia zależy od temperatury
otaczającego powietrza, częstotliwości otwierania drzwi
oraz od miejsca, w którym stoi urządzenie. Podczas
ustawiania temperatury należy uwzględnić te czynniki.
- O ile nie jest to określone inaczej, akcesoria urządzenia
nie nadają się do mycia w zmywarce.
MATA USTAWCZA (w zależności od modelu)
Mata ustawcza to mata, która
pozwala lepiej zorganizować
miejsce na półce i zapewnia
odpowiednią amortyzację podczas
układania ciężkich artykułów
spożywczych. Niektóre szczeliny
maty można również wykorzystać
do układania butelek (w położeniu poziomym). W celu
wyjęcia maty (np. do czyszczenia lub w celu umieszczenia
maty na innej półce) należy najpierw wyjąć półkę, na której
leży mata. Matę można myć w zmywarce.
PÓŁKI HYDROSENSE (w zależności od modelu)
Specjalne profilowanie półek HydroSense stwarza barierę,
która ogranicza rozlewanie się cieczy, a zapobiegając ich
kapaniu na inne półki, ułatwia czyszczenie.
PÓŁKA SIATKOWA (w zależności od modelu)
Półka siatkowa to siatka, którą
można wykorzystać do
przechowywania małych artykułów
bezpośrednio pod półką szklaną,
co pozwala maksymalnie
wykorzystać dostępną pojemność.
Pociągnąć półkę siatkową, aby ją
załadować/wyładować (używając do tego celu uchwytu z
przodu).
Siatka jest elastyczna: nie należy jej przeładowywać,
wkładając do niej duże lub ciężkie rzeczy. Maksymalna
dopuszczalna waga produktów: 2 kg.
W celu wyjęcia siatki (np. do czyszczenia lub aby użyć ją na
innej półce), należy najpierw wyjąć półkę szklaną, pod którą
zamocowano siatkę. Półkę siatkową można myć w
zmywarce.
URUCHOMIENIE URZĄDZENIA
Zamontować rozpórki (jeśli
dostarczono w komplecie) na
gónej części skraplacza
znajdującego się z tyłu
urządzenia.
Po podłączeniu urządzenia do
zasilania zaczyna ono działać
automatycznie.
Po uruchomieniu urządzenia należy odczekać co najmniej
4-6 godzin przed włożeniem żywności do środka.
Kontrolki LED na panelu sterowania zapalą się na ok. 1
sekundę, a po procesie inicjalizacji zostaną wyświetlone
ustawienia urządzenia.
Uwaga:
- Włożenie do chłodziarki produktów spożywczych zanim
osiągnie ona wymaganą temperaturę grozi zepsuciem się
żywności.
WENTYLATOR (w zależności od modelu)
Wentylator zapewnia korzystniejszy rozkład temperatur w
komorze chłodziarki, a w konsekwencji lepsze
przechowywanie artykułów spożywczych.
Domyślnie wentylator jest włączony. Wentylator można
włączyć lub wyłączyć przyciskiem 7a.
Zaleca się włączenie wentylatora, gdy temperatura
otoczenia przekroczy 27 ÷ 28°C, w przypadku zauważenia
kropel wody na szklanych półkach lub w przypadku dużej
wilgotności powietrza.
KARTA URZĄDZENIA
PL
PLIGB
F
D