Zdrowy grill
HD4409/90
Zalety
Płyty grzejne o wysokiej temperaturze
Bardzo gorące płyty grilla umożliwiają
przyrządzanie soczystych i aromatycznych dań.
Gdy opiekane pożywienie dotyka powierzchni
grilla, zaczyna skwierczeć i rumienić się,
tworząc wyborną, chrupiącą skórkę,
zachowującą cały smak i aromat w środku.
Wyjątkowo grube płyty grilla
Wyjątkowo grube płyty grilla zachowują więcej
ciepła niż w przypadku zwykłego grilla i
pozostają gorące nawet w przypadku
opiekania mrożonek. Stała temperatura
umożliwia szybsze i bardziej równomierne
opiekanie jedzenia. Płyty opiekające są
gorące już podczas umieszczania produktów
na grillu, co pozwala zachować ich smak i
aromat.
Zegar cyfrowy
Zegar cyfrowy idealnie odmierza czas
przygotowania potraw.
Dwustronne płyty grilla
Uniwersalne płyty grilla umożliwiają opiekanie
na karbowanej lub gładkiej powierzchni, co
pozwala przygotować dania tak, jak lubisz.
Gładka powierzchnia płyt służy do
podsmażania i opiekania małych kawałków
jedzenia; natomiast karbowana pozwala
uzyskać niesamowity efekt, jakby jedzenie
było grillowane na żywym ogniu.
Broszura z przepisami
Broszura z przepisami zawierająca wskazówki
eksperta i przepisy na wyśmienite smakołyki.
Łopatka
Łopatka do przewracania, mieszania i
zdejmowania jedzenia.
Regulowany termostat
Regulowany termostat zapewnia doskonałe
rezultaty.
Przechowywanie w pozycji pionowej
Wygodne przechowywanie przewodu i tacki
oraz urządzenia w pozycji pionowej.
Możliwość mycia części w zmywarce
Łatwe czyszczenie dzięki możliwości mycia w
zmywarce.
Grillowanie nachylone lub w poziomie
Regulowane płyty grilla można używać w
pozycji nachylonej lub poziomej, co pozwala
przygotowywać potrawy na różne sposoby. W
pozycji nachylonej nadmiar tłuszczu spływa do
dołączonej tacki, co jest doskonałym
rozwiązaniem w przypadku mięs i jedzenia
zawierającego dużo tłuszczu. W pozycji
poziomej można dusić potrawy marynowane.
Jest ona świetna również do podsmażania i
grillowania.