Mastercook FID-27 Program Chart

Typ
Program Chart

Ten podręcznik jest również odpowiedni dla

KARTA PRODUKTU
PL
5019 608 01044
Z zastrzeżeniem zmian technicznych - Printed in Italy 07/08
A. Przedział chłodziarki
1. Szuflady na owoce i warzywa
2. Półka-pokrywa szuflady
3. Półki / (kratki)
4. Zespół termostatu z oświetleniem
5. Półki balkonowe wielofunkcyjne
6. Półka na butelki
7. Wyciągany uchwyt na butelki
8. Tabliczka znamionowa (znajdująca
się z boku szuflady na owoce i
warzywa)
Strefa mniej zimna (słabiej chłodzona)
Strefa pośrednia
Strefa bardziej zimna (silniej chłodzona)
B. Przedział zamrażarki
9. Kratka przedziału zamrażarki
10. Strefa zamrażania
11. Strefa konserwacji żywności
zamrożonej/mrożonek
12. Pojemnik na kostki lodu (wewnątrz
szuflady)
13. Drzwi wewnętrzne przedziału
zamrażarki
Cechy, dane techniczne oraz ilustracje mogą się zmieniać w zależności od modelu
Ta Chłodziarka /Zamrażarka zostaje włączona przez zadziałanie na zespół termostatu znajdujący się w
przedziale chłodziarki. Także regulację temperatury w obydwóch przedziałach Chłodziarki i Zamrażarki
uzyskuje się przez zadziałanie na ten sam termostat.
ZAMRAŻANIE ŚWIEŻEJ ŻYWNOŚCI
Umieścić na kratce przedziału zamrażarki świeże produkty do zamrożenia, uważając by nie stykały się one
bezpośrednio z produktami już zamrożonymi. Aby zamrozić ilość żywności określoną na tabliczce
znamionowej, umieścić kratkę przedziału zamrażarki na wyższej pozycji, przekręcić pokrętło termostatu o pół
pozycji w kierunku niższych wartości (przykład: od 3-5/MED w kierunku 1/MIN).
Po 24 godzinach zamrożenie jest zakończone: ponownie ustawić pokrętło termostatu na pozycji używanej
przed zamrażaniem.
Przed przystąpieniem do użytkowania urządzenia należy przeczytać uważnie także instrukcje obsługi.
GB ROBG
RUS
HSKCZPL
  • Page 1 1

Mastercook FID-27 Program Chart

Typ
Program Chart
Ten podręcznik jest również odpowiedni dla