190
IV. ZALECANE USTAWIENIA CZASU DLA
(
„DEFROST”
)
Produkt Waga, g Czas, godz., min.
Kurczak 500 2:00
500 2:30
Wieprzowina 500 2:30
Krewetki tygrysie 200 0:50
•
-
-
wania.
•
•
-
-
•
powietrza.
•
dolnym.
-
Typowe błędy podczas przygotowywania
Danie nie jest całkowicie gotowe
Możliwe przyczyny Sposoby rozwiązania
Ustawiona zbyt niska temperatura przygotowywania
Ustawiony zbyt krótki czas przygotowywania
Danie przesmażyło się
Możliwe przyczyny Sposoby rozwiązania
Ustawiona zbyt wysoka tem-
peratura przygotowywania
przygotowywania
Wypiek okazał się wilgotny
Możliwe przyczyny Sposoby rozwiązania
nadmiar wilgoci (soczyste warzywa lub
-
Wypiek nie wyrósł
Możliwe przyczyny Sposoby rozwiązania
-
-
nia) przepisu kulinarnego. Dobór
• -
•
• -
-