AMW 586AMW 584
PL
4619- 694- 66451
PODRĘCZNY PRZEWODNIK
WYBIERANIE MOCY MIKROFAL
ZALECANA WAGA DLA FUNKCJI JET DEFROST
WAGA NETTO MUSI mieścić się pomiędzy 250 - 600 g
w przypadku korzystania z tej funkcji.
NALEŻY UŻYĆ TEJ FUNKCJI w przypadku odgrzewania
gotowych potraw zamrożonych, schłodzonych
lub o temperaturze pokojowej.
Funkcja ta służy WYŁĄCZNIE do rozmrażania.
Funkcja “Jet Defrost” może być używana do
bardzo szybkiego rozmrażania zamrożonej
żywności należącej do niżej podanych kategorii.
Należy użyć funkcji rozmrażania w trybie
ręcznym dla innych potraw lub wag, które nie
znajdują się poniżej.
UWAGA
Aby osiągnąć doskonałe wyniki NALEŻY:
Podać, z największą dokładnością, WAGĘ wy-
branej potrawy.
Obrócić potrawę, gdy kuchenka o to poprosi.
ZALECANE WAGI DLA 6
TH
ODGRZANIE
STAN POTRAWY
FUNKCJA “STAN POTRAWY” JEST DOSTĘPNA WYŁĄCZNIE DLA FUNKCJI “6TH ODGRZANIE” I “TRYB
ASYSTENTA”.
D
LA POWYŻSZYCH FUNKCJI, ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ wyboru
osobistej kontroli końcowego wyniku za pomocą
funkcji “Dostosowanie stanu potrawy”. Funkcja
ta umożliwia osiągnięcie wyższej lub niższej tem-
peratury końcowej w porównaniu z domyślnym
ustawieniem standardowym.
KUCHENKA AUTOMATYCZNIE WYBIERZE DOMYŚLNE USTAWIENIE.
To ustawienie zazwyczaj daje najlepszy efekt. Lecz,
jeśli podgrzana potrawa jest zbyt gorąca lub zimna
do natychmiastowego spożycia, można łatwo do-
stosować to przed kolejnym użyciem tej funkcji.
Dokonuje się tego przez wybranie poziomu stanu
potrawy za pomocą pokrętła regulacyjnego tuż po
naciśnięciu przycisku “Start”.
U
WAGA:
STAN POTRAWY można ustawić bądź wyregulować
wyłącznie w ciągu pierwszych 20 sekund pracy
urządzenia.
W ODNIESIENIU DO ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, KTÓRE NIE ZOSTAŁY WYMIENIONE W TABELI ORAZ, jeśli waga jest mniej-
sza lub większa niż zalecana, należy postępować zgodnie z instrukcją “Gotowania i podgrzewania za
pomocą mikrofal”, a do rozmrażania ustawić moc 160 W.
MIĘSO (100 g - 2 kg) Mięso mielone, kotlety, steki lub pieczenie.
DRÓB (100 g - 3 kg) Kurczak w całości, w kawałkach lub fi lety.
RYBY (100 g - 2 kg) Całe steki lub fi lety.
WARZYWA (100 g - 2 kg) Mieszane warzywa, groszek, brokuły itp.
CHLEB (100 g - 2 kg) Bochenek, bułki lub rogale.
POZIOM
EFEKT
Stan potrawy +2
DAJE NAJWYŻSZĄ TEMPERATURĘ
KOŃCOWĄ
Stan potrawy +1
DAJE WYŻSZĄ TEMPERATURĘ
KOŃCOWĄ
Stan potrawy 0
DOMYŚLNE USTAWIENIE STANDAR-
DOWE
Stan potrawy -1 DAJE NIŻSZĄ TEMPERATURĘ KOŃCOWĄ
Stan potrawy -2
DAJE NAJNIŻSZĄ TEMPERATURĘ
KOŃCOWĄ
TYLKO MIKROFALE
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
900 W
P
ODGRZEWANIE NAPOJÓW, wody, rzadkich zup, kawy, herbaty lub innych produktów o dużej za-
wartości wody. Jeśli produkt zawiera jaja lub masy kremowe, należy wybrać mniejszą moc.
750 W G
OTOWANIE WARZYW, mięsa, itp.
650 W G
OTOWANIE ryb.
500 W
G
OTOWANIE wymagające dużej dokładności, np. sosów z dużą zawartością białka, potraw,
których głównymi składnikami są jaja i ser oraz do dogotowywania potraw duszonych.
350 W G
OTOWANIE GULASZU, roztapianie masła.
160 W R
OZMRAŻANIE. Zmiękczanie masła, sera.
90 W Z
MIĘKCZANIE lodów
GRILL COMBI
M
OC SUGEROWANE ZASTOSOWANIE:
650 W G
OTOWANIE warzyw i zapiekanek
350 - 500 W G
OTOWANIE drobiu i lasagne
160 - 350 W
G
OTOWANIE ryb i mrożonych zapie-
kanek
160 W G
OTOWANIE mięsa
90 W P
IECZENIE owoców
0 W
P
RZYRUMIENIANIE tylko w czasie
gotowania