* Dostępne tylko w wybranych modelach
JAK PRZECHOWYWAĆ ŚWIEŻĄ ŻYWNOŚĆ I NAPOJE
**
** Strefa najniższej
temperatury
w modelach
z KOMORĄ „0°
ZONE" została
oznaczona w
legendzie
*
Legenda
STREFA UMIARKOWANEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania owoców tropikalnych,
puszek, napojów, jajek, sosów, marynat, masła, dżemu
STREFA NISKIEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania serów, mleka, wyrobów
mleczarskich, produktów delikatesowych, jogurtów
STREFA NAJNIŻSZEJ TEMPERATURY
Zalecana do przechowywania wędlin i deserów, mięsa
oraz ryb
SZUFLADA NA WARZYWA I OWOCE
KOMORY CHŁODZIARKI
Wentylator*
Wentylator jest wstępnie ustawiony jako włączony. Można wyłączyć
lub włączyć wentylator, równocześnie naciskając przycisk oświetlenia
(jak pokazano na rysunku 2) oraz przycisk
(jak pokazano na rysunku
3). Lampka zamiga raz, jeśli wentylator zostanie wyłączony, lub zamiga
trzy razy, jeśli wentylator jest włączony. Jeśli temperatura otoczenia
przekracza 27°C lub jeśli na szklanych półkach występują krople wody,
w celu zapewnienia poprawnego przechowywania żywności należy
włączyć wentylator.
Wyłączenie wentylatora pozwala zoptymalizować zużycie energii.
1 2 3
System oświetlenia (w zależności od modelu)
Produkt ten wyposażony jest w oświetlenie
klasy efektywności energetycznej G
Produkt ten wyposażony jest w 4 boczne
lampki klasy efektywności energetycznej A
Produkt ten wyposażony jest w oświetlenie
klasy efektywności energetycznej G
Produkt ten wyposażony jest w 4 boczne
lampki klasy efektywności energetycznej
A oraz w górną lampkę klasy efektywności
energetycznej G
Produkt ten wyposażony jest w górne
oświetlenie klasy efektywności energetycznej G
KOMORA ZAMRAŻARKI
Zamrażanie świeżej żywności
1. Zaleca się ustawić temperaturę na niższą lub włączyć funkcję
szybkiego zamrażania/szybkiego chłodzenia (Fast Freeze/Fast Cool*)
na co najmniej cztery godziny przed wyjęciem produktów z komory
zamrażarki w celu przedłużenia okresu trwałości produktów podczas
fazy rozmrażania.
2. Aby rozpocząć rozmrażanie, wyłączyć urządzenie iwyjąć szuady.
Pozostawić otwarte drzwi, aby umożliwić roztopienie się szronu.
Aby zapobiec wylewaniu się wody podczas rozmrażania, zaleca się
ułożenie chłonnego materiału na spodzie komory zamrażarki ijego
regularne wyżymanie.
3. Wyczyścić wnętrze zamrażarki i ostrożnie ją wysuszyć.
4. Włączyć urządzenie i włożyć żywność z powrotem do środka. Aby
usunąć szron zakcesoriów do zamrażania STOP FROST*, należy
postępować zgodnie zprocedurą pokazaną poniżej.
Kostki lodu*
Wypełnić 2/3 tacki na lód wodą iwłożyć ją zpowrotem do komory
zamrażarki. Nigdy nie używać ostrych lub ostro zakończonych
przedmiotów do wyjmowania lodu.
Ilość świeżej żywności, którą można zamrozić wwyznaczonym czasie
podana jest na tabliczce znamionowej.
Limity załadunku żywności są zdeterminowane przez kosze, klapki,
szuady, półki itd. Należy upewnić się, czy po załadowaniu można nadal
korzystać z nich bez utrudnień.
INFORMACJE OGÓLNE
Szuady, kosze i półki powinny pozostać na swoim miejscu, jeżeli w
niniejszej skróconej instrukcji nie podano inaczej. System oświetlenia
wewnątrz komory chłodziarki korzysta z oświetlenia LED, które zapewnia
lepsze oświetlenie niż w przypadku tradycyjnych żarówek, a także bardzo
niskie zużycie energii.
Drzwi oraz pokrywy chłodziarki należy usunąć przed wyrzuceniem
urządzenia, aby zapobiec uwięzieniu w środku dzieci lub zwierząt.