Kuchenka posiada cztery sekwencje rozmrażania.
Funkcja Rozmrażanie inwerterowe to najlepsza
metoda rozmrażania mrożonek. Przewodnik po
gotowaniu pokaże Ci, która sekwencja rozmraża-
nia jest zalecana dla rozmrażanego produktu.
Dla zapewnienia większej wygody funkcja Roz-
mrażanie inwerterowe jest wyposażona we
wbudowany mechanizm dźwiękowy, który przypo-
mina o konieczności sprawdzenia, przewrócenia,
oddzielenia lub zmiany ułożenia produktów, w
celu uzyskania najlepszych wyników rozmrażania.
Dostępne są cztery różne poziomy rozmrażania.
1. Naciśnij przycisk -
.
2. Naciskaj przycisk
-
, aż na
wyświetlaczu pojawi
się „dEF1”.
3. Naciskaj +, aż na wy-
świetlaczu pojawi się
„1.2 kg”.
4. Naciśnij przycisk -
.
Naciśnięcie przycisku
spowoduje, że wyświetlacz zacznie odliczać czas
rozmrażania.
W czasie cyklu ROZMRAŻANIA kuchenka wyemitu-
je pojedynczy sygnał dźwiękowy.
Po sygnale otwórz drzwiczki, usuń wszystkie ka-
wałki, które się rozmroziły i obróć pozostałe.
Zamrożone kawałki włóż z powrotem do kuchenki
i naciśnij przycisk , aby
wznowić cykl rozmrażania.
ꞏ Ryby, skorupiaki, mięso i drób wyjmij z oryginal-
nego papieru opakowaniowego lub opakowania
z tworzywa sztucznego. W przeciwnym razie opa-
kowanie będzie utrzymywać parę i soki w pobliżu
żywności, co może spowodować ugotowanie jej
zewnętrznej powierzchni.
ꞏ Umieść żywność w płytkim pojemniku lub na
ruszcie, aby płyny mogły odciekać.
ꞏ Po wyjęciu z kuchenki produkty powinny być
nieco lodowate pośrodku.
ꞏ Długość czasu rozmrażania zależy od tego, jak
mocno produkt jest zamrożony.
ꞏ Kształt opakowania wpływa na szybkość rozmra-
żania żywności. W płytkich naczyniach produkty
rozmrażają się szybciej.
W zależności od kształtu produktu można rozmro-
zić go bardziej lub mniej.
-
Mielona wołowina, Okrągły stek,
Kostki na gulasz, Stek z polędwicy,
Mięso duszone z warzywami, Pie-
czone żeberka, Pieczeń z krzyżowej,
Pieczeń, Kotlety mielone
Kotlety, Rolada pieczona
Kotlety, Hot-dogi, Żeberka, Żeberka
w stylu wiejskim
Rolada pieczona, Kiełbaska
Bitki (0,5 kg, grubość 20 mm)
Po sygnale dźwiękowym odwróć
rozmrażane produkty.
Po rozmrożeniu odstaw na
5-15 minut.
Cały, Kawałki, Pierś (bez kości)
Cała
Pierś
Po sygnale dźwiękowym odwróć
rozmrażane produkty.
Po rozmrożeniu odstaw na
30-60 minut.
Filet, Całe steki
Mięso kraba, Ogony homara,
Krewetki, Przegrzebki Po sygnale
dźwiękowym odwróć rozmrażane
produkty.
Po rozmrożeniu odstaw na
5-10 minut.
Krojony chleb, Bułki, Bagietki itp.
Oddziel plasterki i umieść je na
papierowym ręczniku lub płaskim
talerzu.
Po sygnale dźwiękowym odwróć
rozmrażane produkty.
Po rozmrożeniu odstaw na
1-2 minuty.