111
l
Przed rozpoczęciem miksowania
należy zawsze sprawdzić, czy otwory
odpowietrzające w zakrywce wlewu nie
są zatkane g.
l
Zakładając pokrywę na dzbanek należy
zawsze sprawdzić, czy brzegi pokrywy i
dzbanka są czyste i suche – zapewnia
to szczelne zamknięcie, zapobiegając
wylewaniu się składników.
l
Urządzenie spełnia wymogi
rozporządzenia Wspólnoty
Europejskiej nr 1935/2004
dotyczącego materiałów i
wyrobów przeznaczonych do
kontaktu z żywnością.
Blendera można używać do
przygotowywania zup, napojów,
pasztetów, majonezu, bułki tartej,
do kruszenia ciastek, a także do
siekania orzechów i kruszenia
lodu.
przed pierwszym użyciem
nasadki Kenwood
Umyć części (zob. ustęp pt.
„czyszczenie”).
oznaczenia
a zakrywka wlewu
b pokrywa
c dzbanek
d pierścień uszczelniający
e zespół ostrzy
f podstawa
g otwory odpowietrzające
h mieszadło (Wyłącznie model
KAH359GL)
obsługa blendera
1 W zespole ostrzy e umieścić
pierścień uszczelniający d,
zwracając uwagę na to, by
uszczelka była poprawnie
ułożona. Jeżeli uszczelka
będzie uszkodzona lub
zostanie niepoprawnie
założona, składniki będą
wyciekać.
2 Zespół ostrzy e zamocować w
podstawie f.
3 Następnie na podstawę nakręcić
dzbanek – dbając, by podstawa
ostrzy była w pełni dokręcona 2.
4 W dzbanku umieścić składniki.
5 Zamocować pokrywę, naciskając
ją, aż zostanie stabilnie osadzona
(jedna z wypustek pokrywy musi
zakrywać dzióbek dzbanka).
6 W otworze pokrywy umieścić
zakrywkę wlewu i przycisnąć, by
dobrze wpasować ją na miejsce.
7 Zdjąć pokrywę głowicy napędu
szybkoobrotowego 3.
8 Umieścić blender na gnieździe
napędu i przekręcić w kierunku
zgodnym z ruchem wskazówek
zegara, jednocześnie wciskając,
aż zaskoczy 4. Następnie dalej
przekręcać w kierunku zgodnym
z ruchem wskazówek zegara,
aż nasadka zablokuje się w
odpowiednim miejscu.
9 Ustawić żądaną prędkość (zob.
tabela zaleceń).
10 Po uzyskaniu żądanej
konsystencji, wyłączyć
urządzenie i zdjąć blender,
podtrzymując go obiema rękami.