JC212
SZYBKIE PODGRZEWANIE NAPOJÓW
PL
SKRÓCONA INSTRUKCJA OBSŁUGI
NALEŻY REGULARNIE SPRAWDZAĆ ŻYWNOŚĆ. Czas
wymagany do różnych ilości można ustalać
na podstawie własnego doświadczenia.
W
TYM TRYBIE poziomu mocy MW nie można
regulować, zostanie on ustalony na 160W.
q
NACIŚNIJ PRZYCISK MANUAL DEFROST.
w
OBRÓĆ POKRĘTŁO REGULACJI , aby ustawić czas
gotowania.
e
NACIŚNIJ PRZYCISK JET START.
ROZMRAŻANIE
POPC ORN
3/4
q
NACIŚNIJ POWTARZAJĄCO PRZYCISK JET MENU , aby
wybrać klasę żywności. (patrz tabela)
w
OBRÓĆ POKRĘTŁO REGULACJI, ABY ustawić wagę
żywności.
e
NACIŚNIJ PRZYCISK JET START.
N
IEKTÓRE RODZAJE ŻYWNOŚCI WYMAGAJĄ dodawa-
nia żywności lub mieszania podczas gotowania
(zależy od modelu). W takich przypadkach ku-
chenka zatrzyma się i wyświetli polecenie wyko-
nania wymaganego działania.
Otwórz drzwi.
Dodaj lub wymieszaj żywność.
Zamknij drzwi i uruchom ponow-
nie, naciskając przycisk Start.
U
WAGA: Jeśli w stanie ”dodaj żywność”, drzwi nie
zostaną otwarte (w ciągu 2 minut), kuchenka za-
trzyma się i przejdzie do “trybu oczekiwania”. W
stanie “przekręć żywność“/”mieszanie żywności”,
gotowanie będzie kontynuowane, jeśli drzwi nie
zostaną otwarte w ciągu 2 minut.
KLASA ŻYWNOŚCI
ZALECANA ILOŚĆ
STOSOWANE AKCESORIA
PODCZAS GOTOWA
NIA
1
MIESZANKA RYŻU 300G - 650G
NACZYNIE DO GOTOWANIA W KUCHENKACH
MIKROFALOWYCH
MIESZANIE ŻYWNOŚCI
2
MIESZANKA MAKARONU 250G - 550G
NACZYNIE DO GOTOWANIA W KUCHENKACH
MIKROFALOWYCH
MIESZANIE ŻYWNOŚCI
3
ZUPA 250G - 1000G
NACZYNIE DO GOTOWANIA W KUCHENKACH
MIKROFALOWYCH
MIESZANIE ŻYWNOŚCI
4
PŁY TK I TALERZ/
M
ROŻONKA
200G - 500G TALERZ DO KUCHENEK MIKROFALOWYCH
5
MIESZANE WARZYWA 150G - 600G
NACZYNIE DO GOTOWANIA W KUCHENKACH
MIKROFALOWYCH
MIESZANIE ŻYWNOŚCI
DO ŻYWNOŚCI NIE WYMIENIONEJ W TEJ TABEL I oraz, przy wadze mniejszej lub większej od zalecanej należy
wykonać procedurę “Gotowanie i podgrzewanie przy wykorzystaniu mikrofal”.
FUNKCJA TA SŁUŻY DO gotowania różnych rodzajów zamrożonej żywności.
KUCHENKA AUTOMATYCZNIE DOBIERZE metodę gotowania, czas i wymaganą moc.
1 KUBEK TO 150 ml napoju.
F
UNKCJA SZYBKIE PODGRZEWANIE NAPOJÓW POZWALA NA łatwe i szybkie podgrzanie napo-ju w 1-4 kubkach.
q
NACISKAĆ KILKAKROTNIE PRZYCISK SZYBKIE PODGRZEWANIE NAPOJÓW , aby wybrać żądaną liczbę kubków do
podgrzania.
w
NACIŚNIJ PRZYCISK JET START.
FUNKCJA TA SŁUŻY wyłącznie do przygotowywania popcornu.
W
TRYBIE TYM waga netto produktu może wynosić wyłącznie od 90g do 100g. Kuchenka automatycznie
dobiera czas i moc gotowania.
q
NACIŚNIJ PRZYCISK POP CORN .
w
NACIŚNIJ PRZYCISK JET START.
N
ARAZ MOŻNA PRZYGOTOWYWAĆ TYLKO JEDNĄ TOREBKĘ. Jeśli potrzebna jest większa ilość popcornu,
torebki należy przygotowywać jedna po drugiej.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE MROŻONEJ ŻYWNOŚCI:
PRODUKTY ZAMROŻONE W TOREBKACH PLASTIKOWYCH,
foliach plastikowych lub opakowaniach tek-
turowych można umieszczać bezpośrednio w
kuchence, o ile opakowanie takie nie ma
żadnych metalowych elementów (np.
metalowego wiązania).
K
SZTAŁT OPAKOWANIA wpływa na czas
rozmrażania. W przypadku wąskich
opakowań rozmrażanie trwa znacznie
szybciej w porównaniu z tymi o dużych
wymiarach.
R
OZMRAŻAJĄCE SIĘ KAWAŁKI produktów należy od
siebie oddzielać.
Rozdzielone kawałki rozmrażają się znacznie
łatwiej.
CZĘŚCI PRODUKTÓW , które zaczynają
się ogrzewać, należy osłonić nie-
wielkimi kawałkami folii alumi-
niowej (np. końce udek lub
skrzydełek kurczaka).
P
OTRAWY GOTOWANE, DUSZONE I SOSY MIĘSNE rozmra-
żają się znacznie lepiej, jeśli są podczas tego
procesu od czasu do czasu mieszane.
D
UŻE KAWAŁKI POTRAW należy w połowie procesu
rozmrażania odwrócić na drugą stronę.
W
PRZYPADKU TEJ FUNKCJI zaleca się nie rozmra-
żać potraw do końca; lepiej jest ukończyć
proces w ramach czasu oczekiwania.
C
ZAS OCZEKIWANIA PO FAZIE ROZMRAŻANIA UMOŻLIWIA
uzyskanie lepszego rezultatu, ponieważ tempe-
ratura jest wówczas równomiernie rozprowadza-
na w całej potrawie.
SZYBKIE MENU