Groupe Brandt DOE7340X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi
DANIA
Czas
pieczenia
w
minutach
POZIOM
POZIOM
POZIOM
POZIOM
POZIOM
POZIOM
MIĘSA
Pieczeń wieprzowa (1 kg) 200 2 190 2 60
Pieczeń cielęca (1 kg) 200 2 190 2 60-70
Pieczeń wołowa 240 2 200 2 30-40
Jagnięcina (udziec, łopatka 2,5 kg) 220 2 220 2 200 2 210 2 60
Drób (1 kg) 200 3 220 3 210 3 185 3 60
Udka kurczaka 220 3 210 3 20-30
Żeberka wieprzowe / cielęce 210 3 20-30
Żeberka wołowe (1 kg) 210 3 210 3 20-30
Żeberka baranie 210 3 20-30
RYBY
Ryby pieczone 275 4 15-20
Ryby gotowane (dorada) 200 3 190 3 30-35
Ryby gotowane w folii aluminiowej 220 3 200 3 15-20
WARZYWA
Zapiekanki (produkty zapiekane) 275 2 30
Zapiekanka „Gratins dauphinois” 200 3 180 3 45
Lasagne 200 3 180 3 45
Pomidory faszerowane 170 3 170 3 30
CIASTA
Biszkopt typu génoise 180 3 180 4 35
Ciastka makaronowe 220 3 180 2 190 3 5-10
Bułka 180 3 200 3 180 3 180 3 35-45
Ciastka brownies 180 2 180 2 20-25
Keks - babka 180 3 180 3 180 3 45-50
Budynie 200 3 190 3 30-35
Ciasteczka typu cookies - Ciastka 175 3 170 3 15-20
Babka 180 2 40-45
Ciastka bezowe 100 4 100 4 100 4 60-70
Magdalenki 220 3 210 3 5-10
Ciasta ptysiowe 200 3 180 3 200 3 30-40
Ciasto francuskie 220 3 200 3 5-10
Babki „Savarin” 180 3 175 3 180 3 30-35
Tarty z ciasta kruchego 200 1 200 1 30-40
Tarty z cienkiego ciasta francuskiego
215 1 200 1 20-25
RÓŻNE
Pasztety 200 2 190 2 80-100
Pizza 240 1 15-18
Placek typu „quiche” 190 1 180 1 190 1 35-40
Suflet 180 2 50
Tarta 200 2 190 2 40-45
Pieczywo 220 2 220 2 30-40
Pieczywo tostowe 275 4-5 2-3
*
**
*
*
*
PL
ODPOWIEDNIK: CYFRY
TEMPERATURA °C
Cyfry
1 2 3 4 5 6 7 8
maks. 9
T °C 30 60 90 120 150 180 210 240 275
Uwaga: Przed umieszczeniem w piekarniku wszystkie mięsa powinny pozostawać w temperaturze pokojowej przez co najmniej 1 godzinę.
* W zależności od modelu
Wszystkie ustawienia temperatury i czasu pieczenia są określone dla piekarnika wstępnie nagrzanego.
CZ5703192_00_PL
1
2
3
4
25 mn
Rozgrzać piekarnik, używając funkcji ciepła obiegowego do temperatury 40-50°C na 5 minut.
Wyłączyć piekarnik i pozostawić ciasto do wyrośnięcia na 25-30 minut, wykorzystując ciepło
resztkowe.
Procedura: Dla przepisów na ciasto drożdżowe. Umieścić ciasto w naczyniu odpornym
na działanie wysokiej temperatury, zdjąć podstawki stopni piekarnika i ułożyć naczynie na spodzie.
Składniki:
2 kg mąki
1240 ml wody 40 g soli 4 opakowania suszonych drożdży piekarskich
Wymieszać ciasto przy użyciu miksera i wykonać zaczyn w piekarniku
.
TESTY ZDOLNOŚCI DO WYKONYWANIA OKREŚLONEJ FUNKCJI ZGODNIE Z NORMĄ CEI 60350
PRODUKT SPOYWCZY
* TRYB
PIECZENIA
POZIOM AKCESORIA °C
CZAS PIECZE-
NIA w min.
NAGRZEWANIA
WSTĘPNEGO
Ciastka kruche (8.4.1)
5 naczynie 45 mm 150 30-40 tak
Ciastka kruche (8.4.1)
5 naczynie 45 mm 150 25-35 tak
Ciastka kruche (8.4.1)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
150 25-45 tak
Ciastka kruche (8.4.1)
3 naczynie 45 mm 175 25-35 tak
Ciastka kruche (8.4.1)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
160 30-40 tak
Małe keksy (8.4.2)
5 naczynie 45 mm 170 25-35 tak
Małe keksy (8.4.2)
5 naczynie 45 mm 170 25-35 tak
Małe keksy (8.4.2)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
170 20-40 tak
Małe keksy (8.4.2)
3 naczynie 45 mm 170 25-35 tak
Małe keksy (8.4.2)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
170 25-35 tak
Ciastka miękkie bez
tłuszczu (8.5.1)
4 kratka 150 30-40 tak
Ciastka miękkie bez
tłuszczu (8.5.1)
4 kratka 150 30-40 tak
Ciastka miękkie bez
tłuszczu (8.5.1)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
150 30-40 tak
Ciastka miękkie bez
tłuszczu (8.5.1)
3 kratka 150 30-40 tak
Ciastka miękkie bez
tłuszczu (8.5.1)
2 + 5
naczynie 45 mm i kratka
150 30-40 tak
Tarta jabłkowa (8.5.2)
1 kratka 170 90-120 tak
Tarta jabłkowa (8.5.2)
1 kratka 170 90-120 tak
Tarta jabłkowa (8.5.2)
3 kratka 180 90-120 tak
Powierzchnia zapiekana (9.2.2)
5 kratka 275 3-6 tak
PL
Przepisy z wykorzystaniem drody (w zaleności od modelu)
UWAGA: W przypadku pieczenia na 2 poziomach, dania mogą zostać wyjęte w innym czasie.
* W zależności
od modelu
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Groupe Brandt DOE7340X Instrukcja obsługi

Typ
Instrukcja obsługi