PL
67
Instrukcje bezpieczeństwa
• Odłączać z gniazdka zasilania tylko
poprzez chwyt dłonią za wtyczkę.
Nie ciągnąć za kabel.
• Wyjmować wtyczkę z gniazdka,
gdy produkt nie jest używany,
w przypadku uszkodzenia, przed
podłączeniem lub odłączeniem
akcesoriów oraz przed każdym
czyszczeniem.
• W przypadku uszkodzenia kabla
zasilania lub upadku samego
produktu, nie należy go używać,
zanim nie będzie sprawdzone przez
autoryzowanego przedstawiciela
serwisowego.
• Produkt kłaść na płaskiej, stabilnej i
antypoślizgowej powierzchni.
• Produkt użytkować tylko w suchych
pomieszczeniach, nigdy na otwartym
powietrzu.
• Ostrzeżenie! Nie użytkować
produktu w pobliżu wody czy w
pomieszczeniu o dużej wilgotności;
np. w wilgotnej piwnicy lub obok
basenu czy wanny.
• W celu zmniejszenia ryzyka pożaru i
porażenia prądem elektrycznym, nie
wystawiać produktu na działanie
ognia (kominek, grill, świece,
papierosy, itp.) czy wody (krople
wody, rozbryzgi wody, wazony,
wanny, stawy, itp.).
• Produkt ten trzymać z dala od
wszystkich źródeł ciepła, takich jak
np.: kuchenki mikrofalowe, płyty
grzejne i inne urządzenia/obiekty
wytwarzające ciepło.
• Produkt ten chronić przed skrajnie
wysokimi, jak i niskim temperaturami
jak też i przed bezpośrednim
działaniem promieni słonecznych i
pyłu.
• Produkt ten nie nadaje się do
zastosowań komercyjnych.
Jest przeznaczony jedynie do
użytkowania w gospodarstwie
domowym.
• Uwaga! Nigdy nie wyjmować
tostów w trakcie pracy urządzenia.
• Jeśli kromka pieczywa jest zablokuje
się w tosterze:
• Wyjąć wtyczkę z gniazdka
elektrycznego i poczekać, aż
urządzenie całkowicie wystygnie.
• Następnie usunąć zakleszczone
kawałki pieczywa z tostera.
• Nie wolno w tym celu używać
żadnych metalowych przedmiotów
i unikać jakiegokolwiek kontaktu
z wewnętrznymi częściami
metalowych tostera.
• Ryzyko pożaru i porażenia
prądem elektrycznym! Nie
wkładać do tostera żadnych dużych
kromek chleba, folii metalowej, czy
metalowych narzędzi.
• Nigdy nie przykrywać urządzenia
podczas pracy - może się przegrzać i
spowodować pożar.
• Nigdy nie opiekać posmarowanego
obłożonego chleba w celu uniknięcia
pozostawania resztek i skapywania
tłuszczu, co może spowodować
pojawienie się ognia.