81
pl
Czyszczenie i konserwacja
Czyszczenie i konserwacja
W
Uwaga!
–
–
metalowych przedmiotów.
–
–
X Rysunek E
1.
2.
Wskazówki:
– Podczas przetwarzania np. marchewek
na elementach z tworzywa sztucznego
–
w rozdziale „Stosowanie“ i na krótko
M.
–
Na rysunku E pokazany jest sposób
Wskazówki i przepisy
kulinarne
Wskazówki ogólne:
–
–
–
X Rysunek F
Mieszanka przypraw
– 9 g suszonego rozmarynu
– 14 g suszonych nasion kminku
– 6 g suszonych nasion kolendry
– 3 g suszonego oregano
– 2 g suszonej laski cynamonu
– 5 g soli gruboziarnistej
Akcesoria: szklany pojemnik oraz
q
(czarna uszczelka)
zakresie r.
np. do grillowanych warzyw, marynowanej
lasagne warzywnego i do sosów do potraw
z makaronem.
Pesto z bazylii
– 10 g orzeszków piniowych
– 3 g czosnku
– 5 g soli
– 40 g sera parmezan
–
– 70 g oliwy z oliwek
Akcesoria: szklany pojemnik oraz
p
(czerwona uszczelka)