Aby uzyskać najlepsze rezultaty w
przypadku funkcji Cook Assist:
• Należy włączyć funkcję, gdy
urządzenie jest zimne (ręczne
nagrzewanie naczynia nie jest
wymagane).
• Należy używać naczyń wykonanych ze
stali nierdzewnej z wielowarstwowym
dnem.
• Nie należy używać naczyń z
wypukłością na środku dna.
Przykłady zastosowania funkcji Cook Assist
Dane w tabeli przedstawiają przykłady potraw dla każdego poziomu smażenia. Ilość, grubość, jakość i temperatura (np. zamrożenie)
żywności mają wpływ na odpowiedni poziom smażenia. Należy wybrać poziom smażenia oraz ustawienie, które najlepiej odpowiada
upodobaniom gotowania oraz naczyniom.
Poziom smażenia
Sugestie dotyczące
potraw
Użyć do przygotowania
Jajka Smażone jajka, omlet, tosty, fi let z ryby, warzywa.
Naleśniki Placki, paluszki rybne, potrawy mrożone, pieczywo, średnio wypieczony stek.
Stek Krwisty stek.
Można skorygować rezultaty
smażenia, jeśli nie są zadowalające.
W tym celu należy
• Zmniejszyć poziom smażenia, jeśli
żywność jest za bardzo przypieczona
lub nadal jest surowa.
• Zwiększyć poziom smażenia, jeśli
żywność jest zbyt blada.
• Czasami może być konieczne, aby
zmienić poziom smażenia.
Aby uzyskać więcej informacji na temat
zmiany temperatury, należy zapoznać
się z punktem „Regulacja temperatury
w przypadku funkcji Cook Assist w
podręczniku użytkownika.
Czas nagrzewania może być
uzależniony od rozmiaru patelni.
Ciężkie patelnie lepiej akumulują
ciepło niż lekkie patelnie, ale
nagrzanie ich trwa dłużej.
Wskazówki i porady dotyczące funkcji Cook Assist
892965185-A-382013