elementy i funkcje urządzenia _13
ELEMENTY I FUNKCJE URZĄDZENIA
PODSTAWOWE WŁAŚCIWOŚCI URZĄDZENIA
• Powierzchnia do gotowania ze szkła ceramicznego: urządzenie jest wyposażone w
powierzchnię do gotowania ze szkła ceramicznego i cztery pola grzejne o szybkim czasie
reakcji.
• Przyciski z czujnikami dotykowymi: urządzenie jest obsługiwane za pomocą przycisków z
czujnikami dotykowymi.
• Łatwe czyszczenie: zaletą powierzchni do gotowania ze szkła ceramicznego i czujników
sterowania jest łatwy dostęp do powierzchni podczas czyszczenia. Gładkie i płaskie
powierzchnie umożliwiają łatwe czyszczenie urządzenia.
• Czujnik włączania/wyłączania: czujnik włączania/wyłączania (On / Off) stanowi dodatkowy
wyłącznik zasilania urządzenia. Dotknięcie tego czujnika powoduje całkowite włączenie lub
wyłączenie zasilania płyty grzejnej.
• Wskaźniki sterowania i funkcji urządzenia: wyświetlacze cyfrowe oraz wskaźniki
informują o wprowadzonych ustawieniach i włączonych funkcjach urządzenia, a także
wskazują obecność pozostałego ciepła w poszczególnych polach grzejnych.
• Funkcja wyłącznika bezpieczeństwa: zapewnia ona automatyczne wyłączenie pól grzejnych
po upływie określonego czasu, jeśli żadne ustawienia nie zostaną zmienione przez użytkownika.
• Wskaźnik pozostałego ciepła: ikona pozostałego ciepła pojawia się na wyświetlaczu, gdy
poziom rozgrzania pola wskazuje na ryzyko poparzenia.
• Zaprogramowane ustawienia mocy podgrzewania: umożliwiają łatwe wybieranie
ustawień mocy podgrzewania.
Ustawienie mocy podgrzewania „ ”
Ustawienie mocy podgrzewania „ ”
Ustawienie mocy podgrzewania „ ”
• Zwiększanie mocy podgrzewania
: za pomocą tej funkcji można podgrzać zawartość
naczynia szybciej niż w przypadku maksymalnego poziomu mocy „ ”.
(Na wyświetlaczu widoczne będzie oznaczenie „ ”.)
• Przycisk podstawowego panelu grzejnego
: za pomocą tej funkcji można rozszerzyć
strefę gotowania na całą prawą stronę płyty grzejnej.
• Automatyczne wykrywanie naczyń : wszystkie pola grzejne są wyposażone w system
automatycznego wykrywania naczyń. System ten został skalibrowany w celu rozpoznawania
naczyń o średnicy minimalnie mniejszej niż dane pole płyty indukcyjnej. Naczynia należy
zawsze umieszczać po środku każdego pola grzejnego. Konieczne jest także korzystanie z
odpowiednich naczyń do gotowania.
• Wyświetlacze cyfrowe : cztery pola wyświetlacza są przypisane do czterech stref
gotowania. Zawierają one następujące informacje:
-
: włączenie urządzenia;
- do ,
: wybór mocy podgrzewania;
- : pozostałe ciepło;
- : włączenie funkcji zabezpieczenia przed dziećmi;
-
: komunikat o błędzie; czujnik był dotykany przez ponad 10 sekund;
-
komunikat o błędzie; powierzchnia kuchenki jest przegrzana ze względu na
niepoprawną obsługę (na przykład gotowanie przy użyciu pustego naczynia);
-
: komunikat o błędzie informujący, że użyte naczynie jest niewłaściwe bądź zbyt
małe, lub że nie umieszczono żadnego naczynia na polu grzejnym.
CTN364N006_00225A_XEO_PL.indd 13 2009-05-12 12:17:16